Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

"Χαστούκι" από την Μπέρνλεϊ

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πήγε στην έδρα της Μπέρνλεϊ με τον "αέρα" της πρωταθλήτριας, όμως οι νεοφώτιστοι της έδειξαν ότι βρίσκονται δίκαια στην Premier League υποχρεώνοντας την σε ήττα με σκορ 1-0.

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (19' Μπλέικ)

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν και στην καλύτερη της βραδιά, όμως είχε την ευκαιρία να ανοίξει από πολύ νωρίς το σκορ με τον Μάικλ Οουεν. Στο δεύτερο μόλις λεπτό της αναμέτρησης ο άγγλος επιθετικός δεν πρόλαβε μα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από την σέντρα του Πατρίς Εβρά και οι κόκκινοι "διάβολοι" το πλήρωσαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20άλεπτου. Σε μια φάση διαρκείας στο 19άτο λεπτό και ενώ πρώτα χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές τόσο ο Μπεν Φόστερ όσο και οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ η επίμονή των παικτών της Μπέρνλεϊ δικαιώθηκε, αφού η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Ρόμπι Μπλέικ, που με φοβερό σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα. Ο Οουεν είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια πριν τη λήξη του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα η Μάντσεστερ απλά αναλώθηκε στο να πιέζει χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι 4-0 (4' Τόρες, 45' Τζόνσον, 77' Κάιτ, 90' Ν' Γκονγκ)

Στο "Ανφιλντ" η Λίβερπουλ είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην Στόουκ Σίτι επικρατώντας με 4-0. Ο Φερνάντο Τόρες μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ ύστερα από μπαλιά του Στίβεν Τζέραρντ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκλεν Τζόνσον έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι γιατί ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε τόσο να τον πάρει στη Λίβερπουλ, αφού μετά την απόκρουση του Σόρενσεν στην κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ διπλασίασε με ένα ακροβατικό τα τέρματα της ομάδας του. Στο 77’ ήταν η σειρά του ολλανδού να νικήσει τον δανό τερματοφύλακα της Στόουκ, καθώς ήταν ο αποδέκτης της τελικής πάσας ενός έξοχου συνδυασμού και από κοντά έκανε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Νταβίντ Ν’ Γκονγκ. Ο γάλλος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σόρενσεν στη σέντρα του Τζόνσον και έγγραψε το τελικό 4-0.

Χαλ Σίτι-Τότεναμ 1-5 (26' Χαντ - 10', 44', 90' Ντεφόε, 14' Παλάσιος, 78' Κιν)

Η Τότεναμ έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο Λονδίνο απέναντι στην Χαλ Σίτι την οποία συνέτριψε με 5-1 με τον Ζερμείν Ντεφόε να πετυχαίνει τρία γκολ. Ο άγγλος επιθετικός έκανε την αρχή στο 10’ και αφού ο Γουίλσον Παλάσιος τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 ξαναέπιασε δουλειά. Το γκολ του Χαντ στο 26’ έβαλε προσωρινά την Χαλ στο παιχνίδι, αφού ο Ντεφόε ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου έδωσε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων στα "σπιρούνια". Ο Ρόμπι Κιν προτού δώσει τη θέση του στον Πίτερ Κράουτς πρόλαβε να βάλει και αυτός ένα χεράκι σημειώνοντας το 4-1 στο 78’ με τον Ντεφόε να πετυχαίνει χατ-τρικ στις καθυστερήσεις ολοκληρώνοντας τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας του.

Μπέρμινγχαμ-Πόρτσμουθ 1-0 (90' (πεν.) ΜακΦάντεν)

Στο τελευταίο παιχνίδι της Τετάρτης (19/8) η Μπέρμιγχαμ χρειάστηκε το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τζέιμς ΜακΦάντεν στις καθυστερήσεις για να κάμψει την αντίσταση της Πόρτσμουθ και να πάρει τους πρώτους βαθμούς της στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: