Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το τελευταίο χαρτί της Μάλαγα!!

Όταν ο Αμπντουλάχ Αλ Τανί της Βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, απαντούσε το 2010 θετικά στην πρόταση των Ισπανών μετόχων της Μάλαγα για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, προφανώς δεν είχε ιδίαν άποψη για το που αποφάσιζε να επενδύσει. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Το τελευταίο χαρτί της Μάλαγα!
Έγινε πάντως ο πρώτος Άραβας που προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση στο Ισπανικό ποδόσφαιρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ό,τι ξέρουν οι άνθρωποι των πετρο- δολαρίων εξαρτάται απολύτως από τον περίγυρό τους, τα... τυχερά μέλη του οποίου σπανίως έχουν αγαθές προθέσεις. Το μικρού μεγέθους όνομα της Μάλαγα, προφανώς τον είχαν πείσει πως, μπορεί ν' ακολουθήσει τη διαδρομή των άλλων επενδυτών από τη χώρα του που επιχείρησαν να υλοποιήσουν τέτοιες... καταστροφικές σε ότι αφορά τους ισολογισμούς των ποδοσφαιρικών εταιρειών ιδέες στην Αγγλία και οπουδήποτε αλλού.
Η ομάδα στην οποία συνυπήρξαν κάποτε ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα με τον Κουϊνσι, έγινε εντός δύο ετών ποδοσφαιρικό κέντρο, καταφέρνοντας να τερματίσει τέταρτη στο προηγούμενο πρωτάθλημα, με ονόματα πρώτης γραμμής. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τους Άραβες δεν ήταν πάντως ο μόνος πόλος της επένδυσης από την οικογένεια με έδρα τη Ντόχα του Κατάρ. Η ευρύτερη στόχευση αυτών των ανθρώπων, η χώρα των οποίων (μην ξεχνάμε πως) ανέλαβε και το παγκόσμιο κύπελλο του 2022, έφερε την ομάδα, της μικρής πόλης της Ανδαλουσίας με κάτι περισσότερο από 550.000 κατοίκους, να συμφωνεί με την UNESCO ώστε να συμμετάσχει στην κατηγορία των πρεσβευτών για την ειρήνη.
Η κλήρωση στην Ελβετία κόντρα στον Παναθηναίκό βρίσκει τους «Μαλαγουίστας» στην πρώτη τους Ευρωπαϊκή συμμετοχή να υπερηφανεύονται για ένα σπάνιο ιστορικό σημείο της διαδρομής μίας ομάδας που προσπαθεί αυτή την ώρα να κρατήσει το αγωνιστικό προφίλ της με αξιοπρέπεια. Θα είναι πάντως δύσκολο, αφού ο νεαρός σταρ της ομάδας, Ίσκο που αποκτήθηκε πέρυσι από τη Βαλένθια για 6.000.000 ευρώ, αποτελεί αυτή την ώρα διακαή πόθο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, η οποία προσφέρει μετρητά. Ο Καθόρλα ήδη έφυγε για Άρσεναλ, Σάλομον Ροντόν για Ρούμπιν Καζάν, ο Φαν Νίστελροϊ σταμάτησε, ενώ οι φήμες πως θέλουν Αλβανικό κονσόρτιουμ να αναλαμβάνει στο άμεσο μέλλον, γίνονται καθημερινά πιο έντονες.
Τα 56.000.000 ευρώ πέρυσι έφεραν την ομάδα στην τέταρτη θέση, τα προβλήματα που προέκυψαν όμως από φέτος με τους ιδιοκτήτες να αναζητούν θετικό πρόσημο στο ταμείο και κέρδη στην ποδοσφαιρική εταιρεία, οι Ισπανοί της ομάδας φρόντιζαν πολύ καιρό να τους τα κρύβουν. Επειδή ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει επ αόριστον, αυτή η αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι για τη Μάλαγα αγώνας επιβίωσης! Ό,τι ήταν για τους πράσινους η μάχη με τη Μάδεργουελ...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: