Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο αργός θάνατος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!!

Είναι πραγματικά σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο αργός θάνατος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ
Δύο σύλλογοι που βλέπουν τις ΠΑΕ που τις χρηματοδοτούν να καταρρέουν, χαροπαλεύουν και την ίδια στιγμή τα ποδοσφαιρικά τμήματα προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατηθούν στο μέγεθός τους.
Προηγουμένως σκεπτόμασταν ότι οι μεγάλοι σύλλογοι χρειάζονταν ένα ισχυρό σοκ για να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μπουν στην προσπάθεια να αλλάξουν την προκαθορισμένη μαύρη μοίρα τους. Τούτο τον καιρό όμως διαψεύδονται όλοι οι αναλυτές του ποδοσφαίρου.
Διότι συμβαίνει να έρχονται στις μεγάλες ομάδες το ένα σοκ πίσω από το άλλο και αυτές όχι απλώς να μην καταφέρνουν να βάλουν φρένο στην κατάρρευση των εταιρειών, αλλά να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να παρακολουθούν ανήμπορες την διάλυση των ΠΑΕ που τις χρηματοδοτούσαν.
Ένα θαύμα ζητούν, υπό τις σημερινές συνθήκες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Πιο εύκολο μοιάζει να συμβεί στον Παναθηναϊκό, επειδή στην δική του υψηλή κοινωνία κυκλοφορούν πολύ περισσότερα χρήματα και συμφέροντα, συγκριτικά με αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της κοινωνίας της ΑΕΚ.
Αν όμως δεν συμβεί το, μικρό ή μεγάλο, θαύμα εντός του διμήνου, το μέλλον θα είναι πιο μαύρο από αυτό που θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμη και οι μεγαλύτεροι εχθροί αυτών των ομάδων. Διότι θα έρθει ο θάνατος, και μάλιστα όχι με εκτέλεση, αλλά αργά, βασανιστικά.
Η Superleague θα τις κρατήσει, για εμπορικούς λόγους, στο πρωτάθλημά της. Στη νέα σεζόν όμως είναι πιθανό να εμφανιστούν εκδόσεις που θα κάνουν μεγαλύτερο κακό από το σημερινό στον ψυχισμό των οπαδών τους.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: