Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Δεν αξίζει να παλεύουν για την παραμονή…»

«Δεν αξίζει να παλεύουν για την παραμονή…»
Έκπληξη χαρακτήρισε ο Νίκος Κεχαγιάς το γεγονός πως ο Παναιτωλικός και ο Εργοτέλης «μάχονται» μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αν δει κανείς το ξεκίνημά τους αλλά και τον δεύτερο γύρο, πιστεύω πως δεν τους άξιζε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Νίκος Κεχαγιάς στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το ποια ομάδα δεν αξίζει να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού: «Για μένα είναι έκπληξη, ότι ο Παναιτωλικός και ο Εργοτέλης παλεύουν για τη σωτηρία τους. Αν δει κανείς το ξεκίνημά τους αλλά και τον δεύτερο γύρο, πιστεύω πως δεν τους άξιζε. Αν δούμε τον δεύτερο γύρο, νομίζω ότι η βαθμολογία θα έπρεπε να ήταν αλλιώς. Όμως, η Κέρκυρα έχει κάνει ένα φοβερό ντεμαράζ στο τέλος και της αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι. Αυτή η μάχη την τελευταία στιγμή, κάνει εντυπωσιακό το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός πως τις τελευταίες αγωνιστικές ξεκαθαρίζουν τόσο οι θέσεις στα play offs, όσο και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν: «Νομίζω ότι κάθε χρόνο ξεκαθαρίζουν η κατάσταση για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play offs αλλά και εκείνες που θα πέσουν, τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό είναι καλό, καθώς υπάρχει ανταγωνιστικότητα μέχρι το τέλος».

Για το ποια ομάδα έδειξε σταθερότητα φέτος: «Μεγάλη σταθερότητα έδειξε ο Ατρόμητος φέτος. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια προκρίθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά και η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, κυρίως στα 2/3 του πρωταθλήματος».

Για το αν υπήρχε προπονητικό ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα: «Καινούρια στοιχεία δεν είχε το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι όπως εξελίχθηκε από το ξεκίνημα, ήταν δύσκολο. Δεν ξέραμε με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει, πόσες θα μπούνε. Υπήρχαν κάποια στοιχεία μεμονωμένα από κάποιες ομάδες».

Για το αν έχει ξεχωρίσει νέους ποδοσφαιριστές: «Από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, το μόνο καλό είναι πως στηρίχθηκαν πολλές ομάδες σε δικά τους παιδιά. Όμως, δεν θα έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό πιο μπροστά. Ο ΠΑΟΚ βλέπουμε, στηρίζεται σε δικά του παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται στον καλύτερο βαθμό. Όπως οι Σταφυλλίδης και Παναγιωτούδης. Ο Ατρόμητος στον Μπάλλα, η Ξάνθη στον Βασιλακάκη και τον Κομεσίδη».

Για το αν υπάρξει σχέδιο από τις ομάδες -λόγω της κατάστασης- να στηρίξουν τις ακαδημίες τους: «Είναι αναγκασμένες. Δεν θα πρέπει να περιμένουν μόνο τα αποτελέσματα, να απογοητεύονται και μετά να τα διαλύουν όλα. Χρειάζεται υπομονή. Το φετινό παράδειγμα είναι τρανό. Δηλαδή και έτσι μπορούν να σταθούν οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: