Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

«Καθάρισε» με Ζιρού η Άρσεναλ!! (video)

Με... οδηγό τον Ολιβιέ Ζιρού η Άρσεναλ «καθάρισε» εύκολα (2-0) την Μίντλεσμπρο τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της!

«Καθάρισε» με Ζιρού η Άρσεναλ! (video)
Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση της νίκης, η οποία θα μπορούσε να έρθει με ακόμα περισσότερα τέρματα!

Ο Ζιρού «χτύπησε» δύο φορές… κολλητά (27’ και 29’) στο πρώτο ημίχρονο για να βάλει τις στέρεες βάσεις της πρόκρισης, με τους παίκτες του Βενγκέρ να ελέγχουν πλήρως το ματς αλλά τον τερματοφύλακα της Μίντεσμπρο (πρώτη ήττα από τις 20/12), Τόμας Μεχίας, να κάνει κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατά χαμηλά το σκορ.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Γκάμπριελ Παουίστα, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 55ο λεπτό.

Λίγα πράγματα η «Μπόρο» που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε δοκάρι στην εκπνοή με τον Κίκε.

Το ματς:

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που μπήκε από αρχή δυνατά και με κινητήριο μοχλό τον Οζίλ ανέλαβε τον έλεγχο του ματς. Ο Καθόρλα είχε την πρώτη καλή στιγμή με μια εκτέλεση φάουλ που έδιωξε εντυπωσιακά και δύσκολα ο Μεχίας ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν ιδιαίτερες απειλές προς την αντίπαλη εστία.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 27ο λεπτό, όταν ο Ζιρού έγινε ο τελικός αποδέκτης μια εξαιρετικές συνεργασίας των παικτών των γηπεδούχων και από κοντά έγραψε το 1-0! Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδας του όσο και τα προσωπικά του, διευρύνοντας το προβάδισμα για το σύνολο του Βενγκέρ, που στη συνέχεια έκανε… ότι ήθελε και θα μπορούσε πριν το τέλος του ημιχρόνου να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ με τον Σάντσες.

Ο Χιλιανός είχε και την πρώτη ευκαιρία της Άρσεναλ με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά έστειλε ψηλά πάνω από τα δοκάρια τη μπάλα! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι και να πιέζουν, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με τους Οζίλ, Γουέλμπεκ και Γκιμπς να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου ο Σάντσες και πάλι έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, αλλά είδε τον Μεχίας να «βγάζει» εντυπωσιακά την κεφαλιά του και να διατηρεί το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Ένα 2-0 που τελικά δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης αφού ε ο Ισπανός τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο έβαλε... στοπ και στην προσπάθεια και του Γουόλκοτ. Οι πρωτοπόροι της Τσάμπιονσιπ από την πλευρά τους θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά στο φινάλε η κεφαλιά του Κίκε σταμάτησε στο δοκάρι του Σέζνι.



Το πρόγραμμα του 5ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας

Σάββατο, 14/2

Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ 4-0
(20’, 57’ Ιντέγιε, 42’ Μόρισον, 72’ Μπεραχίνο)

Μπλάκμπερν-Στόουκ 4-1
(36’, 51’, 55’ Κινγκ, 45’+7’ Γκεστέντε - 10’ Κράουτς)

Ντέρμπι-Ρέντινγκ 1-2
(61’ Μπεντ - 53’ Ρόμπσον-Κανού, 82’ Αγιεγκμπένι)

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 1-2
(15’ Κάμπελ - 49’ Στάριτζ, 58’ Λαλάνα)

Κυριακή, 15/2

Άστον Βίλα-Λέστερ 2-1
(68' Μπακούνα, 89' Σινκλέρ - 90+1' Κράμαριτς)

Μπράντφορντ-Σάντερλαντ 2-0
(3' Ο'Σι, 61' Στιντ)

Άρσεναλ-Μίντλεσμπρο 2-0
(27', 29' Ζιρού)

Δευτέρα, 16/2

Πρέστον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: