Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μέγας Ναπολέων με γενναιόδωρο ηγέτη!!

Οι μεγάλες ομάδες δεν “χτίζονται” από τα υπέρογκα μπάτζετ, αλλά από τη σκληρή δουλειά, την ψυχή, το μυαλό και τη συνέπεια. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Μέγας Ναπολέων με γενναιόδωρο ηγέτη!
Αυτό το έχουν εμπεδώσει οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, γι΄ αυτό επέλεξαν για τον πάγκο τους στη νέα εποχή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος κλέβει την παράσταση με τον τρόπο που διαχειρίζεται φέτος τον Ολυμπιακό.

Τα προβλήματα τραυματισμών είναι φέτος πρωτοφανή, όμως ο Έλληνας τεχνικός δεν έψαξε άλλοθι σε αυτά, κράτησε σε εγρήγορση τους παίκτες του, δίνοντάς τους κίνητρο και πάνω απ΄ όλα τους εμφύσησε συγκεκριμένη φιλοσοφία που ταίριαζε σε κάποια σημεία με αυτή την προκατόχων του.
Δε θέλησε να αλλάξει στην ομάδα ταυτότητα, αλλά να της δώσει το κάτι παραπάνω, με βασικό άξονα πάντα την άμυνα και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει πανηγυρικά. Ο Ολυμπιακός είναι στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, παρά το γεγονός πως αντιμετώπισε στα προημιτελικά με μειονέκτημα έδρας την πανίσχυρη και “γεμάτη” σε όλες τις θέσεις Μπαρτσελόνα. Έκανε το “μπρέικ” με μια μυθική εμφάνιση στη Βαρκελώνη και στο μίλησαν η καρδιά, η ψυχή και η αύρα του κόσμου. Το τρίποντο του Πρίντεζη ήταν… θέλημα Θεού και είχε την υπογραφή του εορτάζοντα χθες… Αϊ-Γιώργη, που “σκότωσε” με το δόρυ του τους Ισπανούς δράκους.
Λίγο νωρίτερα, ο Σφαιρόπουλος έδωσε ρεσιτάλ στην παρτίδα σκάκι με τον εξαιρετικά διαβασμένο Πασκουάλ και σαν άλλος… Μέγας Ναπολέοντας, χρησιμοποίησε την τακτική της υποχώρησης-αντεπίθεσης, κάτι που ανέφερε και στις δηλώσεις του. Η Μπαρτσελόνα πίστεψε πως είχε κερδίσει και την κατάλληλη στιγμή οι Πειραιώτες της έκοψαν τα πόδια και της έκλεψαν το εισιτήριο για τη γειτονική της Μαδρίτη. Το “κοντό” σχήμα στο τέλος, που έδειχνε αρχικά έως και ανορθόδοξο, έκρινε τελικά το παιχνίδι και δικαίωσε τον εμπνευστή του.
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ βοήθησε στα δύσκολα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνέχισε να φέρνει εις πέρας αμυντικές αποστολές και ο Κώστας Σλούκας παρά τις κάποιες επιπόλαιες ενέργειές του, άλλαζε συνέχεια τον ρυθμό του παιχνιδιού και έπαιξε σούπερ άμυνα στον Ναβάρο. Το “θηρίο” που λέγεται Οθέλο Χάντερ έδωσε ομηρικές μάχες κοντά στο καλάθι με τους “δεινοσαύρους” της Μπαρτσελόνα. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έκανε το κλέψιμο του αγώνα. Ο φοβερός και τρομερός Βαγγέλης Μάντζαρης “κατάπιε” τους Ναβάρο και Όλεσον και παράλληλα εκτέλεσε την αντίπαλη άμυνα με τα τρίποντα-μαχαιριές που κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό όταν έδειχνε να εγκαταλείπει. Ο Γιώργος Πρίντεζης νίκησε την κούρασή του, μπήκε στο τέλος και έδωσε τη νίκη, ευστοχώντας για πρώτη φορά σε τρίποντο μετά από 5 άστοχες προσπάθειες. Ωστόσο, πρόκριση χωρίς τον Σπανούλη δεν γινόταν!
Ο αρχηγός έδειξε την κλάση και την ψυχή του. “Διάβασε” καλά στο δεύτερο ημιχρονο τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε η άμυνα της Μπαρτσελόνα, έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, από αυτά  που μόνο αυτός μπορούσε και μετά από τις δύο εύστοχες βολές του Ναβάρο σκόραρε με παλικαρίσιο τρόπο και ξανάβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά. Ο “ΛαΜπόμπα” λύγισε από τον κόσμο και κατάφερε απλά να ισοφαρίσει, απαλλάσσοντας τους Πειραιώτες από το μισό τους άγχος, καθώς ακόμα κι αν αστοχούσαν στο τελευταίο σουτ, είχαν την πολυτέλεια της παράτασης. Σιγά μην αστοχούσαν.
Όπως και στον αλήστου μνήμης τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και αντί να πάει εγωιστικά να γίνει ήρωας πάσαρε στον Σλούκα και ο τελευταίος έκανε την ασίστ της χρονιάς, βρίσκοντας τον Πρίντεζη που έστειλε τους Μπλαουγκράνα σπίτι τους! Η εικόνα του λυτρωμένου αρχηγού να τρέχει προς την κερκίδα των επισήμων για να βρει και να αγκαλιάσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του μιλάει από μόνη της.
Κι αν πιστεύετε πως το ταξίδι τελειώνει εδώ, πλανάστε! Η ΤΣΣΚΑ ήταν καταιγιστική στα πλέι οφ, όμως ο Ολυμπιακός έχει απομυθοποιήσει κάθε αντίπαλο και δεν την φοβάται. Το απέδειξε στο ΤΟΠ-16, νικώντας στο ΣΕΦ και χάνοντας στις λεπτομέρειες μέσα στη Μόσχα, χωρίς να έχει στη μάχη ούτε τον Βασίλη Σπανούλη ούτε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.
Σε ένα Φάιναλ Φορ όλα γίνονται. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να σοκάρουν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και να πάνε στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Φενέρμπαχτσε για να διεκδικήσουν το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Ακόμα κι αν χάσουν σε ένα από τα δύο παιχνίδια, θα έχουν φροντίσει πρώτα να βγάλουν το λάδι των αντιπάλων τους. Κι ας πέσουν πάνω στο πεδίο της μάχης…

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: