Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ουζουνίδης: "Ολοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα"


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φιλοξενήθηκε στον "Sentra 103,3" και μίλησε για τις απολύσεις των προπονητών, για το πως ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τη σημασία του καλού κλίματος των αποδυτηρίων...

Για τις απολύσεις των προπονητών: Στη δουλειά μας κρινόμαστε από τα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να είσαι τυχερός, να έχεις καλούς παίκτες, μπορεί οι καταστάσεις σε μία ομάδα να μην είναι οι καλύτερες και αυτό μπορεί να αλλάξει από μήνα σε μήνα και από χρονιά σε χρονιά.

Έχω τέτοιες εμπειρίες και το γνωρίζω καλά. Θα έπρεπε να κρινόμαστε περισσότερο από τον τρόπο που δουλεύουμε, διότι για κάποιο λόγο μπορεί να μην έρθει το αποτέλεσμα για ένα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς κρινόμαστε μόνο από αυτά.

Πως ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση: Πολλές φορές λέμε ότι ένας προπονητής μέσα σε μία νύχτα ή σε μία εβδομάδα άλλαξε την ομάδα, αυτό δεν ισχύει, δεν είναι λογικό. Είναι διαφορετικό να αναλαμβάνεις μια ομάδα στην διάρκεια της προετοιμασίας και αλλιώς στην πορεία της σεζόν.

Συνήθως αυτό που κοιτάς μέσα στη σεζόν είναι να αλλάξεις τη διάθεση των παικτών, να επέλθει η ηρεμία. Σε αυτό το στάδιο που είμαι εγώ είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία κάτι που θα βρούμε μπροστά μας καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας προπονητής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες όταν ξεκινάς μια προετοιμασία. Όταν έχεις 6-8 εβδομάδες να δουλέψεις υπάρχουν πολλά τακτικά στοιχεία που θέλεις να περάσεις. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, το καλό είναι ότι στην συνέχεια υπάρχει διακοπή. Θα προσπαθήσω να περάσω τις βασικές αρχές και σιγά σιγά να προσθέσω τα κομμάτια που θέλω.

Για τη σημασία του καλού κλίματος των αποδυτηρίων: Στα αποδυτήρια μπορεί να υπάρχει καλό κλίμα αν έρθουν θετικά αποτελέσματα ή αν υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ παικτών και προπονητή. Το σύνολο πρέπει να λειτουργήσει σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: