Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Πρεμιέρα και Ιμπάνιεθ

ibanez_pablo.jpgΟ Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Σούπερ Λιγκ στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη (19:00, Novasports1) αλλά κοιτάζει και τα μεταγραφικά. Αλλαγές ετοιμάζει ο Χενκ τεν Κάτε στην Κρήτη. Οι πράσινοι ρώτησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για την περίπτωση του Πάμπλο Ιμπιάνεθ.


Όπως είχε δηλώσει μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τεν Κάτε, ο Παναθηναϊκός έχει κάποια χρωστούμενα στον Εργοτέλη από πέρσι καθώς ακόμα στο στρατόπεδο του τριφυλλιού δεν έχουν χωνευτεί οι περσινές γκέλες με τον κρητικό σύλλογο.
Οι πράσινοι έχουν ως πρώτο και κύριο στόχο το πρωτάθλημα και για αυτό το λόγο θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη σεζόν 2009-10. Ο Ολλανδός τεχνικός θα κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» καθώς του λείπουν και αρκετοί παίκτες. Οι... βασικοί Μουν και Σπυρόπουλος έμειναν εκτός αποστολής από τον Τεν Κάτε ενώ Κώστας Κατσουράνης και Μαρσέλο Μάτος είναι τιμωρημένοι από την περσινή περίοδο.
Οι λύσεις δεν είχε και πάρα πολλές για τον 54χρονο τεχνικό, ο οποίος θα παρατάξει το τριφύλλι με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βύντρα – Σαριέγκι. Στο αριστερό άκρο θα είναι ο Δάρλας και στο αριστερό ο Μπιάρσμιρ ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο νεαρός Μαχλελής. Αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Σιμάο με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Καραγκούνη να είναι λίγο πιο μπροστά τους. Ο Σεμπαστιάν Λέτο θα κινείται στα αριστερό με τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά ενώ ο Σισέ θα είναι στην κορυφής της επίθεσης (θα αλλάζει θέση και με τον «Σάλπι»).

Ρώτησε για Ιμπάνιεθ
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την μεταγραφική ενίσχυση στην άμυνα. Έτσι, όπως αποκαλύπτουν οι Ισπανοί, οι πράσινοι ρώτησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για την περίπτωση του Πάμπλο Ιμπιάνεθ.
Το τριφύλλι φέρεται να έχει κάνει διερευνητική επαφή για τον 28χρονο αμυντικό και ρώτησε αν είναι διατεθειμένοι οι «ροχιμπλάνκος» να τον παραχωρήσουν. Η επαφή έγινε στο γεύμα που έκανε ο Παναθηναϊκός στην ισπανική ομάδα που δεν ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο μετακόμισης του Ισπανού. Το θέμα όμως δεν είχε συνέχεια και είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού αν κάνει κάποια κίνηση για τον διεθνή άσο καθώς ο Ρεσίνο δεν τον έχει μέσα στα βασικά του πλάνα.
Η περίπτωση, όμως, του Ιμπάνιεθ φαίνεται να είναι δύσκολη αν αναλογιστούμε τις δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη, Αρτούρο Κανάλες που ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν θέλει να φύγει από την Ατλέτικο: «Δεν έχουμε ενημερωθεί από την Ατλέτικο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Φαντάζει δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε πρώτη φάση. Σίγουρα θα ήταν κίνητρο να παίξει στον Παναθηναϊκό αλλά αυτή τη στιγμή είναι χαρούμενος στην Ατλέτικο. Θέλει να παίξει στην ομάδα και δεν θέλει να φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: