Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Από το σορτσάκι του Γκάλη ως το σακάκι του Ιωαννίδη!!

Ο Άρης  δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την έκθεση για το ελληνικό μπάσκετ που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο.
Από το σορτσάκι του Γκάλη ως το σακάκι του Ιωαννίδη!
Για την ακρίβεια έκθεση για το ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον Άρη δεν θα είχε καμία απολύτως αξία.
Ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την έκθεση για το ελληνικό μπάσκετ που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο. Για την ακρίβεια έκθεση για το ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον ΑΡΗ δεν θα είχε καμία απολύτως αξία. Ο προπονητής του ΑΡΗ Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στην κρατική τηλεόραση για αυτή την έκθεση, αλλά και τα δικά του προσωπικά εκθέματα. "Οι άνθρωποι του Μουσείου μου ζήτησαν κάποια αντικείμενα και ανταποκρίθηκα. Δεν ξέρω αν αυτό ικανοποίησε τον κόσμο, αλλά για μένα τα εκθέματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία και αντιπροσωπεύουν μια πολυετή προσπάθεια που έχω κάνει μέσα στα γήπεδα.
Είναι η πρώτη μου φανέλα, που φόρεσα ως παίκτης του ΑΡΗ πριν 40 χρόνια. Είναι κομμάτι συλλεκτικό. Έγινε από το κατάστημα του κυρίου Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι 90 χρονών και είναι ακόμα εν ζωή, τον είδα πρόσφατα στην Αθήνα.
Είναι μια φανέλα μάλλινη και οι αριθμοί και το όνομα του ΑΡΗ είναι ραμμένα στο χέρι. Έχω πει πως αν κάποια στιγμή ο ΑΡΗΣ κάνει μουσείο μπάσκετ, θα του τη χαρίσω. Και το μετάλλιο του Κυπέλλου Σαπόρτα που κατέκτησα με το Μαρούσι και όλα αυτά τα εκθέματα, συνοδεύονται από φωτογραφίες για να δένουν με τα αντικείμενα. Δυστυχώς δεν είχα κάτι για το Τσάμπιονς Καπ που κατακτήσαμε με τον ΑΡΗ. Το Υπουργείο Πολιτισμού μας είδε δώσει ένα αγαλματάκι που δεν γράφει τίποτε, απλά παριστάνει κάποιον αρχαίο αθλητή χωρίς να έχει κάποια ένδειξη, γι` αυτό και δεν το έφερα".
Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τα αντικείμενα του Β. Αλεξανδρή ο ΑΡΗΣ έχει την τιμητική του με την… παρουσία του Ευρωπαικού Κυπέλλου του 1993, του Κυπέλλου Κόρατς του 1997, αλλά και εμφανίσεις του ΑΡΗ, του Νίκου Γκάλη, ακόμα και το… τυχερό σακάκι του Γιάννη Ιωαννίδη!
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: