Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τάκης: «»Αυτόνομος Ηρακλής σε 2,5 χρόνια»!

Τάκης: «»Αυτόνομος Ηρακλής σε 2,5 χρόνια»!

Με την παρουσία πολύ κόσμου παρά το κατακαλόκαιρο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κατσάνειο η ενημέρωση της διοικούσας επιτροπής στον κόσμο του Ηρακλή. Ο πρόεδρος, Γιάννης Τάκης, αναφέρθηκε στο θέμα Ρέμου, την προσφυγή κατά της ΕΠΟ στο CAS για το πρόστιμο 150.000 ευρώ, την έφεση για την επικύρωση της βαθμολογίας από τον Γιάννη Κομπότη, τις χορηγίες, τα διαρκείας, τις «διαρροές» από τα e-mails, τις προσφυγές, το θέμα Βέλλιου, τα χρέη επί Ρέμου και τη δημιουργία της πολυμετοχικής εταιρίας από τον κόσμο, του «κυανόλευκου φορέα» για να αγοραστούν οι μετοχές. Στο πάνελ βρέθηκαν οι Γ. Τάκης, Δ. Δημητρίου, Α. Κεσόπουλος και Κ. Γωγάκος, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να απαντά στον κόσμο.

«Διαχειριστική διοίκηση»

«Μοιράζομαι την αγωνία σας, ζούμε μια δύσκολη κατάσταση. Είμαστε διαχειριστική διοίκηση» τόνισε αρχικά ο Γιάννης Τάκης προσθέτοντας: «Εμπιστευόμαστε τον Μπουμπένκο, του εξηγήσαμε τα οικονομικά δεδομένα, είναι προβληματισμένος αλλά σίγουρος για τις επιλογές. Θα γίνουν επιλογές που μπορούμε να πληρώσουμε». Ανακοίνωσε τις μεταγραφές των: Κρέιτσι, Αλετσένου, Σζοτ (2 χρόνια) και Ζαβαρίζε (2 χρόνια μηδενικό συμβόλαιο). Στο θέμα τερματοφύλακα τονίστηκε πως έχουν άποψη και οι Γκιζέλης-Φανάρας.

«Πιέζουμε τον Ρέμο»

Σχετικά με τα έσοδα ελέχθη: «Υπάρχει σχετική δυστοκία στα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ. Τα περσινά έσοδα έγιναν «καπνός»", με τον Αλέξη Κεσόπουλο να προσθέτει: «Πέρσι υπολόγιζαν έσοδα 8,5 εκ. ευρώ». Στο θέμα του Ρέμου τονίστηκε: «Πιέζουμε τον Ρέμο. Κατά τη γνώμη μου ούτε οι 600.000 ευρώ φτάνουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ. Μας είπε πως καταστράφηκε από τον Ηρακλή και έχασε την περιουσία του. Θα δίνει τρεις δόσεις 100.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ο Ηρακλής είναι όμηρος των χρεών. Σύμφωνα με τον έλεγχο του λογιστηρίου, τα χρέη προς τρίτους είναι 4,4 εκ. ευρώ», ενώ ρωτήθηκε και για τον Μυτιληναίο: «Είναι ιδιότροπο θέμα. Δύο φορές που χρειάστηκε βοήθησε. Είναι σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινά η πολυμετοχικότητα

Στο θέμα των μετοχών ο Γιάννης Τάκης τόνισε: «Δεν θέλουμε τις μετοχές. Θέλουμε να τις «παγώσει», να μη μπορεί κανείς να τις πάρει, ούτε να τις έχει ο ίδιος. Στόχος είναι να συσταθεί σε βάθος 2,5 ετών πολυμετοχική εταιρία που να πάρει τις μετοχές. Με 1000 μετόχους από 400 ευρώ και νοικοκυριό, συν τα έσοδα, ο Ηρακλής αυτοχρηματοδοτείται. Δεν χρειάζεται μεγαλομέτοχος. Ο Ρέμος δέχθηκε αυτό που είπαμε για τις μετοχές. Μένει να αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε ως κόσμος να πάρουμε τον Ηρακλή ή τι άλλο θα γίνει. Συνεχίζει να πληρώνει τη ρύθμιση με την εφορία. Του ζητήσαμε λίστα προσωπικών επιταγών του για τα χρέη. Του είπαμε πως δεν μπορούμε να απαντήσουμε σ’ όσα πρότεινε και γι’ αυτό τα θέτουμε σ’ εσάς. Νομικές διεκδικήσεις θα κάνουμε όπου μπορούμε με ότι σημαίνει αυτό. Μερικά δικαστήρια δε μπορούμε να τα κάνουμε γιατί θα προκαλέσουμε κακό στην ομάδα».

Στις 22 Αυγούστου το CAS

Η αποκάλυψη έγινε στο θέμα του CAS και το πρόστιμο της ΕΠΟ (150.000 ευρώ) για την αδειοδότηση: «Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης ολοκλήρωσε τον φάκελο που κατατίθεται στο CAS από εμάς κατά της ΕΠΟ για το πρόστιμο στο θέμα της αδειοδότησης. Οι νομικοί είναι αισιόδοξοι για ολοκληρωτική νίκη. Σε ένα μήνα θα απολογηθεί η ΕΠΟ» και προέβη σε ακόμη μια: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ο Κομπότης έκανε έφεση για την επικύρωση της βαθμολογίας»! Στα της Λίγκας και της ΕΠΟ, τόνισε: «Είναι συνεταιρισμός εσόδων. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Ηρακλής. Δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι, τι λένε οι Θεσσαλονικείς και ποιες είναι οι συμμαχίες. Είμαστε μόνοι μας».

Νομική ευθύνη Πολύκαρπου

Στο θέμα του Δήμου Ποκύκαρπου μετά από ερώτηση, ο Γιάννης Τάκης είπε: «Έχει ευθύνες, αλλά δε μπορεί να κατηγορηθεί χωρίς στοιχεία. Έχουμε βρει πάντως μια νομική ευθύνη του Πολύκαρπου. Όσο για τις δηλώσεις που έκανε περί εξυγίανσης, δεν κατάλαβα τι έλεγε, μόνο ότι όλα πήγαιναν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: