Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι "νυχτερίδες" έζησαν στις καθυστερήσεις!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με δυο γκολ του Φαλκάο νίκησε στο "Βιθέντε Καλδερόν" με 4-2 τη Βαλένθια, που μείωσε στις καθυστερήσεις, στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα για τη ρεβάνς στο "Μεστάγια". Σε δεινή θέση πάντως ο Έμερι, αν αποκλειστούν οι "νυχτερίδες" με τον Ολυμπιακό να καραδοκεί!
Οι "νυχτερίδες" έζησαν στις καθυστερήσεις!
Δύο γκολ για τους "ροχιμπλάνκος" πέτυχε ο Φαλκάο στο "Βιθέντε Καλντερόν", αλλά η γιορτή χάλασε στο 94', καθώς ο Ρικάρντο Κόστα μείωσε για το τελικό 4-2 και οι "νυχτερίδες" έτσι αύξησαν σημαντικά τις ελπίδες τους εν όψει της ρεβάνς στο "Μεστάγια".
Η Βαλένθια μάλιστα και το πρώτο γκολ το είχε πετύχει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, προκαλώντας την οργή του Ντιέγκο Σιμεόνε για την διαιτησία.
Η ανωτερότητα της Ατλέτικο στα πρώτα λεπτά επιβραβεύτηκε στο 18', όταν ο Φαλκάο άνοιξε το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος" με κοντινή κεφαλιά.
Ο Τούρκος, Αρντά Τουράν, ήταν ο δημιουργός, καθώς επέμεινε από δεξιά και έκανε την σέντρα, βρίσκοντας τον Κολομβιανό στην καρδιά της άμυνας και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0 με το 9ο γκολ του στην διοργάνωση.
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, Αντίλ Ραμί, είχε την πρώτη μεγάλη φάση για την Βαλένθια στο 33', με την κεφαλιά του να περνά ελάχιστα άουτ, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Τίνο Κόστα.
Από νέα εκτέλεση κόρνερ του Αργεντινού στο 45'+3 η Βαλένθια ισοφάρισε, με τον Ραμί ξανά να παίρνει την κεφαλιά κάνοντας ασίστ στον Ζόνας, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 1-1.
Πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο πήρε ξανά προβάδισμα, με την κεφαλιά του Μιράντα στο 49', από την εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο, ενώ το 3-1 έκανε ο Αντριάν Λόπεθ στο 54' με εξαιρετική ατομική προσπάθεια από δεξιά, πετυχαίνοντας το 7ο γκολ στο φετινό Europa League.
Ο τερματοφύλακας των "νυχτερίδων" έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ των Αντριάν Λόπεθ και Αρντά Τουράν στο 67', ενώ στο 71' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο.
Ο Φαλκάο έκανε το 4-1 στο 78', σκοράροντας για 2η φορά στο ματς με καταπληκτικό τρόπο, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από φοβερή ατομική προσπάθεια.
Με αυτό το γκολ μάλιστα ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία έφτασε τα 10 στην διοργάνωση και τον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.
Όπως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο δεύτερο η Βαλένθια σκόραρε, αυτήν την φορά με την κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα (από κόρνερ του Τίνο Κόστα) στο 94' και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: