Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κωφίδης: "Υπάρχει ανησυχία"


Ο Σάββας Κωφίδης στον πάγκο του Ηρακλή.... «Υπάρχει ανησυχία», παραδέχθηκε ο Σάββας Κωφίδης μιλώντας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας και απέναντι στις διοικητικές εξελίξεις.

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και θεωρούμε ότι θα τα δώσουν όλα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες, ο κ. Κωφίδης επισήμανε: «Οι παίκτες απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Υπάρχει μία ανησυχία για την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Ξέρουν σε πόσο κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Πρέπει όλοι να φανούμε δυνατοί για να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση και να πάμε πιο μπροστά.

Για το κατά πόσο επηρεάζεται είτε ο ίδιος, είτε η ομάδα από τις διοικητικές εξελίξεις τόνισε: «Προσωπικά δεν επηρεάζομαι καθόλου. Έχω την εμπειρία να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Εμείς προσπαθούμε να αφήσουμε έξω το οτιδήποτε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το αγωνιστικό και τίποτε άλλο».

Ο κ. Κωφίδης ανέφερε και τι περιμένει ο ίδιος από την ομάδα στη συνέχεια: «Η διάρκεια μας καταξιώνει. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Οι 12 βαθμοί είναι λίγοι. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε για να ξεφύγουμε από τη μετριότητα».

Ο Σάββας Κωφίδης μίλησε και για τα μεταγραφικά αλλά και για τους δύο Βραζιλιάνους που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες: «Μπορούμε ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα για το υλικό. Πάντως θα χρειαστούμε σίγουρα κάποιους παίκτες που άμεσα θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ότι υπάρχουν δύο παίκτες που ήρθαν εδώ να δοκιμαστούν, θεωρώ ότι δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βασιστούμε σε τέτοιες λύσεις. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα διοικητικά ζητήματα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όποιοι έρθουν πρέπει να βοηθήσουν άμεσα. Δεν ξέρω τον αριθμό. Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε παίκτες απλά για να πάρουμε. Το θέμα είναι να μας βοηθήσουν».

Δεν θέλησε να μιλήσει παραπάνω για το αν υπάρχει ζήτημα με τον Νικουλάι Ντίκα: «Ο Ντίκα είναι μέλος της ομάδας μας. Προσωπικά δεν θέλω να ασχολείστε με συγκεκριμένα άτομα. Είμαστε ομάδα και η ομάδα έχει ανάγκη αυτή την στιγμή. Πρέπει να προτάξουμε το εμείς. Για να μπορέσουμε να σηκωθούμε σαν ομάδα».

Επιστρέφοντας στον αγώνα με τον ΠΑΣ, είπε: «Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε μία ομάδα με περισσότερο πάθος και δύναμη. Νομίζω ότι είναι έτοιμα τα παιδιά για να τα δώσουν σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα υπάρχουν βέβαια και άλλα κρίσιμα ματς».

Ο Σάββας Κωφίδης διευκρίνισε ότι δεν είχε κάποια επικοινωνία με τον κ. Ρέμο τις τελευταίες ημέρες: «Είμαι πολύ πιο απασχολημένος με το αγωνιστικό. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό. Η σκέψη μου είναι πως θα παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι και μιλάω ειλικρινά».

Στα διοικητικά...
Ο Γιώργος Γαλανός είναι ο επικεφαλής στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή και μαζί με ορισμένους ακόμη επιθυμεί να αναμιχθεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Η πρόταση του έχει μεταφερθεί στον Αντώνη Ρέμο και του ζητά επίσης να απαντήσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Ειδάλλως, σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα πάψει να ισχύει. Ο Γαλανός και οι συνεργάτες του κρίνουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τον Ηρακλή προκειμένου να έχουν τα χρονικά περιθώρια να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μετεγγραφές.

Ο Γαλανός δήλωσε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κινείται για να βοηθήσει, δε θέλω να πω περισσότερα. Η ουσία είναι να βοηθηθεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στη χειρότερη περίπτωση θα κοιτάξουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή»

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΤΑΚ Γιωργος Γαλανός είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Ρέμο και για να πω την αλήθεια με κανένα δεν έχουμε μιλήσει. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Είναι διαφορετικά μεγέθη τα οικονομικά. Ασχολείται και περισσότερος κόσμος και πρόκειται για εντελώς διαφορετική κατάσταση. Κάποιοι άνθρωποι που αγαπάνε τον Ηρακλή παλεύουνε και καταφέρανε να βοηθήσουν το μπάσκετ, ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μόνο συζητήσεις μεταξύ μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο»

Με την πρόταση του Γαλανού στο προσκήνιο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δήμος Πολύκαρπος βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Αντώνη Ρέμο. Ο τελευταίος ζητά η νέα διοίκηση να δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τη ρύθμιση που υπάρχει με την εφορία μέχρι εξοφλήσεως.

Στα αγωνιστικά...
Ο Kοβαλέφσκι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και πέρασε σε πλήρεις ρυθμούς με την ομάδα. Ο Λέκι πέρασε εκ νέου σε ειδικό πρόγραμμα, καθώς εμφάνισε ενοχλήσεις στο γόνατο, στο οποίο προσφάτως έγινε επέμβαση, με συνέπεια να μην είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα των Ιωαννίνων.
Ο Πιλότο συνέχισε το ειδικό, ατομικό πρόγραμμά του, με γυμναστήριο και τρέξιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: