Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ναφτί -«Δίνουμε τα μέγιστα...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/efed2ced006352bcc40215e0a8da3029_L.jpg?1279254529?1279254529?1279254529Για την προετοιμασία του Αρη, για τους στόχους της φετινής χρονιάς αλλά και για το τι έγινε πέρσι, μίλησε ο Ναφτί που σχολίασε και την κλήρωση της ομάδας στα προκριματικά του Europa League.

O Mέντι Ναφτί μίλησε στους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ στην προετοιμασία στην Ελβετία.

- Είναι η δεύτερη σεζόν σου στην ομάδα, πρώτη προετοιμασία σου με τον Έκτορ Κούπερ τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με προηγούμενες προετοιμασίες που έχει ακολουθήσει;


«Συνήθως όλες οι προετοιμασίας είναι ίδιες. Υπάρχουν μικρές διαφορές στις ομάδες. Σε εμάς γίνεται σκληρή δουλειά, η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη και το κλίμα ιδανικό, γεγονός που μας βοηθάει λίγο περισσότερο στο να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες.»

- Ο Αρης σύντομα θα κληθεί να δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο Europa League. Η ομάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 29 του μηνός που είναι να διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση;

«Δεν μπορώ να σας πω από τώρα σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα. Μακάρι να ήξερα. Στην αρχή της χρονιάς είναι δύσκολο να βγάλεις τη θετική απόδοση και την εικόνα που θέλει ο προπονητής αλά και εμείς οι παίκτες. Όλοι μας πάντως δίνουμε τα μέγιστα και προσπαθούμε να φτάσουμε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Το ποιός θα είναι όμως αυτός ο βαθμός πραγματικά δεν το γνωρίζω. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμη ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση».

- Σε πιο βαθμό βοηθάει ότι η ομάδα δίνει δυνατά φιλικά παιχνίδια από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και τώρα;

«Θεωρώ πως δεν έχει ιδιαίτερα σημασία στα φιλικά αν ο αντίπαλος είναι μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Τα αποτελέσματα σε φιλικό παιχνίδι δεν έχουν καμία σημασία. Η δική μου άποψη είναι ότι όπως δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα δεν έχει σημασία και ο αντίπαλος. Η ομάδα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής. Καλούμαστε να κάνουμε πράγματα που μας ζητάει ο τεχνικός μας και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Το θετικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι ότι μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου μέσα στο γήπεδο και βγάζουμε τις εντολές του προπονητή. Θεωρώ ότι αυτό μπορείς και πρέπει να το κάνεις είτε παίζεις με μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπενφίκα είτε με μία θεωρητικά ομάδα με μικρές δυνατότητες».

- Έχεις εντοπίσει κάποιες αλλαγές κυρίως το επιθετικό κομμάτι της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν και υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ;

«Δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό από το προηγούμενο εξάμηνο με την παρουσία του προπονητή στον πάγκο. Τα χαρακτηριστικά και την αγωνιστική ταυτότητα θα είναι η ίδια και φέτος. Ο Κούπερ θέλει δυνατές, σκληρές ομάδες που να δουλεύουν με ένταση για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και οι οποίες θα κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικούν πάντα τη νίκη ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Το ότι φέτος θα δουλέψει ο ίδιος την ομάδα είναι περίπλοκο, αλλά σίγουρα θα έχει την δυνατότητα να βελτιώσει κάποιους τομείς της ομάδας. Η αγωνιστική ταυτότητα όμως θα είναι η ίδια με την περσινή και ξέρετε ποια είναι αυτή».

- Θεωρείς ότι αφήσατε κάτι στην άκρη από πέρυσι; Κάτι που θέλεις προσωπικά να εκπληρώσεις εσύ ή και οι συμπαίκτες σου;

«Θεωρώ πως η ομάδα δεν έχει αφήσει κάτι στην μέση, κάποιο χρέος σε κάποιον. Πέρυσι προσπαθήσαμε να δώσουμε σε όλους τους αγώνες τον καλύτερό μας εαυτό. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν. Είχαμε κάποια παιχνίδια καλά, κάποια μέτρια και κάποια τα οποία δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε. Αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο σε οποιαδήποτε μάδα. Παρόλο αυτά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι’ αυτό καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Ίσως στα Πλέι οφ μόνο να μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αλλά κάποιες καταστάσεις δεν μας άφησαν να το πετύχουμε. Ο τελικός είναι τελικός και όλα μπορούν να συμβούν. Προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά σταθήκαμε άτυχοι».

-Ένα σχόλιο για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί εδώ στην Ελβετία;

«Όπως καταλαβαίνεται αυτό που θα θέλαμε ειδικά στο ξεκίνημα είναι να μας τύχει η ευκολότερη δυνατή ομάδα. Είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς και οι αμφιβολίες είναι πολλές. Δεν γνωρίζω τους πιθανούς αντιπάλους αλλά ελπίζω να μας τύχει μία άπειρη ομάδα ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε πιο εύκολα. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας όμως θα τα δώσομε όλα και ελπίζουμε πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: