Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Κάναμε και πάλι περήφανο τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο του ΠΑΟΚ και δεύτερος τίτλος για τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά την προπονητική του καριέρα, οδηγώντας τη γυναικεία ομάδα του Δικεφάλου σε ακόμη δύο πρωταθλήματα.

Ο νεαρός τεχνικός μετά το περσινό εκπληκτικό –και μοναδικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο- επίτευγμα της κατάκτησης του τίτλου με 24 νίκες σε 24 αγώνες, κατακτά και φέτος το τρόπαιο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν. Ο «αρχιτέκτονας» της «ασπρόμαυρης» αρμάδας μιλάει στο «Μ» για τη νέα επιτυχία και οριοθέτησε τους επόμενους στόχους…

- Κόουτς, 8ο πρωτάθλημα, 7ο συνεχόμενο και 2ο για σένα προσωπικά. Που το πάτε τελικά, που θα σταματήσετε;

«Πουθενά! Θα υπάρχει συνέχεια. Καταφέραμε και φέτος να διατηρήσουμε τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά και για μένα θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία που κατάφερα να κρατήσω την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο σε αυτά τα δύο χρόνια που κάθομαι στον πάγκο της, αναλογικά με τη μικρή εμπειρία που έχω σαν προπονητής».

- Υπάρχει η πικρία του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στην επόμενη σεζόν θα έχετε νέα ευκαιρία για πρόκριση...

«Πάντοτε, όταν κάτι δεν πάει σύμφωνα με αυτό που έχεις προγραμματίσει αφήνει μια πικρία. Του χρόνου ευελπιστούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα, έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ παίζοντας κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει αποκτήσει εμπειρία.

Έχουμε δει πως είναι να αγωνίζεσαι με ξένες ομάδες, σε ένα πολύ πιο υψηλό επίπεδο, όπου είναι διαφορετικά τα πράγματα, με μεγαλύτερη και καλύτερη φυσικά οργάνωση σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να πάρουμε και μια ευρωπαϊκή πρόκριση».

- Παράλληλα, βεβαίως, στόχος θα είναι και του χρόνου η κατάκτηση του τίτλου…

«Αυτό δεν το συζητάμε. Εννοείται ότι στόχος θα είναι και πάλι το πρωτάθλημα. Άλλωστε, για τον ΠΑΟΚ εντός συνόρων υπάρχει μόνο η πρώτη θέση. Βεβαίως, κάποιες ομάδες δυναμώνουν και ισχυροποιούνται και φυσικά θέλουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Ακόμα και ο τελευταίος στη βαθμολογία όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ, θέλει να κερδίσει τον πρωταθλητή και έτσι έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα που χάσαμε φέτος, πανηγυρίζανε έξαλλα σαν να πήρανε το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Αυτό μας κάνει εμάς να μην εφησυχάζουμε και να συνεχίζουμε σοβαρά και δυνατά».

- Πέρσι κατακτήσατε τον τίτλο με το απόλυτο των νικών, φέτος είχατε μία ήττα και δύο ισοπαλίες…

«Αυτό είναι φυσιολογικό. Η ομάδα ήταν αήττητη 4 χρόνια, κάποια στιγμή θα έχανε ξανά. Στο παιχνίδι όλα είναι μέσα, νίκη, ισοπαλία, ήττα. Σε κάποιο παιχνίδι μπορεί να μην είσαι καλός κι αν δεν έχεις και λίγη τύχη, ίσως να μην κερδίσεις.

Σίγουρα μας κακοφάνηκε που χάσαμε φέτος, αλλά από εκεί και πέρα βελτιωθήκαμε άμεσα και δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, καταφέρνοντας να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Τα κορίτσια δείξανε χαρακτήρα και κάνανε και πάλι περήφανο τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

- Την Κυριακή υποδέχεστε τον Οδυσσέα Γλυφάδας στο τελευταίο ματς της χρονιάς, τη μοναδική ομάδα που σας κέρδισε. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο;

«Σίγουρα, δε θα θέλαμε να μην κερδίσουμε τη συγκεκριμένη ομάδα πάλι. Γι? αυτό και θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο τελευταίο φετινό παιχνίδι και να μας συμπαρασταθεί, για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς άγχος και πίεση, θα επιδιώξουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστηθεί μπάλα ο κόσμος και να μας χειροκροτήσει. Θέλουμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα».

- Στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε όποια πόλη κι αν παίζετε, έχετε θερμή υποστήριξη από τους κατά τόπους ΠΑΟΚτσήδες. Πως το βιώνετε αυτό;

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως νιώθουν τα κορίτσια όταν έχουν θερμή συμπαράσταση από τους οπαδούς μας. Ειδικά στα εκτός έδρας είναι κάτι το εξαιρετικό.

Στην Καρδίτσα ήταν κάτι το εκπληκτικό, με 60 ΠΑΟΚτσήδες από την περιοχή, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, να μη σταματάνε να φωνάζουν σε όλο τον αγώνα, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι παίζαμε εντός έδρας.

Τα κορίτσια το χαίρονται απίστευτα πολύ και κάνουν σαν μικρά παιδιά. Την ημέρα που έγινε η απονομή πέρσι στα πλέι οφ στην Τούμπα, ήταν τόσο χαρούμενες που 30.000 φίλαθλοι τις αποθέωνε, που ήταν έτοιμες να δακρύσουν».

- Σε όλο αυτό που έχετε πετύχει και φέτος, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του υπευθύνου της ομάδας, του Γιώργου Προύσαλη;

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η ομάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα υπήρχε ή αν θα ?τανε τόσο ψηλά, εάν δεν ασχολιόταν ο κ. Προύσαλης. Τέτοια οργάνωση, τέτοιο ενδιαφέρον και τέτοια αγάπη για την ομάδα από έναν άνθρωπο δεν έχω ξαναδεί ή ξανακούσει.

Αν όλες οι ομάδες είχαν έναν τέτοιον άνθρωπο να ασχολείται έτσι, το επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο θα ήταν πού πιο υψηλό. Τέτοια άνθρωποι, με την αφοσίωσή τους, ανεβάζουν πολύ ψηλά τους συλλόγους. Τον ευχαριστώ πολύ που μου έδωσε το δικαίωμα να είμαι στον πάγκο της ομάδας αυτά τα δύο χρόνια, όπως ευχαριστούμε και όλους όσους μας έχουν βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: