Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Έκανε έρανο ο Άγγελος»

IMG_1240
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επί πολλά χρόνια γυμναστής του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Μιχαηλίδης, ο οποίος συνεργάστηκε και με τον Άγγελο Αναστασιάδη την διετία 1997 -1999.
Μίλησε για τον προπονητή και άνθρωπο Αναστασιάδη, ενώ ανέτρεξε στις προηγούμενες θητείες του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην προετοιμασία του 1998, ο Αναστασιάδης έκανε έρανο για να καλυφθούν βασικές ανάγκες των παικτών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης:
Για το αν θεωρεί τον ΠΑΟΚ σπίτι του:
“Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια παραμονής στην ομάδα του ΠΑΟΚ θεωρώ την ομάδα σπίτι μου”.
Για τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στον ΠΑΟΚ:
“Ήταν αρκετοί και θα ξεχάσω σίγουρα κάποιους. Ξεκίνησα στον ΠΑΟΚ με προπονητή τον
Ρίνους Ισραελ  όταν παίζαμε με την Νάπολι. Στην συνέχεια ακολούθησαν πάρα πολλοί”.
Για την συνεργασία του με τον Άγγελο Αναστασιάδη:
“Με τον Άγγελο δούλεψα σε δύο φάσεις και στις δύο πρώτες περιόδους που ήταν στον ΠΑΟΚ. Καλώς επέστρεψε και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ως προπονητή και ω ς άνθρωπο. Φυσικά εύχομαι και στην ομάδα μας καλή επιτυχία όπως της αξίζει”.
Για το αν θα συνεχίσει με τον Μάκη Χάβο:
“Δεν θα συνεχίσω στο Παναιτωλικό. Θα παραμείνω στην Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους”.
Για το τι μπορεί να προσφέρει ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ:
“Έχω δουλέψει με αρκετούς ξένους προπονητές. Σαφώς είμαι υπέρ των Ελλήνων με δεδομένο πως για αρκετό καιρό έχω δουλέψει στην ομοσπονδία των προπονητών και έχω την αντίληψη πως το επίπεδο των προπονητών μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους. Δεν είμαι κατά των ξένων και υπάρχουν πολλοί καλοί βέβαια. Αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό του Αναστασιάδη θα δει πως βρίσκεται στους πάγκους 20 χρόνια και έχει περάσει από  τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όχι ο Αναστασιάδης, γιατί είναι καλύτερο ο Μπόλονι και ο Στέφενς. Είναι αξιόλογος προπονητής και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάει εκεί που του ταιριάζει. Είναι σε θέση να διαχειρίζεται άψογα τα αποδυτήρια και τους ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικό κομμάτι. Διαχειρίζεται άψογα και το αποτέλεσμα. Είναι γνώστης του αντικειμένου και έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει στον ΠΑΟΚ”.
Για τις διαφορές που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα:
“Ο ΠΑΟΚ έχει εντελώς διαφορετικές προϋποθέσεις σήμερα. Θυμάμαι στην προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια το 1998 δεν είχαμε να πάρουμε ούτε οινόπνευμα. Ο προπονητής έκανε έρανο για να φάνε κάποιοι παίκτες. Πηγαίναμε για προετοιμασία και δεν είχαμε ούτε τα βασικά. Έπρεπε να ταυτιστείς τότε με την ομάδα για να πετύχεις και ο συγκεκριμένος προπονητής τα κατάφερε. Είναι καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να ανατρέχουμε πάλι εκεί. Ήταν μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη. Η λειτουργία της ομάδας ήταν προβληματική από την έναρξη. Έλειπαν βασικά πράγματα. Δεν μιλάω για το έμψυχο δυναμικό, αλλά για όλα τα υπόλοιπα”.
Για το αν είναι ταυτισμένος ο Αναστασιάδης με τον ΠΑΟΚ:
“Αυτή την διαπίστωση την κάνουν όλοι. Είναι ταυτισμένος με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχει τις προϋποθέσεις με τον σημερινό ΠΑΟΚ να κάνει κάτι καλύτερο από τους προκάτοχους του. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τον Στέφενς σε επίπεδο γνώσεων”.
Για τα χαρακτηριστικά του Αναστασιάδη:
“Δεν ξέρω αν μπορώ να σκιαγραφήσω έναν προπονητή ή χαρακτήρα. Ο Αναστασιάδης έχει ταυτότητα και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Ο ρόλος και η δουλειά ενός σύγχρονου προπονητή δεν περιορίζεται στην προπόνηση. Είναι σύνθετος. Ο προπονητής πρέπει να διαχειρίζεται 30 παίκτες διαφορετικής ηλικίας, κουλτούρας, από διάφορες χώρες. Πρέπει να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια, νίκες και ήττες και γενικότερα τα ΜΜΕ, γιατί και αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να είναι μάνατζερ, παιδαγωγός και άλλα πολλά. Έχει τις προϋποθέσεις ο Άγγελος, μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση της ομάδας. Γνωρίζει το αντικείμενο και μπορεί να πάει καλά. Ως χαρακτήρας είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που σέβεται τους ανθρώπους δίπλα του και αυτούς που συνεργάζονται μαζί του”.
Για τον περσινό ΠΑΟΚ:
“Ο περσινός ΠΑΟΚ με απογοήτευσε στον τρόπο λειτουργίας του στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρακολουθούσα τον τρόπο λειτουργία της ομάδας και τον αντιμετώπισα και με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και στοΑγρίνιο. Η εικόνα του δεν άρεσε σε κανέναν. Παρά τις αλλαγές που έγιναν η ομάδα δεν είχε τον σωστό τρόπο λειτουργίας. Είχε πολλούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους και καλούς, αλλά δεν υπήρχε ομάδα. Προφανώς, δεν μπορούμε να πιστώνουμε μόνο τα θετικά στον προπονητή ,αλλά και τα αρνητικά. Η βασική ευθύνη νομίζω είναι του κ. Στέφενς. Μπορεί ο Αναστασιάδης να τα καταφέρει και εύχομαι να υλοποιήσει τους στόχους της ομάδας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: