Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ζούρος: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χαρακτηρίζεται φαβορί για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ηλίας Ζούρος τόνισε την επόμενη της πρόκρισης του στο Final 4 ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.


Ζούρος: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες» Φαβορί υπάρχουν μόνο στα λόγια από τη φάση των play offs στην Ευρωλίγκα και μετά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ηλία Ζούρου, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της τρίτης νίκης του Ολυμπιακού στη σειρά με την Μπαρτσελόνα που τον έστειλε στο Final 4 της Μαδρίτης. Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σχολίασε ότι η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης από το ζευγάρι των Πειραιωτών με την ΤΣΣΚΑ θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στους Βάιο Τσούτσικα, Σωτήρη Κωσταβάρα και μίλησε για:

- την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα με την οποία έκανε το 3-1 στα play offs: «Παίζουν μεγάλο ρόλο τα τεχνικά επιτελεία. Οι προπονητές δίνουν κατεύθυνση για το πώς θα κινηθεί η ομάδα, αλλά και οι παίκτες δίνουν πολλές φορές την ώθηση. Όταν πήρε μπρος ο Ολυμπιακός έπαιξαν όλοι ρόλο. Ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης βοήθησαν στο να πάρει μπρος. Δεν νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο όταν οι ομάδες φθάνουν σε αυτά τα παιχνίδια ότι υπάρχουν διαφορές, παρά το μπάτζετ και την ποιότητα που έχουν κάποιες. Για παράδειγμα η Εφές ήταν σε καθοδική πορεία θα λέγαμε ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη νίκη και θα μπορούσε να είχε πάρει κάποιο από τα παιχνίδια».

- τη μάχη του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στο Final 4:«Είναι ένα παιχνίδι και μετράει το πώς θα ανταπεξέλθουν οι παίκτες. Έχουν παίξει μεταξύ τους και σε Final 4. Η ΤΣΣΚΑ έχει δείξει σε όλη τη σεζόν ότι έχει μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, αλλά το έκανε και ο Ολυμπιακός, έδειξε αυτά τα στοιχεία. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες το ποιος θα πάρει την πρόκριση».

- το αν υπήρχε σημαντική… απόσταση στο ζευγάρι ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός: «Θα ήταν άδικο για τον Παναθηναϊκό να το κρίνουμε έτσι. Δεν φάνηκε αρκετά έτοιμος, αλλά έχει δώσει αρκετό χρόνο σε νεαρούς Έλληνες και έχει δώσει χρόνο και σε ξένους rookies. Ο στόχος είναι να ξαναμπεί οριακά στην προσπάθεια να διεκδικήσει την παρουσία στο φάιναλ φορ».

- τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ μέσω διάφορων πλευρών ( όπως με Ιτούδη, Ζήση, Μπουρούση): «Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι κατόρθωμα, κρατάμε την ελληνική σημαία ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό και δεν είναι μόνο οι ομάδες. Είναι και η Εθνική. Τα έχουν πάει καλά και τα παιδιά στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας ο Παπανικολάου. Έχουμε να υπερηφανευόμαστε σαν ελληνικό μπάσκετ. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές έχουν φανερώσει καλά δείγματα αυτά τα χρόνια».

- το αν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πίεση στις τούρκικες ομάδες: «Υπήρχε μεγάλη πίεση στη Φενέρ. Όταν παίξαμε με τη Φενέρ δεν είχαν στο μυαλό τους το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μετά από τόσο μεγάλη επένδυση για να φθάσουν στο Φάιαναλ Φορ. Βοήθησε πολύ ο δικός μας ο Ζήσης. Έβαλε ηρεμία και προσωπικότητα. Αυτή η πινελιά έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φθάσει εκεί. Νομίζω ότι θα έχει και η Εφές τη δυνατότητα στο μέλλον να φθάσει τετράδα».

- το μέλλον του: «Είναι νωρίς. Θα φανεί σε ενάμιση μήνα το τι μπορεί να γίνει. Η αγορά για τον προπονητή έχει κλείσει. Για παράδειγμα στην Ιταλία δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάει κάποιος τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: