Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κόσμος έτοιμος να αποδεχθεί τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Φτάσαμε στην εποχή που ένας 24χρονος Ελληνας ποδοσφαιριστής προτίμησε τον ΠΑΣ Γιάννινα από την ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Κόσμος έτοιμος να αποδεχθεί τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Και ναι, μπορεί ο Τσουκαλάς να προτίμησε τον ΠΑΣ και λόγω της προοπτικής να συνεργαστεί με έναν προπονητή που εκτιμά, τον Γιάννη Χριστόπουλο, αλλά αυτή η ιδέα δεν θα περνούσε ή τουλάχιστον δεν θα καθόταν στο κεφάλι του, αν δεν φοβόταν την ιδέα της οριστικής διάλυσης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι άλλο πρέπει να της συμβεί της ΑΕΚ για να συνειδητοποιήσει αυτό που της συμβαίνει;

Σε αντίθεση με αυτούς που σήμερα διοικούν ή προσπαθούν να διοικήσουν την ΠΑΕ, ο μέσος φίλος της ΑΕΚ έχει αντιληφθεί ότι η σημερινή κατάσταση δεν έχει σοβαρή προοπτική. Τι ακούω από τους ΑΕΚτσήδες αυτές τις μέρες στις παραλίες και τα καφέ; Οτι είναι προτιμότερη η επιλογή της οριστικής διάλυσης της ΠΑΕ, δηλαδή η επιλογή της επανεκκίνησης. Διότι με εξαίρεση την πιθανότητα του θαύματος της επιστροφής των ψωμιαδικών κλεμμένων ευρώ, δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο επιστροφής της ΠΑΕ σε καθεστώς, έστω, αξιοπρεπούς λειτουργίας.

Φυσικά η διάλυση της ΠΑΕ και ο υποβιβασμός της ΑΕΚ σε ερασιτεχνική λειτουργία δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επαναλειτουργία της ΠΑΕ. Διότι αν αυτό γίνει δίχως σχέδιο και στελέχη ικανά να το εκτελέσουν, θα σημάνει τη συρρίκνωση της ΑΕΚ.
Και τι πρέπει να γίνει; Το απλό: χρειάζεται η ίδια η ΑΕΚ, δηλαδή τα μέλη της υψηλής κοινωνίας της, να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος δεν πιστεύει ή δεν μπορεί να στηρίξει το σημερινό «έχει ο Θεός» σχέδιό της. Ο κόσμος, δηλαδή η πλατιά μάζα των ΑΕΚτσήδων κάποιας ηλικίας και ωριμότητας, αντιλαμβάνεται ότι μόνο με σκληρές αποφάσεις θα δημιουργηθεί η προοπτική επιστροφής της ΑΕΚ στο φυσικό της μέγεθος. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να εκπονηθεί ένα σχέδιο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι αυτό είναι το μόνο όραμα που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των ΑΕΚτσήδων. Πάνω σε αυτό το σχέδιο η ΑΕΚ πρέπει να βασίσει τις όποιες επιλογές θα πρέπει να κάνει για το μέλλον της ζωής της, για ένα καλύτερο μέλλον απο το σημερινό κατάντημά της. Κι αν πειστεί ο κόσμος ότι η επιτυχία αυτού του σχεδίου προϋποθέτει την πτώση της ΑΕΚ σε χαμηλή κατηγορία, όχι απλώς θα το δεχθεί, αλλά θα το υποστηρίξει. Φτάνει να εμπνέεται από σχέδιο και πρόσωπα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα της συμβεί της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ό,τι της συμβαίνει σήμερα της μπασκετικής.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: