Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η ελληνική κόλαση του Τσίλι

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-15/1279193116_aa3_250x.jpgΧαρούμενος για την επιστροφή του στο NBA ύστερα από δύο σεζόν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Τζος Τσίλντρες κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τους Φίνιξ Σανς, ενώ δεν παρέλειψε να αφηγηθεί λεπτομερώς στους συμπατριώτες του την άσχημη περιπέτεια που έζησε στο τελευταίο του παιχνίδι στη χώρα μας.

Ο 27χρονος φόργουορντ υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο αξίας 33 εκ. δολαρίων με τους Σανς, οι οποίοι απέκτησαν τα δικαιώματά του από τους Ατλάντα Χοκς, παραχωρώντας ένα πικ δεύτερου γύρου στο ντραφτ του 2012.

"Απόλαυσα τον καιρό μου στην Ελλάδα, ήταν μια ωραία εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα", είπε ο Τσίλντρες.

"Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο εκεί, αλλά... Ισως ακουστεί κοινότοπο, όμως τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Το αντιλήφθηκα τον τελευταίο αυτό χρόνο που ήμουν μακριά από την οικογένειά μου. Απλά δεν ήμουν χαρούμενος".

Στη συνέχεια ο Τσίλι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα κωμικοτραγικά έζησε στα ελληνικά γήπεδα και ειδικά στο τελευταίο του παιχνίδι, τον 4ο τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων.

"Οταν βγήκαμε στο παρκέ όλοι έβηχαν και τα μάτια τους έκαιγαν. Μετά μάθαμε ότι η αστυνομία είχε ρίξει δακρυγόνα κοντά στο γήπεδο επειδή οι οπαδοί έκαναν φασαρίες. Ετσι έπρεπε να μείνουμε 20 λεπτά στα αποδυτήρια για να καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα.

"Μετά βγήκαμε στο παρκέ και παίξαμε το πρώτο ημίχρονο, αλλά πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μια μερίδα οπαδών πήραν κάπου έξι δυναμιτάκια, τα έδεσαν μαζί και τα πέταξαν στον πάγκο των αντιπάλων.

"Ολη η ομάδα τους πήγε στη μέση του παρκέ και μαζεύτηκε για να προστατευτεί, και μόλις έγινε αυτό άρχισαν να τους βομβαρδίζουν με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μέχρι και με κομμάτια μάρμαρου, τα οποία έσπασαν από τις τουαλέτες. Ενα παιδί που ήξερα, μου είπε ότι χτυπήθηκε από μπουκάλι με ούρα και σκ..ά! Ηταν απλά απίστευτο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι, άρα μπορείτε κάπως να φανταστείτε...".

Τέλος ο Τσίλντρες μίλησε για τους στόχους του με τους Σανς. "Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω. Μου δίνεται μια σπουδαία ευκαιρία να μπω σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και η οποία μου δίνει το περιθώριο να αναπτυχθώ και να αποκτήσω κάποιον ρόλο.

"Αυτό που με συναρπάσει περισσότερο είναι ότι έχω την ευκαιρία να παίξω με αληθινά καλούς παίκτες όπως είναι ο Στιβ Νας, ο Γκραντ Χιλ και ο Τζέισον Ρίτσαρντσον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: