Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κοντονής: «Πολιορκητικός κριός η ΕΠΟ»

Άναυδος δηλώνει ο Σταύρος Κοντονής από τη στάση της ΕΠΟ την οποία χαρακτήρισε «πολιορκητικό κριό» που κατευθύνει τις διεθνείς ομοσπονδίες ώστε να μην προχωρήσουν τα μέτρα.

Κοντονής: «Πολιορκητικός κριός η ΕΠΟ»
Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε «Βήμα FM» και «Real» παραχώρησε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε για άλλη μια φορά την έκπληξή του για την στάση που έχει επιδείξει η ΕΠΟ μέχρι σήμερα και τη χαρακτήρισε «πολιορκητικό κριό».

Πρόσθεσε πως ουσιαστικά κατευθύνει FIFA και UEFA, ενώ επανέλαβε πως πρόθεσή του είναι η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι ανοιχτός σε διάλογο με τους φορείς ξεκαθαρίζοντας όμως πως αν μπουν στη μέση τελεσίγραφα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για συζήτηση και το ενδεχόμενο ενός GREXIT θα είναι πιθανό.

Αναλυτικά όσα είπε στο «ΒΗΜΑ FM»:

«Όταν με είχαν ρωτήσει πριν μια εβδομάδα για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, είχα πει ότι θεωρώ ότι είναι αδύνατον, διότι εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία και το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αξιόπιστο και να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα αμφισβήτησης και καχυποψίας σε όλους τους φιλάθλους. Επομένως, όταν κάποιοι βλέπουν ότι γίνεται μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, εγώ είπα ότι θα πρέπει να μας επαινέσουν και όχι να μας επιβάλλουν κάποια κύρωση».

«Η ΕΠΟ γίνεται ο πολιορκητικός κριός για να έρθει η UEFA και η FIFA και να απειλούν σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο με έξωση. Εγώ, λοιπόν, απαντάω ευθέως ότι από τη στιγμή που μας έστειλαν αυτού του τελεσιγραφικού τύπου την επιστολή, υπάρχει κίνδυνος για έξωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Το θέμα είναι ότι σε μια συζήτηση που ελπίζουμε να γίνει και να είναι εποικοδομητική και δημιουργική, διότι, αν μπουν στη μέση τελεσίγραφα δεν υπάρχει κανένα πεδίο συζητήσεως και συνεννοήσεως, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο. Εμείς θέλουμε η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει εν κινήσει, δεν θέλουμε να σταματήσει η Εθνική ομάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι να παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Αν με ρωτάτε ποια είναι τα χρονικά περιθώρια, μπορώ να σας πω μέχρι τις 4-5 Μαΐου που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή. Ελπίζω να έχουμε μια δημιουργική συζήτηση με τους εκπροσώπους».

Αργότερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για το ίδιο θέμα και στο «Real FM»:

«Απορώ πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που έχουμε τα πρώτα δείγματα, που έχουμε τον τρόπο γραφής, που όλοι έχουν καταλάβει τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση, να υπάρχουν δύο διεθνείς ομοσπονδίες οι οποίες κατευθύνονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που δεν θέλουν να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα. Είναι ένα πράγμα το οποίο με αφήνει άναυδο».

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου διότι πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι τελικά θα έρθει στην Αθήνα στη συζήτηση της βουλής ο αντιπρόεδρος της UEFA, όπου εκεί θα συζητηθούν διεξοδικά τα ζητήματα. Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και όπου υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής λύσης στην οποία θα συμφωνήσουμε, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το ακολουθήσουμε. Δεν μπορεί να ακυρωθεί συνολικά η προσπάθεια της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: