Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο μόνος ξένος προπονητής που θα δουλέψει πάλι στην Superleague!!

Ο μόνος ξένος προπονητής που θα δουλέψει πάλι στην Superleague
Αν κατακτήσει το κύπελλο ή πάρει το εισιτήριο της προκριματικής φάσης του Champions League, ο Γιώργος Δώνης θα μας βγάλει από τη διαδικασία να σκεφτούμε για να καταλήξουμε στον πιο επιτυχημένο Έλληνα προπονητή της σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν, δε, πετύχει και τα δύο, θα δυσκολευτεί πολύ ένας επόμενος υποψήφιος να ξεπεράσει το ρεκόρ του.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μια σειρά από σαφείς ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ερχόμενη θα είναι η πιο ελληνική Superleague ever, όχι μόνο σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε προπονητές. Στην εποχή της χρυσής ευκαιρίας του Έλληνα προπονητή να δείξει τη δουλειά και την ικανότητά του, πλην του Δώνη υπάρχουν κι άλλοι επαγγελματίες που περιμένουν να δουν αυτές τις μέρες το ύψος της τιμής της μετοχής τους στην αγορά προτού πάρουν τις αποφάσεις τους για να εξαργυρώσουν μια καλή ή πολύ καλή σεζόν και να πιάσουν ή να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Ο Σάκης Τσιώλης, που με όσα έκανε στην Τρίπολη, το ‘σωσε αυτό που έπαθε στον Αρη. Ο Γιώργος Παράσχος, που έκανε τη σεζόν της ζωής του με τον Λεβαδειακό. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, που έβαλε την «θα σε σώσω» ούγια στη φόρμα του. Ο Νίκος Αναστόπουλος, έστω κι αν στο τέλος έχασε λίγη από τη λάμψη της η δουλειά που έκανε στον ΟΦΗ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που μας θάμπωσε για ένα διάστημα, αλλά τα χάλασε στο τέλος. Ακόμη και ο Τίμος Καβακάς, που ήρθε από το «πουθενά» και έσωσε την Κέρκυρα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Superleague που όλοι, μα όλοι οι πάγκοι μοιάζουν ανοικτοί και διαθέσιμοι για Έλληνα προπονητή, με εξαίρεση ίσως αυτόν του Ολυμπιακού, ο οποίος ψάχνει στο εξωτερικό τον διάδοχο του Βαλβέρδε. Ο μόνος ξένος που μοιάζει πολύ πιθανό να δουλεύει στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ ή αλλού, είναι ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χάνει την ελπίδα του όσο δεν βλέπει τον Ανδρέα Βγενόπουλο με την πλειοψηφία των μετοχών στο χέρι. Και δεν υπάρχει άλλος. Και δεν φαίνεται πιθανό να υπάρξει άλλος. Όλα τα σημερινά δεδομένα οδηγούν στην εκτίμηση ότι η επόμενη θα είναι, σε πάγκους, η πιο ελληνική σεζόν που έγινε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: