Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η γέννηση του θρύλου, Ντράζεν Πέτροβιτς!!

Λατρεύτηκε δικαίως από τους απανταχού λάτρεις του μπάσκετ, σφράγισε με τις εμφανίσεις του ολόκληρες γενιές και χάθηκε τόσο άδοξα... Ο Ντράζεν Πέτροβιτς σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια(22/10/1964) ήρθε στην ζωή αλλά έσβησε λίγο πριν κλείσει τα 29 του χρόνια.
Η γέννηση του θρύλου, Ντράζεν Πέτροβιτς
Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές του μπάσκετ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς γεννήθηκε στην περιοχή Σίμπενικ της τωρινής Κροατίας στις 22/10/1964. Η καριέρα του, το ταλέντο του και η συμπεριφορά του είναι αδιαμφισβήτητα.
Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στην τοπική ομάδα της πόλης της του την Σίμπενκα, στην οποία και αγωνίστηκε από το 1979 έως το 1983.
Το επόμενο μεγάλο σκαλοπάτι ήταν η Τσιμπόνα (1984-1988), μετέπειτα ήρθε η "βασίλισσα" και η ευκαιρία του στην μια σεζόν που έμεινε στην Ρεάλ Μαδρίτης να καταξιωθεί και να αποδείξει ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα τον έκαναν αστέρι του NBA.
Το όνειρο πραγματοποιήθηκε το 1989 όταν οι Μλπέιζερς (οι οποίοι τον είχαν επιλέξει το 1986, στο λεγόμενο καταραμένο ντραφτ, στο νούμερο 60) τον κάλεσαν. Στην ομάδα του Πόρτλαντ ο Πέτροβιτς έμεινε μέχρι το 1991, όποτε και πήγε στο Νιου Τζέρσεϊ και τους Νετς. Στην συνολική του καριέρα στο ΝΒΑ, o Πέτροβιτς πέτυχε 4.461 πόντους (15.4 κατά μέσο όρο).
Το καλοκαίρι του 1993 υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον αδικαχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς να έχει συνομιλεί με τον Παναθηναϊκό. Το φορτηγό που έπεσε πάνω του στην Autobahn 9, στην γερμανική πόλη Ινγκολσταντ σταμάτησε το χρόνο στις 7 Ιουνίου του 1993.
Ο Ντράζεν Πέτροβιτς αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην Παγκόσμια Ιστορία και ο θρύλος του θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πορτοκαλί θεά.
ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: