Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Απλώς… ανώτερος!!

Απλώς… ανώτερος!
Παρά το πάθος της Καβάλας που δεν είχε διάθεση να… εγκαταλείψει την προσπάθεια ούτε στιγμή, ο Κολοσσός απέδειξε ότι είναι απλά καλύτερος. Νίκησε 73-67 στο κλειστό της «Καλαμίτσας» και στο δεύτερο μεταξύ τους ματς και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πλέον, η ομάδα της Ρόδου, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Άρης (1-0 στην σειρά οι «πράσινοι»).

Το ματς

Ο Κολοσσός έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς. Με καλές επιλογές στη επίθεση και καλή άμυνα, ανάγκασε την Καβάλα να μείνει αρκετά πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προς το τέλος της περιόδου αντέδρασαν και ισορρόπησαν με αποτέλεσμα να κλείσει με σκορ 18-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ρόδου ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ. Με Χόπσον και Γεωργαλή να αναλαμβάνουν τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα και να αυξάνουν την διαφορά των φιλοξενούμενων για να φτάσουμε στο 28-41 του ημιχρόνου που έδειχνε ότι ο Κολοσσός θα έπαιρνε την πρόκριση.

Ο Αγγελόπουλος και ο Πάσαλιτς όμως από την πλευρά της Καβάλας δεν είχαν καταθέσει τα «όπλα». Με ένα εξαιρετικό σερί έκαναν το 42-52, 57-57 και άλλαξαν απότομα τα δεδομένα του αγώνα. Το σκορ της 3ης περιόδου ήταν 21-13 για τους γηπεδούχους, η διαφορά «εξαφανίστηκε» και η συνέχεια ήταν πραγματικό ντέρμπι.

Τσάμης και Μπόικιν προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν το κάρο από την λάσπη για λογαριασμό των φιλοξενούμενων αλλά η Καβάλα, δεν είχε σκοπό να αφήσει την ευκαιρία. Έμεινε στο ματς μέχρι εκεί που της επέτρεψαν οι δυνάμεις της αλλά κάποιοι κρίσιμοι πόντοι του Χάτεν στο φινάλε, την έριξαν οριστικά νοκ άουτ.

Το τελικό 67-73 έδωσε στον Κολοσσό την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 28-41, 49-54, 67-73

Καβάλα: Πάσαλιτς 17, Γκεοργκίεφ, Αγγελόπουλος 23, Νταμιάνοβιτς, Στεφανίδης 7, Γεωργάκης, Κοστόφ 2, Καραποστόλου 9, Σίμτσακ 7, Γκρέι 2

Κολοσσός: Λιακόπουλος, Χάτεν 9, Καλαϊτζής 3, Πάνος 3, Γεωργαλής 12, Ασημακόπουλος 10, Μπόικιν 4, Χαρίσης 4, Τσάμης 14, Χόπσον 14, Κομποδιέτας, Αυγενικός

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: