Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ντόπες από Μπερέτα

Ντόπες από Μπερέτα

Ο Μάριο Μπερέτα ανέβασε και πάλι ρυθμούς δουλεύοντας χθες το πρωί τόσο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, όσο και θέματα τακτικής.
Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου και τους μίλησε ζητώντας να ανεβάσουν ρυθμούς και να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια της προετοιμασίας. «Θέλω να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ακόμη και στις ασκήσεις που γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις», έλεγε ο Μπερέτα στη διάρκεια της προπόνησης προσπαθώντας παράλληλα να ντοπάρει ψυχολογικά όλη την ομάδα.

Ποικιλία ασκήσεων με μπάλα

Μετά από το αρχικό ζέσταμα, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυάδες και σε όλο το μήκος του γηπέδου έκαναν ασκήσεις με κοντρόλ και πάσες, προσπαθώντας να περάσουν τη μπάλα μέσα από συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο με πασαλάκια ή κώνους με μία επαφή. Ο Μπερέτα παρακολουθούσε από κοντά τις ασκήσεις και όταν κάποια στιγμή ο Σνάουτσνερ και ο Σορλέν άνοιξαν το κενό που δημιουργούσαν οι κώνοι για να περνάει η μπάλα πιο εύκολα, ο Ιταλός αποκατέστησε άμεσα την τάξη, διατηρώντας ένας μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν εκ νέου σε δυάδες και τοποθετήθηκαν κατά μήκος του γηπέδου στις δύο πλάγιες γραμμές μέσα σε οριοθετημένα από κώνους τετράγωνα, 3Χ3 μέτρα περίπου. Ο παίκτης κάθε ζευγαριού έκανε κοντρόλ την μπάλα και στην έστρωνε στο συμπαίκτη του, ο οποίος έπρεπε να κάνει ψηλοκρεμαστή μπαλιά μέσα στο απέναντι τετράγωνο, όπου αντίστοιχα ο ένας παίκτης έκανε κοντρόλ και άλλος έπρεπε με νέα ψηλοκρεμαστή μπαλιά να στείλει τη μπάλα πίσω στο άλλο τετράγωνο…
Προφανής στόχος της εν λόγω άσκησης ήταν η ακρίβεια και η ταχύτητα στην αλλαγή του παιχνιδιού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: