Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Λαλίν: «Μόνο το 50% έχω δείξει»

Δεν έχει παρουσιάσει τον πραγματικό του εαυτό ακόμη ο Αλάν Λαλίν, όπως δήλωσε στη στήλη «FootballDay» της SportDay.

Λαλίν: «Μόνο το 50% έχω δείξει»
Την ελπίδα να τελειώσει την καριέρα του με τη φανέλα της Νίκης Βόλου στη Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Αλάν Λαλίν, μιλώντας στη SportDay.

Ο 32χρονος επιθετικός της βολιώτικης ομάδας τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει το 50% των ικανοτήτων του και θέλει την επόμενη σεζόν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην μεγάλη κατηγορία.

«Αυτή τη στιγμή είμαι μόνο στο 50% των δυνατοτήτων μου. Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα», ο φορ από την Ονδούρα και πρόσθεσε: «Εύχομαι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου, με τη Νίκη Βόλου στη Super League».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλάν Λαλίν στη SportDay

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα;

«Είναι πολύ ωραία χώρα. Εχω βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Αθήνα όλες είναι πολύ ωραίες πόλεις. Και φυσικά ο Βόλος. Ηταν ένα από τα όνειρά μου να έρθω στην Ελλάδα. Για μένα είναι από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύ καλός. Και το βλέπω και στην ομάδα. Νοιάζονται για μένα και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

«Ο κόσμος. Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Ο τρόπος που στηρίζουν την ομάδα, που μάχονται για χάρη της. Ο τρόπος που μας συμπαραστάθηκαν στο ματς με τη Λάρισα (σ.σ.: περίμεναν το πούλμαν πριν και μετά το παιχνίδι) με έκανε να καταλάβω πως παίζω σε μία μεγάλη ομάδα. Και μου δίνουν ώθηση».

Πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Μου θυμίζει την πρώτη κατηγορία της Ονδούρας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες με καλούς παίκτες. Τόσο Ελληνες όσο και ξένους. Είναι πολύ δυνατό και πολλές ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή».

Εχουμε δει τον πραγματικό Λαλίν;

«Αυτή τη στιγμή είμαι μόνο στο 50% των δυνατοτήτων μου. Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Εύχομαι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου, με τη Νίκη Βόλου στη Super League».

Η ομάδα μπορεί να ανέβει;

«Φυσικά και μπορεί. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εύχομαι και προσεύχομαι να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Είναι ένα όνειρο για εμάς. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Για μένα είναι το παν. Πρώτα πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό και μετά να μιλάμε για ποδόσφαιρο κι άλλα ζητήματα».

Αντιλαμβάνεσαι την κρίση που βιώνουν οι Ελληνες;

«Ναι, καταλαβαίνω τι γίνεται. Είναι λυπηρό. Και δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες. Οι πολιτικοί που κάνουν κουμάντο θα πρέπει να βρουν μία λύση. Εμείς θα πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό και να έχουμε την υγεία μας, ώστε να προσπαθήσουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Και θα πάνε».

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Με τον Πορτουλίδη, τον Ουέλινγκτον, τον Βούρα και άλλα παιδιά από την ομάδα πηγαίναμε καμιά βόλτα. Τώρα έχει έρθει η γυναίκα μου και ο γιος μου και είμαι συνέχεια μαζί τους».

Τσίπουρο έχεις δοκιμάσει;

«Οχι, δεν πίνω αλκοόλ (σ.σ.: γέλια). Εχω ακούσει όμως πως είναι πολύ καλό».

Πώς αποφάσισες να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Μόλις πέθανε η μητέρα μου ήθελα κάπου να διοχετεύσω τα νεύρα μου. Να ξεδώσω. Και ήθελα να πετύχω για να τιμήσω τη μνήμη της. Δούλεψα σκληρά. Και τα κατάφερα. Στάθηκα και τυχερός, βέβαια».

Εχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν σταματήσεις την καριέρα σου;

«Θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Να γίνω κόουτς».

Στην Ελλάδα;

«Ποτέ δεν ξέρεις. Εχω ήδη αρχίσει να μαθαίνω την γλώσσα (σ.σ.: γέλια)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: