Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Περιμένοντας τον Αϊ-Βασίλη να τη σώσει από τη διάλυση!!

Στην ΑΕΚ έχουν-δεν έχουν δέκα μέρες καιρό να βρουν τα λεφτά που χρειάζονται για να προχωρήσουν και να βγάλουν τουλάχιστον το χειμώνα. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Περιμένοντας τον Αϊ-Βασίλη να τη σώσει από τη διάλυση
Με επιταγές που αρχίζουν να διπλώνουν, με τους περισσότερους παίκτες ώς και δέκα μήνες απλήρωτους, με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ υποχρεωμένους να δανείζονται για να βγάλουν ακόμη ένα μήνα χωρίς μισθό, και με τους διάφορους πιστωτές να ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά τους με όποιο τρόπο μπορούν, τα περιθώρια τελειώνουν τέλος Οκτωβρίου.
ΜΑΖΙ και οι όποιες προσπάθειες του Αδαμίδη από τη μια και του Νοτιά από την άλλη να βρουν τάχα συμπαίκτες με πολλά, ή λίγα, λεφτά -στην πραγματικότητα να τους... δαγκώσουν-, με στόχο ο πρώτος να μείνει πρόεδρος με τους δικούς του ανθρώπους και ο δεύτερος για να μπορέσει να πετάξει κάποια στιγμή από πάνω του το βάρος που του προκαλεί η απασχόλησή του με την ΠΑΕ.
ΓΙΑ τον Αδαμίδη το πρόβλημα είναι πιο απλό. Αν δεν τα καταφέρει, ναι μεν θα πάψει να είναι πρόεδρος και θ' αναγκαστεί ν' αφήσει την καρέκλα τώρα που γλυκάθηκε και την έχει δει κάπως, αλλά από την άλλη... μικρό το κακό. Θα ξαναγυρίσει στο Λονδίνο ή θ' ανοίξει δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα αξιοποιώντας τις γνωριμίες που έκανε εν τω μεταξύ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, όμως, του Νοτιά είναι μεγαλύτερο, έτσι και δεν καταφέρει να ξεφορτωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ΑΕΚ από την πλάτη του. Μια ιστορία που την είδε στην αρχή σαν χόμπι κι έδωσε κάποια από τα λεφτά του για ν' αγοράσει μετοχές έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στο αστέρι του Ντέμη, την αντιμετωπίζει από το καλοκαίρι του '08 και μετά σαν ένα όλο και μεγαλύτερο εφιάλτη, μέσα στον οποίο έχει μπλέξει χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Μιλάμε για εταιρεία που έχει μάθει μόνο να ζητάει και να ξοδεύει, χωρίς να υπάρχει στο βάθος η παραμικρή προοπτική όχι για κέρδος, μα ούτε καν για απλά υποτυπώδη έσοδα.
ΣΤΗΝ πραγματικότητα κανένας δεν πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν πραγματικοί επενδυτές γι' αυτή την ομάδα... Από την άλλη, ο κόσμος, που παλιότερα ήταν μια λύση, βαρέθηκε να πληρώνει κι έκανε πέρα. Μόλις 18 χιλιάδες εισιτήρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είναι το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών για ματς που έγινε στην Αθήνα. Δεν μένει παρά να βρεθεί το... κορόιδο που θα δεχτεί να κουβαλάει από δω και πέρα το κάρο. Και επειδή μάλλον κι εδώ... τζίφος, δεν μένει στον Νοτιά ή να ξεχάσει όλα όσα έχει βάλει μέχρι τώρα χαρίζοντας κι αυτός τις μετοχές του στην ερασιτεχνική, όπως οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους παλιούς μετόχους, ή να συνεχίσει να βάζει, να βάζει, να βάζει και να ξαναβάζει σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ εξέλιξη είναι σε καμιά δεκαριά μέρες οι οπαδοί να μη θυμούνται ούτε το 1-1 με τον Ολυμπιακό, που τους έκανε προσωρινά χαρούμενους, ούτε την προχθεσινή καλή εικόνα της Μόσχας, όπου παρά το 3-1 από τη Λοκομοτίβ, η ομάδα τα πήγε μια χαρά για τα κυβικά της -δείγμα για το συμμάζεμα που προσπαθεί ο Κωστένογλου.
ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ μια πιθανής διάλυσης, λίγο πριν - λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, είναι το κυρίαρχο σενάριο. Εκτός αν γίνει το... θαύμα και φανεί κάποιος Αϊ-Βασίλης εκεί που κανένας δεν τον περιμένει. Υπάρχουν Αϊ-Βασίληδες; Ακόμη και τα μικρά παιδιά, πλέον, απαντούν... όχι!
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: