Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Παναθηναϊκός Ατλέτικο 2-3

Η ήττα με 2-3 από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ άφησε στον Παναθηναϊκό μόνο μαθηματικές - είναι η πικρή αλήθεια - ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, καθώς οι πράσινοι θα πάνε στο "Βιθέντε Καλντερόν" την άλλη Τρίτη (25/8) για το θαύμα. Το κακό δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από μια ποιοτικότερη ομάδα, αλλά ότι δεν λειτούργησε στο 100% σε όλες τις γραμμές. Το ρίσκο του ολλανδού με τον Λέτο στο δεύτερο μέρος βγήκε εν μέρει, αφού εκτός από το φανταστικό γκολ που πέτυχε, άφησε στο γήπεδο αλόγιστα χώρους και... αυτοσυγκέντρωση, δίνοντας βούτυρο στο ψωμί των Φορλάν και Αγκουέρο. Δεν ήταν θέμα ούτε Ζιλμπέρτο στην άμυνα (πολύ καλός, παρά τα 3 γκολ παθητικό), ούτε Μάτος (που δεν τράβηξε πολύ) στο κέντρο. Η ήττα - μισός αποκλεισμός ήταν θέμα κακής αμυντικής λειτουργίας και ποιότητας του αντιπάλου στο ένας εναντίον ενός...

Καλό ξεκίνημα...
Τόσο ο Τεν Κάτε, όσο και ο Αμπελ Ρεσίνο παρέταξαν τις αναμενόμενες 11άδες, ο Παναθηναϊκός με το 4-3-2-1 και η Ατλέτικο με κλασικό 4-4-2. Η ώθηση της εξέδρας αλλά και ο ορεξάτος Καραγκούνης από αριστερά έκαναν τους πράσινους να ξεκινήσουν καλά, μέχρι να ισορροπήσουν το ματς οι ισπανοί γύρω στο 15`.

Eυτυχώς, στο 17` ο Σιμάο έκανε... τσαφ, αλλά τα πρώτα "αχ" στο ΟΑΚΑ ακούστκαν στο 23`, όταν ο Σισέ πλάσαρε ιδανικά, αλλά η κόντρα του Χουανίτο βοήθησε τον Ασένχο να αποκρούσει. Ο Παναθηναϊκός είχε βγει για τα καλά μπροστά, απειλούσε, και στο 30` σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η ψυχρολουσία...
Η Ατλέτικο μέχρι εκείνη τη στιγμή όσους κινδύνους δημιουργούσε ήταν από τα πλάγια με τους Μάξι Ροντρίγκεζ και Σιμάο, καθώς το κέντρο της άμυνας με τους Ζιλμπέρτο και Σιμάο τα πήγαινε καλά με τους Φορλάν και Αγκουέρο. Ομως, μια "μαύρη τρύπα" στο 36` έφτασε για να γίνει το κακό...

Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά, ο Μάτος "πούλησε" την μπάλα, ο Φορλάν έδωσε στον επερχόμενο Μάξι Ροντρίγκεζ και αυτός πλάσαρε ιδανικά και ανενόχλητος από το κέντρο της άμυνας για το 1-0. Το γκολ ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο, καθώς έγινε αυτό που φοβόταν ο Τεν Κάτε. Η ομάδα βγήκε απρόσεχτα μπροστά και η Ατλέτικο δεν το συγχώρησε.

Γκολ από τα αποδυτήρια!
Τα "σημάδια" φάνηκαν από την αλλαγή του Μάτος με τον Λέτο, αλλά η επιβεβαίωση οτι ο Παναθηναϊκός θα τα έπαιζε όλα για όλα ήρθε στο 47` με το φοβερό πλασέ του "Σάλπι" από την έξοχη μπαλιά του Καραγκούνη. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει... "φωτιά", εντός και εκτός, ο Λέτο στο 54` έκανε το κάτι παραπάνω, όμως η ομάδα του Τεν Κάτε είχε φέρει το ματς στα μέτρα της.

"Κόπηκαν" τα πόδια...
Οι ισπανοί από το 60` και μετά προσπάθησαν να "παγώσουν" το ματς, αν και ενδιάμεσα είχαν την καλή φάση του Αγκουέρο. Πάλι όμως η αμυντική απροσεξία και η αδράνεια στόιχισαν στον Παναθηναϊκό και η Ατλέτικο με τους παίκτες κλάσης που έχει δεν συγχώρησε. Ο Μουν στο 62` άφησε τον Σιμάο να... αλωνίσει, ο Μάξι Ροντρίγκεζ σούταρε στο δοκάρι, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Φορλάν έκανε το 2-1.

Τρίτο και φαρμακερό
Σίγουρα, το γκολ των ισπανών έκοψε τα πόδια, παικτών και κερκίδας, αλλά ο "Κάρα" πήγε να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά ο Ασένχο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του. Το κακό ήταν πως ο Παναθηναϊκός έκανε συνέχεια το ίδιο λάθος. Αφηνε χώρους... Οι χώροι δεν έμειναν ανεκμετάλλευτοι από τον Αγκουέρο που στο 70` χτύπησε στην κόντρα, κάνοντας το 3-1.

Η μείωση του σκορ από τον Λέτο στο 74` αναπτέρωσε το ηθικό, αλλά σίγουρα η Ατλέτικο είχε πετύχει αυτό που είχε σχεδιάσει. Οι πράσινοι δεν το έβαζαν κάτω όμως, παίζοντας όσο μπορούσαν και αν το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 82` έβρισκε στόχο, όλα θα ήταν πιθανά... Παρά την πίεση των πρασίνων, το σκορ δεν άλλαξε, μένοντας το 2-3 ως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: