Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Μπαρτσελόνα, ο Sant Jordi και ο... δράκος!!

H γιορτή του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου) συνδυάζεται από τους απανταχού Barcelonistas με την τήρηση ενός αγαπημένου και παμπάλαιου καταλανικού εθίμου, αυτού του Sant Jordi!!!
Η Μπαρτσελόνα, ο Sant Jordi και ο... δράκος!
Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας (Penya Barcelonista d’ Atenes) ετοιμάζεται λοιπόν, με τη συγκινητική συνδρομή όλων σας, να γιορτάσει και φέτος όπως κάνει τα τελευταία 5 χρόνια την παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, ανήμερα του Άι-Γιώργη (Sant Jordi) τα αγόρια στις Las Ramblas της Βαρκελώνης αλλά και ευρύτερα της Καταλονίας προσφέρουν στα κορίτσια ένα τριαντάφυλλο και λαμβάνουν από αυτά ως αντίδωρο ένα βιβλίο!
Οι φίλοι της Barca στην Ελλάδα λοιπόν, δοκίμασαν και κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουν το έθιμο στα καθ’ ημάς, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ ασφαλώς, και ζητούν από όλους σας να προσφέρουν βιβλία που εν συνεχεία παίρνουν τον δρόμο τους ως προσφορά σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα στην Ελλάδα. Το 2007 ήταν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα , το 2009 οι Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα , το 2010 ήταν το 1o ΕΠΑΛ Ευδήλου Ικαρίας , και το 2011 το Χαμόγελο του Παιδιού, που έγιναν οι παραλήπτες της αγάπης σας.
Αυτό που μας εντυπωσίαζε κάθε φορά, ήταν η ανταπόκριση που βρίσκαμε στην πρόσκληση για την προσφορά των βιβλίων, που από χρονιά σε χρονιά απλωνόταν όλο και περισσότερο!!!Φέτος, χρονιά που από τον Σύνδεσμο Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας (Penya Barcelonista d’ Atenes) είναι αφιερωμένη θεματικά στην «Κοινωνική προσφορά προς τον Άλλο», η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι τα βιβλία να διατεθούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Γυναικείων Φυλακών Θήβας.
Μπορείτε να φέρνετε τα βιβλία έως και το πρώτο 10ήμερο του Μάη στα γραφεία μας, Βαλτετσίου 50-52 / 3ος όροφος, κάθε Δευτέρα 7-9 καθώς και τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων του ποδοσφαιρικού τμήματος του FC Barcelona ή να μας τα στείλετε ταχυδρομικά.
Είμαστε σίγουροι ότι το «αίτημα» θα εισακουστεί εν αγάπη για ακόμη μία φορά, και πάλι εμείς θα κουβαλήσουμε όλο χαρά τα βαριά χαρτοκιβώτια στον προορισμό τους!!!

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: