Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τάκης: «Να επανέλθει η ισορροπία στον Ηρακλή»


Δύσκολη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά για τον Ηρακλή ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Τάκης.Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», στις οποίες τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον «γηραιό», μετά τα όσα πέρασε την περσινή σεζόν. Ο κ. Τάκης μίλησε παράλληλα για την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη, τη διαφορά φιλοσοφίας με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την οικονομική πραγματικότητα της ομάδας, καθώς και για την ομιχλώδη κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε την άποψη, ότι δεν θέλει να ακούει καθόλου το ενδεχόμενο, η ομάδα του να μάχεται για την σωτηρία της στην κατηγορία. «Μας ενοχλεί ούτε να το ακούμε αυτό το πράγμα και θέλουμε πια να ξεφύγουμε από αυτό. Θα είναι δύσκολη η χρονιά. Θέλουμε να επανέλθουμε στην ισορροπία μας. Να ξαναγίνει ο Ηρακλής μια σοβαρή ομάδα, που παίζει καλό ποδόσφαιρο, μάχεται σε όλα τα ματς και δίνει έμφαση στις υποδομές».
«Φιλόδοξος ο Ουζουνίδης»

Για την επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη στο τιμόνι της ομάδας, ανέφερε: «Είναι Έλληνας, φιλόδοξος και ικανός προπονητής. Έτσι εκτιμήσαμε πως ήταν μία πολύ καλή επιλογή για να αναλάβει τη θέση του προπονητή. Τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν ριζικές αλλαγές». «Διαφορά φιλοσοφίας με Μπουμπένκο»

Για την αποχώρηση του Γιόζεφ Μπουμπένκο, που τελικά θα γίνει χωρίς δικαστικές διαμάχες, είπε: «Κάθε ομάδα έχει τα δικά της θέματα. Μερικές φορές είναι καλό να μην επικοινωνούμε κάποια πράγματα στον κόσμο. Ο κύριος Μπουμπένκο μάς βοήθησε. Υπήρχε μια σειρά από θέματα που δεν του επέτρεπαν ή πίστευε ότι δεν του επέτρεπαν να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Υπήρχαν κάποιες διαφορές όσον αφορά στην αγωνιστική φιλοσοφία. Έτσι χωρίσαμε φιλικά και παραμένει ένας άνθρωπος που εκτιμούμε».

«Αιμοδότης ο κόσμος»

Όσον αφορά τα οικονομικά του συλλόγου δήλωσε: «Ο Ηρακλής είναι μέρος της κοινωνίας και η κοινωνία περνά δύσκολες μέρες. Τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Ο μοναδικός αιμοδότης είναι οι φίλαθλοί μας, αλλά το ευχάριστο είναι ότι έχουν ενεργοποιηθεί.

Μετά τη λαχτάρα που περάσαμε βοηθούν όλο και περισσότεροι ουσιαστικά για την επαναλειτουργία του συλλόγου. Πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε πετύχει το στόχο, που είναι να μην μεγαλώσουν τα ανοίγματα και ει δυνατόν να περιοριστούν κάποια χρέη».


«Να είναι αυτόνομο το ποδόσφαιρο»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ομιχλώδη κατάσταση της Σούπερ Λίγκ αναφορικά με την προεδρία. «Είμαι πολύ καινούριος για να έχω γνώμη και εικόνα. Ελπίζω τελικά να επικρατήσει η ανάγκη των ομάδων να γίνει ένα ποιοτικό, φιλικό προς το φίλαθλο κοινό και ελκυστικό πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο θέλουμε να είναι αυτόνομο και να μην εξαρτάται απόλυτα από ισχυρούς επενδυτές σε μία κοινωνία που η έννοια των επενδύσεων είναι δύσκολη πλέον. Ελπίζω όσα γίνουν να είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Καταλήγοντας τόνισε για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής για την προεδρία. «Δεν ξέρω κι εγώ τους λόγους. Αν τους είχα εντοπίσει, ενδεχομένως και ο Ηρακλής θα ήθελε κάποια στιγμή να έχει κάποιον εκπρόσωπό του στην προεδρία. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας και αυτή δεν είναι αγγελικά πλασμένη, οπότε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: