Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Απόλυτο αφεντικό ο Βασάρας, στο... περιθώριο η ΚΕΔ

http://www.contra.gr/images/m/vasaras_ked170510_m.jpgΕναρμονισμένη με τη "σύμβαση διαιτητών" της UEFA τείνει να γίνει πλέον η ελληνική διαιτησία. Μετά από απόφαση του δ.σ της ΕΠΟ, ο Κύρος Βασάρας γίνεται ο απόλυτος άρχων, αφού ισχυροποιείται ο ρόλος που είχε ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης. Πλέον ο Θεσσαλονικιός παλαίμαχος ρέφερι θα έχει την απόλυτη ευθύνη για τους καταρτισμούς των πινάκων (εισόδους, υποβιβασμούς, διαγραφές), ενώ παράλληλα θα εποπτεύει τους ορισμούς και θα αξιολογεί τις επιδόσεις των διαιτητών, συμβουλεύοντας σχετικώς την ΚΕΔ.

Ύστερα από όλα αυτά η Επιτροπή αποδυναμώνεται, καθώς πλέον θα εκτελεί τις αποφάσεις του... προϊσταμένου της. Ο εκάστοτε πρόεδρος θα έχει τον τελευταίο λόγο (;) επί των προτάσεων, αλλά αυτός, όπως φαίνεται, θα έχει την ελάχιστη ισχύ μπροστά στις νουθεσίες του Υπεύθυνου Ανάπτυξης.

Αλήθεια είναι πως ο Κύρος Βασάρας είναι ο μόνος που συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά για να... ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας, δεδομένου ότι εκτός από αναγνωρίσιμος είναι και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: