Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ζαρντίμ για... Γκραν Πρι!!

Η Μονακό στους «16» και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ... Νο1 στο Πριγκιπάτο! Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος υποκλίθηκε στον Πορτογάλο που έφτιαξε ομάδα για... Γκραν Πρι! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
Ο Φαμπίνιο στο 89' πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Μονακό κόντρα στη Ζενίτ και οι Μονεγάσκοι σφραγίζουν την πρωτιά του ομίλου! Ποιος θα το πίστευε άλλωστε, όταν στην κλήρωση η ομάδα από το «Πριγκιπάτο» θα άφηνε πίσω της τη φιναλίστ του περσινού Γιουρόπα Λιγκ, την δεύτερη πιο δυνατά ομάδα της Bundesliga, αλλά και τους Ρώσους που έχουν τετραπλάσιο ίσως και πενταπλάσιο μπάτζετ... Μόλις μια ήττα στον όμιλο, αλλά και παθητικό... ένα γκολ για τη Μονακό που διέλυσε κάθε προγνωστικό! Ο λόγος; Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.
Ηταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του καλοκαιριού η παρουσία του Πορτογάλου στην ομάδα του Ριμπολόβλεφ, του Ρώσου που μια σεζόν νωρίτερα είχε ρίξει για μεταγραφές περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ. Ο Ζόρζε Μέντες… έσπρωξε το deal, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» να βλέπει όμως και τον Χάμες να αλλάζει ομάδα και να πηγαίνει στη Ρεάλ.
Ολοι μιλούσαν για μια νέα ομάδα που θα «έχτιζε» ο Ρώσος μεγιστάνας και ο Ζαρντίμ ήταν τέλειος για να βοηθήσει ώστε να πετύχει το σχέδιο. Ποιο ήταν αυτό; Χρήματα στα ταμεία και παρουσίαση μιας ομάδας που θα έχει παίκτες… μηχανάκια μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος δεν πανικοβλήθηκε ούτε όταν αποχώρησαν οι τρεις καλύτεροι ποδοσφαιριστές του, Φαλκάο, Χάμες, Ριβιέρ, άναψε το πράσινο φως για τον Αμπιντάλ και στρώθηκε στη δουλειά. Γνώριζε καλά πως μπορούσε να επιβληθεί στους παίκτες και να τους κάνει να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
«Πως δουλεύω; Στόχος μου είναι να τελειοποιήσω την φυσική κατάσταση της ομάδας, να δουλέψω σκληρά στην τεχνική κατάρτιση, αλλά και στην τακτική. Όλα αυτά θα γίνονται με μπάλα για να περάσουν πιο εύκολα στους παίκτες, άλλωστε είναι πάντα ευχάριστο για ένα παίκτη να προπονείται με αυτή» τόνισε ο Πορτογάλος που κατάφερε σε λίγους μήνες να πετύχει ένα μικρό θαύμα.
Όπως αναφέραμε, στο νέο πλάνο του Ριμπολόβλεφ δεν υπάρχει το… ρευστό, έδωσε μόλις 20 εκατ. για να κλείσει τρύπες, αλλά έκανε και τον Ζαρντίμ πρώτο αφεντικό. Αλλαξε θέσεις, έδωσε ευκαιρίες και οι Φαμπίνιο, Ράγκι, Μπακαγιόκο, Μπερμπάτοφ τις έπιασαν από τα μαλλιά. Ο Βούλγαρος μπορεί να έφυγε ως... τελειωμένος από τη Φούλαμ, αλλά μπορεί να λέει πλέον πως μπορεί να παίζει πλέον πιο εύκολα τον ρόλο του αντι-Φαλκάο. Σε όλα αυτά υπάρχουν και δυο «μηχανάκια» που κάνουν την τρελή δουλειά. Μουτίνιο, Τουλαλάν ακούν πιστά τις οδηγίες του Ζαρντίμ, πιστοί στρατιώτες και η Μονακό μπορεί να ονειρεύεται.
«Απογοητεύθηκα όταν έφυγε ο Φαλκάο, αλλά ήρθε ο Ζαρντίμ και μας άφησε όλους έκπληκτους. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπορεί να δυσκολεύθηκε στην αρχή, αλλά πλέον έκανε ομάδα για το… Γκραν Πρι» τόνισε ο πιο πιστός θαυμαστής της ομάδας, Πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος δεν μπόρεσε να δει την ομάδα του να σφραγίζει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η σύζυγος του Σαρλίν έφερε στον κόσμο δίδυμα, την ίδια στιγμή που… 12.000 Μονεγάσκοι αποθέωναν τον Πορτογάλο και τους παίκτες του για μια μεγαλειώδη πρόκριση. Το εφιαλτικό ξεκίνημα με ταπεινωτικές ήττες από Λοριάν και Μπορντό ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα απέκτησε νέα ταυτότητα, η άμυνα της «όπλο» και ένα - δυο μεταγραφικά δωράκια τον Γενάρη μπορούν να φέρουν ακόμα καλύτερες ημέρες. 
Από την Τσάβες και τις… πενταροδεκάρες στη Μονακό και τα 3.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πτοήθηκε από τα εμπόδια, την κριτική, έπαιξε καλή άμυνα και βγήκε κερδισμένος!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: