Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Εργοτέλης Παναθηναίκός 0-3

Νικηφόρο ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006/07, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», στην πρόβα τους ενόψει του επαναληπτικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίτη) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, χάρη στα τέρματα των Σισέ (9`) και Λέτο (40`, 93`).
Ο Σισέ έψαχνε εδώ και καιρό το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα του Παναθηναϊκού και το σημείωσε τελικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, στο 9ο λεπτό, ο Σισέ με προβολή από πολύ κοντά, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τεν Κάτε, η οποία μισή ώρα αργότερα «καρδιοχτύπησε», όταν ο Μπέτο, μετά το φάουλ του Ρομάνο, «σημάδεψε» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καθ΄όλη σχεδόν τη διάρκεια του α` ημιχρόνου, μεταφράστηκε σε ένα δεύτερο γκολ στο 40ο λεπτό. Ο Λέτο με εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πόζα κάνοντας το 2-0 υπέρ των φιλοξενουμένων, σκορ με το οποίο έληξε και το ημίχρονο. Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μπούντιμιρ να απειλεί δύο φορές την εστία του Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης στο 52` σούταρε δυνατά, όμως απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα, οι Κρητικοί έκλεψαν την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, όμως ο Μπούντιμιρ που έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, την έστειλε αρκετά έξω από την εστία των «πρασίνων». Ο Λέτο (κατά γενική ομολογία ήταν ο κορυφαίος του αγώνα) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην περιοχή των Κρητικών και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικο 3-0.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες κάρτες: Λέτο, Σιμάο

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Γιαλούσης (70` Ρουμπάκης), Σασιασβίλι, Ρομάνο (84` Δ.Κοιλιάρας), Ορφανός (54` Βερπακόφσκις), Μπέτο, Μπούντιμιρ, Τσεσνάουσκις.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (59` Σιμάο), Λέτο, Καραγκούνης (79` Νίνης), Σισέ, Σαλπιγγίδης (72` Γκάμπριελ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: