Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κλήρωση για όλα τα γούστα!!

Ποτέ κανείς δεν προκρίθηκε ή δεν αποκλείστηκε από μία κλήρωση. Είναι όμως ορισμένες σταθερές και κάποια αγωνιστικά δεδομένα, που δίνουν μια πρώτη γεύση, έστω και σε τόσο πρώιμο στάδιο, όπως είναι τα ματς των πλέι-οφ, τόσο στο Τσάμπιονς όσο και στο Γιουρόπα Ληγκ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Κλήρωση για όλα τα γούστα
Ο Παναθηναϊκός απέφυγε κατά την άποψη μου, τις τρεις ομάδες, που δύσκολα θα τις περνούσε, όπως ήταν η Φενέρμπαχτσε, η Ουντινέζε και η Λιλ: οι Τούρκοι είχαν το προβάδισμα λόγω χρημάτων, ρόστερ και «διασυνδέσεων», οι Ιταλοί λόγω εμπειρίας και ικανότητας και οι Γάλλοι λόγω ταλέντου και προϊστορίας συναντήσεων με συλλόγους των τρικολόρ. Έμεναν η Μάλαγα και η Γκλάντμπαχ. Οι Γερμανοί θα ήταν σαφώς πιο έτοιμοι, αλλά εκτός της Μπάγερν καμμιά άλλη ομάδα της Μπουντεσλίγκα δεν είναι αξιόπιστη στην Ευρώπη, πόσο μάλλον το συγκρότημα του Φαβρ (που πάντως είχε ενισχυθεί). Οι Ισπανοί ήταν το μεγάλο ερωτηματικό. Εάν δεν είχαν τα οικονομικά προβλήματα με την φυγή του σεϊχη Αλ Τανί, δεν θα συζητούσαμε τώρα. Κανείς όμως δεν ξέρει ποια ομάδα θα εμφανιστεί το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Τις δυνατότητες της πάντως, έστω και χωρίς Καθόρλα και Ροντόν, τις παρουσίασε στο πρόσφατο φιλικό με τον Ολυμπιακό. Εάν κάτι δείχνει, ότι σταθεροποιείται η κατάσταση, είναι η παραμονή του πελεγκρίνι στον πάγκο. Μην ξεχνάτε ότι και για τον Ισπανικό σύλλογο, το χρήμα του Τσάμπιονς Ληγκ είναι απαραίτητο για την σωτηρία τους.
Ωραίο παρασκήνιο είναι η επιστροφή του Φερέιρα, αλλά και του Κουίνσι (εφόσον ξαναφορέσει την πράσινη φανέλλα) στην Μάλαγα, όπου δεν έχουν και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το θετικό πάντως για το τριφύλλι είναι , ότι θα αγωνιστεί δίχως άγχος, με τα οικονομικά του υπολογισμένα βάσει εσόδων από το Γιουρόπα Ληγκ (που εξασφαλίστηκε) και όχι απαραίτητα του Τσάμπιονς Ληγκ.
Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αυτοκτονήσει, για να μείνει εκτός από την Ραπίντ Βιέννης. Τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει Αυστριακή ομάδα, που να μπορεί να μας κοιτάξει στο πρόσωπο. Ακόμη και η «διαλυμένη» ΑΕΚ πέρυσι, κέρδισε την Στουρμ. Βέβαια ο Δικέφαλος οφείλει να παρουσιάσει το κανονικό, Ευρωπαϊκό του πρόσωπο, και όχι το «αναιμικό» και προβληματικό του πρώτου μέρους με την Μπνέι Γιεχούντα. Μετά την διαφαινόμενη συμφωνία με τον Σαββίδη, προλαβαίνει ο Δώνης να ενισχύσει και την ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα, όπου είναι φανερή η έλλειψη βάθους στα στόπερ, ώστε να κλειδώσει την πρόκριση.
Στον Ατρόμητο καλά κάνουν και ονειρεύονται και θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, που κάθε ομάδα έχει πριν την έναρξη των αγώνων. Απλά να μου επιτρέψουν οι φίλοι της ομάδας του Περιστερίου, που συνεχίζει σε πολύ καλό ρυθμό, μετά την εξαιρετική περυσινή σεζόν, ότι πρόκρισή τους επί της Νιούκασλ, θα συνιστά τεράστια έκπληξη. Η διαφορά ονόματος, ποιότητας, κλάσης, ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι πολύ μεγάλη. Η Νιούκασλ παίζει ένα επίπεδο ταχύτητας πιο πάνω από τους Περιστεριώτες και από οποιαδήποτε άλλη Ελληνική ομάδα. Το καλό είναι πως δεν κρύβει καμμία έκπληξη για τον Μπάγεβιτς και τους συνεργάτες του. Και την πίεση θα την έχουν ο Πάρντιου με τους παίκτες του.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: