Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Από το πουθενά… «Βασίλισσα»


Μπορεί να μην ήταν καλή και ο Λεβαδειακός να την στρίμωξε, όμως η Βέροια βρήκε τον τρόπο να αποδράσει. Με δύο γκολ κόντρα στην ροή στο φινάλε του ματς, η «βασίλισσα του Βορρά» πήρε το τρίποντο, 2-0.

Από το πουθενά… «Βασίλισσα»
Μεγάλη νίκη για τη Βέροια στην έδρα του Λεβαδειακού με σκορ 2-0. Παρότι οι Βοιωτοί φαίνονταν να είναι πιο κοντά στο «τρίποντο», η «Βασίλισσα του Βορρά» πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και με δύο γκολ στο φινάλε από τους Μαραγκό και Καλτσά πέτυχε την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι, με την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία να έρχεται από ένα μακρινό σουτ στο 34’! Μοιραίος για τους γηπεδούχους, ο Βαγγέλης Μάντζιος, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Τζινάρ. Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μάντζιου ως οφσάιντ στο 75’. Ντεμπούτο για την ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο έκανε ο Ντάρσι Νέτο.

Το ματς:



Πολύ κακό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Ο Λεβαδειακός αγωνιζόμενος με νέα διάταξη δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του και αυτό βοήθησε την Βέροια να πάρει εύκολα την μπάλα στα πόδια της. Το πρώτο 20λεπτο η μπάλα παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με αρκετές μονομαχίες και πολλά λάθη από τις δύο μεριές.

inner

Σταδιακά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο και να μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στην περιοχή του Τζινάρ. Πάντως, ούτε και οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. Χαρακτηριστικό δε της εικόνας της αναμέτρησης ήταν το γεγονός πως η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 34’ με σουτ του Μάντζιου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Βοιωτούς να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία με οργανωμένες προσπάθειες, ενώ από την άλλη η Βέροια περίμενε τις αντεπιθέσεις.

Πιο δραστήριος παρουσιάστηκε ο Λεβαδειακός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν με μεγαλύτερη ευκολία να πλησιάζουν την περιοχή του Τζινάρ, που όμως βρισκόταν σε ετοιμότητα κάτι που φάνηκε και στις προσπάθειες του Μάντζιου να τον νικήσει. Με το πέρασμα των λεπτών, η ομάδα του Μάντζιου συνέχισε να κρατά στριμωγμένη την Βέροια, που δεν ανησύχησε καθόλου τον Σηφάκη.

inner

Οι Βοιωτοί πανηγύρισαν… όμως η χαρά κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, αφού το γκολ του Μάντζιου ακυρώθηκε –σωστά- ως οφσάιντ στο 75ο λεπτό. Τελικά, η Βέροια κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω. Έπειτα από μια στημένη φάση ο Μαραγκός, κινήθηκε πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας και άνοιξε με προβολή το σκορ στο 84'. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σοκ και η απογοήτευση έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν ο Καλτσάς τελείωσε το ματς με μονοκόμματο σουτ στο 89ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τριποτσέρης (62’ Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (55’ Κατίδης), Τόμας, Ορτέγκα (75’ Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεφ, Γκόμεζ

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γιακουμάκης, Πίντερ

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάσκες (82’ Βεργώνης), Καλτσάς, Τάτος (67’ Πέρεζ), Μπεν, Ντουμίτρου (75’ Γεωργιάδης)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Κάμπορα, Όστοϊτς, Ναζλίδης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: