Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ούτε τα βασικά…!!

Μεγάλη η νίκη του Παναθηναϊκού στην Κρήτη αλλά με τέτοια αμυντική λειτουργία πώς θα παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ο Στέφανος Σγούρδας σχολιάζει για τον SportDog… Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο δυσκολότερο κατά την προσωπική μου άποψη παιχνίδι μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Αναστασίου ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι με το γκολ του Καρέλη δείχνοντας ότι η ομάδα του θα καταφέρει να ελέγξει σχετικά εύκολα το ματς. Η γάτα ο Αναστόπουλος, όμως, σωστά διαβασμένος, ήξερε ότι με τον Πέτριτς στην αντίπαλη 11άδα θα μπορούσε να κερδίσει τη μάχη στο χώρο του κέντρου.
Οι Κρητικοί κατάφεραν με σχετική ευκολία να γυρίσουν το ματς με το εξαιρετικό φάουλ του Μονιάκη και το πέναλτι του Τριανταφυλλόπουλου στον Τζορτζ που έπαιζε σαν την καλαμιά στον κάμπο στην επίθεση του ΟΦΗ. Καθαρή παράβαση, κακώς διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός…
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το να παίζεις μπάλα με παίκτες που το μόνο που ξέρουν είναι να παλεύουν (Λαγός,Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα κ.ά.) δεν είναι σοβαρό σύστημα αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Από εκεί και πέρα, ευτυχώς που ο Αναστασίου αντιλήφθηκε την ανυπαρξία του Πέτριτς και τον αντικατέστησε με έναν δημιουργικό μέσο (Νίνης) στο 53΄. Με αυτή την αλλαγή αμέσως άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού.
Στη συνέχεια το -τυχερό -γκολ του Πράνιτς έφερε το ματς στα ίσια αν και ο Αναστόπουλος συνέχιζε να χτυπάει στην πλάτη της αδύναμης για ακόμη μια φορά δεξιάς πλευράς.
Κάτι η κούραση του Τζορτζ, κάτι ο Στιλ, κράτησαν το 2-2. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση και παίζοντας ολοένα και πιο ορθόδοξα (από τα πλάγια) κατάφερε και έκανε το 2-3 με τον κορυφαίο για μια ακόμα φορά Καρέλη.

Ήταν σκληρό πόκερ τακτικής μεταξύ του Αναστασίου και του Αναστόπουλου, με νικητή επιτέλους τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Μιλάμε για τεράστιο διπλό που στέλνει την ομάδα με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι την επόμενη εβδομάδα για να διεκδικήσει τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα.
Καλή συγκυρία η δύσκολη σειρά παιχνιδιών για τον Ολυμπιακό που φαίνεται ότι σε λίγες μέρες παίζει όλη τη χρονιά του σε όλα τα μέτωπα. Πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική.
Και κάτι τελευταίο ενόψει και του αγώνα που έρχεται. Δεν πείθει η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Κρίμα για τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες να αγνοούν βασικά πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: