Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Οι λίγοι διεθνείς θα είναι αβαντάζ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια έχει μόλις τρεις παίκτες στο Μουντιάλ, που μπορεί να είναι και δύο από τον Ιούλιο, αν δεν υπάρχει καμία ανατροπή και παραμείνει ο Σίλντεφελντ(που παίζει με την Εθνική Κροατίας). Τον Καπίνο στην Εθνική Ελλάδας και τον Πράνιτς στην Εθνική Κροατίας .
Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό, για το πρεστίζ της ομάδας, που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να έχει αρκετούς διεθνείς δεν είναι καλό. Αυτό, όμως, το γεγονός, του δίνει ένα αβαντάζ ενόψει του πρώτου προκριματικού του τσάμπιονς λιγκ, που θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει από την αρχή της προετοιμασίας και ξεκούραστους τους περισσότερους παίκτες της βασικής ενδεκάδας. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί με τους υποψήφιους αντιπάλους των «πρασίνων», που έχουν παραπάνω παίκτες, που τους εκπροσωπούν στο Μουντιάλ. Και στον πρώτο προκριματικά αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.
Και ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα έχει αβαντάζ. Μπορεί να υστερεί από κάποιες ομάδες σε ποιότητα(Ζενίτ, Μπεσίκτας), αλλά υπερτερεί σε ετοιμότητα, αφού θα μπορεί να δουλέψει με σχεδόν όλους τους παίκτες από τις αρχές Ιουλίου. Για αυτό λέω, ότι το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έχει τόσο λίγους διεθνείς σε αυτό το Μουντιάλ μπορεί να είναι άσχημο για το πρεστίζ της ομάδας και το ταμείο της (ειδικά αυτή την εποχή το να εισέπραττε ένα μεγάλο ποσό από την παρουσία διεθνών θα ήταν πολύ σημαντικό), αλλά αγωνιστικά είναι το μεγάλο του όπλο.
Και επίσης ένα άλλο όπλο για την ομάδα του Αναστασίου είναι, το γεγονός, ότι με εξαίρεση τον Σίλντεφελντ, που αυτή την στιγμή φαίνεται ότι μάλλον θα φύγει δεν θα έχει χάσει άλλον παίκτη του βασικού κορμού. Αυτά με δεδομένο, ότι θα παραμείνει ο Αμπέντ και δεν θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη με τον Πράνιτς.
Οπως και να έχει είναι άλλο, να χτίζεις μία ομάδα από την αρχή με οκτώ και εννέα νέους παίκτες και να έχεις μπροστά του προκριματικό τσάμπιονς λιγκ και άλλο να στηρίζεσαι στους οκτώ, εννέα παίκτες της ενδεκάδας, που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν. Φυσικά και με δεδομένο, ότι ο «Σιφο» φεύγει πρέπει μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει αποκτηθεί ο στόπερ που θα πάρει την θέση του, για να προσαρμοστεί στην ομάδα και να μπορεί να βοηθήσει στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: