Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Δεν είναι τελικός… Είναι γιορτή»

«Δεν είναι τελικός… Είναι γιορτή»
Με το σύνθημα «δεν είναι τελικός, είναι γιορτή» ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός επισήμαναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην συμβούν έκτροπα ανάλογα με τα προηγούμενα χρόνια ενώ Δώνης και Βαλβέρδε υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν οι ίδιοι και οι ομάδες τους τα πάντα για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Το κοινό μήνυμα στα λεγόμενα όλων, ήταν ότι θα πρέπει το ματς αυτό να αντιμετωπιστεί ως μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Από παίκτες, προπονητές, αρμόδιες Αρχές και φυσικά τους φιλάθλους…

Όσο για τις δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ, οι προπονητές τους και οι αρχηγοί τους, ξεκαθάρισαν ότι θα μπουν με πάθος για την νίκη και τον τίτλο που θέλουν πάρα πολύ, με στόχο φυσικά να παρουσιάσουν κάτι που θα αφήσει ικανοποιημένους τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού:

Την πεποίθηση πως ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί απολύτως ομαλά και χωρίς έκτροπα, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην συνέντευξη Τύπου. «Να μην χαλάσει αυτήν την φορά η γιορτή… Ρισκάρω να πω ότι δεν θα γίνει τίποτα», τόνισε. «Δεν σας κρύβω ότι θέλω πολύ τον τίτλο στο τελευταίο μου ματς με την ομάδα», σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, «κούπα για καλό φινάλε», το μήνυμα του Τοροσίδη.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να μην γίνει το παραμικρό, που θα αμαυρώσει τον τελικό. Σας διαβεβαιώνω πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας φίλος του Ολυμπιακού που θα κάνει το παραμικρό και θέλω να πιστεύω ούτε του Ατρομήτου. Είχαμε πει για πιθανούς προβοκάτορες στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και μιλούσαμε για μεγάλα επεισόδια, αλλά δεν μας άκουσαν. Εμείς, θα προσπαθήσουμε -αυτή τη φορά- να μην χαλάσουν αυτή τη γιορτή. Θα προσπαθήσουμε να μην γίνει το παραμικρό, αλλά να γίνει ό,τι καλύτερο και όλα να πάνε καλά. Έχω παρακολουθήσει πολλούς τελικούς στο εξωτερικό και κυρίως στην Αγγλία. Το όραμά μου είναι να έχουμε τέτοιους τελικούς και στην πατρίδα μας. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να προτείνουμε στην ΕΠΟ, να αγοράσουμε έξτρα εισιτήρια σε μία θύρα και να φιλοξενηθούν παιδιά από σχολεία και ακαδημίες ποδοσφαίρου. Θέλουμε να γυρίσει το ο κόσμος στα γήπεδα και να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι να γιορτάσουμε τον τελικό όλοι μαζί και ο καλύτερος να κερδίσει».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ερωτήθηκε για το τι μέτρα έχει πάρει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, για τον τελικό: «Έχουμε κρατήσει χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής για αυτό τον τελικό και πιστεύω πως έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ καλό κλίμα. Είχαμε συνεχώς επαφές με τους φιλάθλους μας και καθημερινές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Όπως για παράδειγμα έχουμε μισθώσει πέντε συρμούς, για την ασφαλή μετάβαση των φιλάθλων μας. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μην γίνει το παραμικρό στον τελικό. Οι οπαδοί μας και γενικά όλοι εμείς, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ καλό κλίμα. Μπορεί να είναι παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ό,τι δεν θα γίνει το παραμικρό στον τελικό, μερικές μέρες πριν διεξαχθεί, αλλά εγώ τολμάω να το πω».

Στην συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε:

Ο Ατρόμητος και εμείς θα βρεθούμε αντιμέτωποι, έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν και οι δύο. Ίσως να κάνουμε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και οι δύο, έναν πολύ ωραίο τελικό Κυπέλλου. Από την πλευρά μας, αυτό που ελπίζουμε είναι να προσφέρουμε ένα καλό θέαμα στους φιλάθλους που θα απολαύσουν όλοι. Να είμαστε όλοι στο γήπεδο για να στηρίξουμε τις ομάδες μας με πάθος αλλά κυρίως να ευχαριστηθούν όλοι οι φίλαθλοι το παιχνίδι.

Για την φετινή διοργάνωση:

Αυτό που συμβαίνει, η διοργάνωση και μόνο αυτής της συνέντευξης Τύπου είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πάνε πιο φυσιολογικά τα πράγματα στο μέλλον. Όλοι όσοι έχουν να κάνουν με αυτόν τον τελικό πρέπει να εστιάσουν στο αγωνιστικό κομμάτι και το ποδόσφαιρο που θα παίξουν οι δύο ομάδες. Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με ηρεμία. Το πάθος που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ωραίο και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ματς με ένα θετικό τρόπο.

Για το αν οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες του Κυπέλλου:

Όταν μία ομάδα φτάνει σε έναν τελικό είναι γιατί κάτι έχει κάνει. Για παράδειγμα θυμάμαι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ στο πρώτο ματς με τον Πιερικό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό γιατί κάποιες άλλες δεν τα κατάφεραν. Άρα είναι οι καλύτερες. Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή θα είναι διαφορετικό ματς. Ο Ατρόμητος θα είναι πιο έτοιμος και πιο δυνατός και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς.

-Για το τελευταίο του παιχνίδι και πώς νιώθει

Δεν το σκέφτομαι έτσι. Έχω το μυαλό μου στο παιχνίδι. Για την ώρα σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να παίξεις κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν θα αρνηθώ ότι είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα… Ότι έχω να προετοιμάσω τόσο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια το μυαλό μου είναι εκεί και είναι δύσκολο να επηρεαστώ από οτιδήποτε άλλο. Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο.

Τοροσίδης: «Ο τελικός είναι γιορτή»

Την ευχή ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να αποτελέσει γιορτή εξέφρασε ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Νομίζω πως ο τελικός ξεκίνησε σήμερα, αφού τέτοια εκδήλωση παραμονές αγώνα δεν έχει ξαναγίνει. Το ίδιο κλίμα και διάθεση που υπάρχει από τις δύο ομάδες, ελπίζω να υπάρχει και το Σάββατο. Χορτάσαμε από λόγια, έφτασε η ώρα να γίνουν και πράξεις. Πρέπει να ξεχάσουμε τα μίση και τα πάθη και να θυμόμαστε πως το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και όπως λέει και το πανό πίσω μας, ο τελικός είναι γιορτή. Ο Ολυμπιακός διαχρονικά θέλει να κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό που θέλουμε είναι το Σάββατο να νικήσουμε και να κατακτήσουμε ακόμη ένα τρόπαιο. Εμείς σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να υπάρχει. Κι εμείς φυσικά θέλουμε ένα ακόμα Κύπελλο και να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την πλευρά του Ατρόμητου:

Έναν Ατρόμητο αποφασισμένο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θέλει να δει ο Γιώργος Σπανός.

Στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του «παιχνιδιού-γιορτή» όπως το χαρακτήρισε, ο πρόεδρος των Περιστεριωτών τόνισε ότι, δεν θα ‘πρεπε να κατέβει η ομάδα του, αν δεν πιστεύει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Ο σκοπός της σημερινή συγκέντρωσης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ένας τελικός Κυπέλλου. Η Πολιτεία με την αστυνομία, η ΕΠΟ και οι ομάδες να έχουμε άψογη συνεργασία για να μην συμβούν τα περσινά. Οι ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά και μόνο.

Θέλουμε να γίνει ένας τελικός γιορτή. Σε αυτήν την συγκυρία το γεγονός αυτό να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού δεν έχουμε χρόνο για πισωγυρίσματα. Όλοι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Να κάνουμε ένα τελικό που θα μείνει στην μνήμη των φιλάθλων»
.

Για τα περσινά επεισόδια και το τι έχει γίνει φέτος ώστε να μην ξανασυμβούν: «Ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το παιχνίδι αυτό το αντιμετωπίζουμε ως γιορτή. Για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από τα δεινά που έχει περάσει. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για τις μετακινήσεις. Οι οργανωμένοι μας έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακράδαντα πιστεύω ότι θα είναι ένας διαφορετικός τελικός».

Για το αν καλείται και μπορεί η ομάδα του να κάνει την υπέρβαση: «Αυτό πιστεύω και αυτό θα περάσω ως πρόεδρος στους παίκτες. Αν δεν πιστεύουν στον τίτλο, να μην κατέβουν. Είμαστε φιλόδοξη ομάδα, αλλά και πραγματιστές. Ξέρουμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας. Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Δώνης: «Γενναίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός»!

Κίνηση γενναιότητας -αλλά και πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο- χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης την έγκριση του Ολυμπιακού να αγωνιστούν στον τελικό οι Μήτρογλου και Τάτος. Πριν απ’ αυτό, δε, ο προπονητής του Ατρομήτου ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα παλέψει με κάθε τρόπο και πίστη στις δυνατότητές της και ευχήθηκε ευρωπαϊκές σκηνές κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης

Για τη ευχή του πριν το ματς: «Γνωρίζουμε όλοι πως ο τελικός του Κυπέλλου σε όλες τις χώρες είναι γιορτή. Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να το απολαύσουμε κι εδώ, να το ευχαριστηθούμε και όταν τελειώσει το παιχνίδι -ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει νικήσει- να παραμείνουν στις κερκίδες οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων για να τις χειροκροτήσουν. Κυρίαρχη λέξη και κυρίαρχο σημείο σε κάθε κουβέντα που κάνουμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ο σεβασμός».

Για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα σαν αυτή που υπάρχει, για παράδειγμα, στα αγγλικά γήπεδα: «Υπάρχει διαφορά στην κοινωνία, αλλά και στη νοοτροπία. Δεν μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε λαούς. Στην Αγγλία οι φίλαθλοι βρίσκονται όλοι μαζί έξω από το γήπεδο, τρώνε και πίνουν μαζί και μετά μπαίνουν μέσα.

Εδώ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουμε ούτε το επίπεδο, ούτε τη νοοτροπία να πάμε τόσο μακριά. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε να αναπαράγουμε φαινόμενα βίας. Και όταν συμβαίνουν τέτοια, να βρίσκουμε την αιτία τους και να λύνουμε το πρόβλημα και όχι να σκεφτόμαστε ιδανικές καταστάσεις για τις οποίες ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι»
.

Για την πορεία του Ατρομήτου: «Αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, ο αποκλεισμός νωρίτερα του Άρη, αλλά και της πιο φορμαρισμένης ομάδας του β’ γύρου, του Αστέρα Τρίπολης. Οπότε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν εύκολος ο δρόμος μας μέχρι εδώ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είμαστε στον τελικό και έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη. Ίσως ήταν κακό πέρυσι ότι είχαμε ίσες πιθανότητες με την ΑΕΚ, ενώ φέτος πάμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ».

Για τις πιθανότητες της ομάδας του: «Θεωρώ γενικώς ότι όποιος δεν ονειρεύεται και δεν έχει φιλοδοξίες, είναι κενός άνθρωπος. Πέρα από τον ρεαλισμό που μας διακατέχει ως ομάδα, ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο το αουτσάιντερ νικά πολλές φορές το φαβορί. Είναι τρανό, εξάλλου, το παράδειγμα της Εθνικής μας στο Euro 2004. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα παλέψουμε για το τρόπαιο. Και χιουμοριστικά θα πω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να νικήσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά εμάς μας φτάνει έστω μια».

Για τη χρησιμοποίηση των Τάτου-Μήτρογλου: «Θεωρώ γενναίο από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι μας αφήνει να τους χρησιμοποιήσουμε. Καμία ομάδα στο εξωτερικό δεν αφήνει δανεικούς να παίξουν εναντίον της. Έτσι συμβαίνει παντού στον πλανήτη. Από την άλλη, είναι σημαντικό και για τους παίκτες, γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πετύχεις γκολ απέναντι στην ομάδα που ανήκεις, να πανηγυρίσεις και μετά να πηγαίνεις για προετοιμασία μαζί της. Θα εξαρτηθεί απ’ αυτά που θα μου πουν οι ίδιοι».

Ο Γιάννης Σκόνδρας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε επίσης γιορτή τον τελικό και αφού ευχήθηκε να αντιμετωπιστεί έτσι και από τους φιλάθλους των δυο ομάδων, ξεκαθάρισε πως ο Ατρόμητος θα μπει δυνατά για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

Αναλυτικά ο αρχηγός των Περιστεριωτών ανέφερε: «Αυτός ο τελικός μεταξύ του Ατρομήτου και του Ολυμπιακού είναι μία γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να το χαρεί όλη η Ελλάδα. Να γεμίσει το γήπεδο με οικογένειες, γυναίκες, παιδιά και να μην δημιουργηθούν επεισόδια.

Το κίνητρο για να κατακτήσει κάποιος το Κύπελλο είναι πολύ μεγάλο. Και ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στην διεκδίκηση του τροπαίου. Πρέπει να μπούμε με πάθος και δύναμη για να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό που είναι μία πολύ δυνατή ομάδα».


Τέλος, το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ψυχαγωγία και γιορτή. Είναι αυτονόητο ότι χάνει από την βία. Χάνει φίλους, χάνει σε όλα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες. Στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον Ατρόμητο για την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η νίκη για τις δύο ομάδες μετράει διαφορετικά, αλλά το να κερδίσει φίλους το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Οι δύο πρόεδροι που είναι δίπλα μου θα έχουν συμβάλει πολύ να πάνε όλα καλά σε αυτόν τον τελικό».



πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: