Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το μεγαλείο του Κόμπι, μέσω… Αντετοκούνμπο!!


Το μεγαλείο του Κόμπι, μέσω… Αντετοκούνμπο

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος υποκλίνεται μέσω του sport-fm.gr στο μεγαλείο του Κόμπι Μπράιαντ. Ένα μεγαλείο που αποτυπώνεται στα κολακευτικά λόγια με τα οποία μίλησε για τον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση να λέγονται κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αλλά αυτή τη φορά το τι έχει ειπωθεί και κυρίως από ποιο στόμα, είναι κάτι που μάλλον θα χαραχτεί στη μνήμη του νεαρού αστέρα! Όταν ο ημίθεος Κόμπι Μπράιαντ δηλώνει θαυμαστής σου και παράλληλα εκφράζει την επιθυμία του να σου μιλήσει και να σε συμβουλεύσει, τότε αυτό είναι κάτι που φυλάς μέσα σου σαν έναν μικρό θησαυρό.

Δεν θα κάνω ακόμα μια ιστορική αναδρομή, για το πώς το ψιλόλιγνο αγόρι έφυγε από τη γειτονία του τα Σεπόλια και το πρωτάθλημα της Α2, πήγε στο ΝΒΑ και μεγαλουργεί. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Ούτε για το πόσο καλός παίκτης είναι, διότι κι αυτό δεν είναι καν συζητήσιμο. Το θέμα μας είναι πολλαπλή σημασία των δηλώσεων ενός από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών!

Ο άσος του Μιλγουόκι μπορεί να μην εκπλήσσεται πλέον όταν τον εκθειάζουν, όμως το γεγονός ότι ο «Μπλακ Μάμπα» του αφιέρωσε τόσο χρόνο στη συνέντευξή του ενόψει του μεταξύ τους αγώνα, είναι από μόνο του τίτλος τιμής! Πόσο μάλιστα, όταν αυτό συμβαίνει σε ένα χρονικό σημείου που ο σταρ των Λέικερς είναι το πρόσωπο της χρονιάς (μαζί με τον Κάρι βέβαια) μιας και αποχαιρετά το ΝΒΑ και τον αποχαιρετά κι αυτό με όλες τις τιμές που του αξίζουν, με συνέπεια ότι λέει ή κάνει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Αυτό που ξάφνιασε ακόμα και τους πιο ένθερμους φαν του Αντετοκούνμπο, δεν είναι ότι ο Κόμπι τον θεωρεί «απίστευτο», αλλά η άποψη του ότι «ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει πόσο ταλέντο διαθέτει». Από μόνη της αυτή η δήλωση αποτελεί… παράσημο! Κι αν τα λόγια είναι… τσάμπα και τα κομπλιμέντα ένας ακομπλεξάριστος αθλητής μπορεί να τα «μοιράζει» απλόχερα, το γεγονός ότι θέλει να συνομιλήσει με τον Γιάννη και να τον συμβουλεύσει για το πως θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητες του, είναι απόδειξη ότι τα λεγόμενα του, δεν ειπώθηκαν απλά στο πλαίσιο ευγενικών φιλοφρονήσεων. Πώς να μη θυμάται ο Αντετοκούμπο αυτή τη συνάντηση σε όλη του τη ζωή;

Λίγες ώρες μετά ο παίκτης των Μπακς δήλωσε την έκπληξή του που τον γνώριζε ο Κόμπι, πόσο μάλλον που μίλησε για αυτόν με τα καλύτερα λόγια! Όπως ήταν αναμενόμενο εξέφρασε τον θαυμασμό του και αποκάλυψε ότι τον είχε είδωλο. Όπως είδωλο αποτελεί για τα περισσότερα πιτσιρίκια που πιάνουν στα χέρια τους την πορτοκαλί μπάλα. Αυτό δείχνει να το ξέρει καλά και ο ίδιος ο Μπράιαντ και ίσως έτσι εξηγείται ότι σχεδόν σε κάθε ματς, παίζει και φωτογραφίζεται με τα παιδιά των αντιπάλων του!

Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως αντιλαμβάνεται ο τεράστιος Κόμπι το μπάσκετ, το ΝΒΑ και το ρόλο του. Στην τελευταία του χρονιά στο «μαγικό κόσμο» θα μπορούσε απλά να απολαμβάνει την αποθέωση που βιώνει σε κάθε γήπεδο με το παρατεταμένο standing ovation, να ζει και να αναπνέει μόνο για πάρτη του και να μην κοιτάζει χαμηλά στους απλούς «κοινούς θνητούς» παίκτες, αλλά να επαναπαύεται στις δάφνες του! Οι περισσότεροι ίσως αυτό θα έκαναν, ο Μπράιαντ όμως όχι.

«Θεωρώ πως είναι κομμάτι της ευθύνης μου να περάσω στους νεότερους όσες περισσότερες από τις γνώσεις μου μπορώ, ώστε να χτίσουν τις δικές τους κληρονομιές κι εκείνοι. Κι όταν έρθει η ώρα, να περάσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις γνώσεις αυτές στην επόμενη γενιά» είπε και αποδεικνύει περίτρανα πόσο αγαπάει το άθλημα που του έχει προσφέρει τόσα πολλά και που κι αυτός με τη σειρά του, χάρισε στο κοινό μεγάλες στιγμές! Επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει ακόμα και τώρα, στα στερνά της καριέρας του, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Είτε συμβουλεύοντας νεαρούς για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, είτε ως ο πρεσβευτής του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, είτε απλά να είναι εκεί, στο ΝΒΑ έστω και ως σημείο αναφοράς του αθλήματος που τόσο αγάπησε και τόσο τον αγάπησε!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: