Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τους χόρεψε σάμπα !

Η Βραζιλία έχει πάρει για τα καλά τον... αέρα της Αργεντινής και φροντίζει να το πιστοποιεί σε κάθε ευκαιρία. Η Σελεσάο πέρασε με το εντυπωσιακό 3-1 από το Ροζάριο, τσέκαρε το εισιτήριο της για το Μουντιάλ του 2010 και έβαλε τους αργεντινούς για τα καλά σε περιπέτειες.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα κινδυνεύει να χάσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά ούτε και για την 5η θέση που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ. Στον αντίποδα, η Βραζιλία εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οι βραζιλιάνοι δεν επηρεάστηκαν από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Αργεντινής στο "κλουβί" του Ροζάριο. Από το ημίωρο κιόλας κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις νίκης, καθώς βρέθηκαν μπροστά με 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Λουιζάο στο 24`, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Λουίς Φαμπιάνο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα.

Οι αργεντινοί μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή στην επανάληψη, ωστόσο ο Λουίς Φαμπιάνο ήταν αυτός που τους χάλασε τα σχέδια. Αρχικά, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερε να μειώσει στο 65` με τον Ντάτολο, ωστόσο ο επιθετικός της Σεβίλλης τής έβαλε μια και καλή την ταφόπαλακα, κάνοντας το 3-1 μόλις δύο λεπτά αργότερα. Αυτή ήταν η 7η νίκη της Βραζιλίας επί της Αργεντινής στα τελευταία 12 ματς μεταξύ των δύο ομάδων! Σε όλο το 90άλεπτο αγωνίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: