Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τσάρλι Όστιν: Ένας οικοδόμος οδηγεί την ΚΠΡ!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την ιστορία του Mr. 89% της φετινής ΚΠΡ, που ξεκίνησε από τα... αλώνια της οικοδομής και έφτασε στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.
Οι ατυχίες και η οικοδομή
Ήταν μόλις 15 ετών, όταν είδε το όνειρό του να γκρεμίζεται. Ακόμη δεν είχε αναπτύξει μπόι, με αποτέλεσμα η Ρέντινγκ να τον απορρίψει λόγω ύψους, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Τραυματίζεται στο γόνατο κι έτσι παρά το ενδιαφέρον της, η Σουίντον κάνει πίσω. Ο Τσάρλι Όστιν δεν έχει πλέον επιλογές. Είναι υποχρεωμένος να στραφεί στη δουλειά του πατέρα του, καθώς δεν έχει έφεση στα γράμματα. Στην οικοδομή, η οποία όμως είναι σκληρή. Και ειδικά για ένα παιδί της ηλικίας του.
Ο ίδιος συνειδητοποιεί γρήγορα πως αν δεν κυνηγήσει εκ νέου το όνειρό του, το μέλλον του είναι στην οικοδομή. Έτσι, συνεχίζει το ποδόσφαιρο, παράλληλα με τη δουλειά, ευελπιστώντας σε μια και μοναδική ευκαιρία. Η μετακόμιση της οικογένειάς του στο Μπόρνμουθ το 2008 ανοίγει την πόρτα της ερασιτεχνικής Πουλ Τάουν. Αυτή είναι η ευκαιρία που ζητούσε ο Όστιν και φυσικά την πιάνει... απ’ τα μαλλιά. Χωρίς όμως να σταματά να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του στην οικοδομή.
Μετά την οικοδομή... τα γκολ και η πρόταση
Με την Πουλ Τάουν, τη σεζόν 2008-09, ο Τσάρλι Όστιν πετυχαίνει 46 γκολ σε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και κινεί το ενδιαφέρον πολλών ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών. Η Μπόρνμουθ προσπαθεί να τον αποκτήσει, όμως ένας μεταγραφικός περιορισμός της ομάδας, σταματά το deal. Κάτι που εκμεταλλεύεται η Σουίντον. Μπορεί λίγα χρόνια νωρίτερα να τον είχε απορρίψει, λόγω τραυματισμού, όμως ποτέ δε σταμάτησε να παρακολουθεί την εξέλιξή του.
Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Τσάρλι έχει πάντα στο μυαλό του τη συμβουλή του πατέρα του, Φρέντ: «Ποτέ μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί». Όπερ και εγένετο. Οι άνθρωποι από το τμήμα σκάουτινγκ της Σουίντον χρειάζεται να τον παρακολουθήσουν μόλις σε τρία παιχνίδια για να σιγουρευτούν για το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Ο Όστιν σημειώνει σε αυτά τα ματς συνολικά δέκα γκολ και ξαφνικά έρχεται η πρόταση. Το οξύμωρο της υπόθεσης; Στα ματς που οι άνθρωποι της Σουίντον άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, ο Όστιν δούλευε το πρωί στην οικοδομή και μετά πήγε στο γήπεδο.
Οι αλλαγές στη ζωή του
Ο 20χρονος – τότε – Άγγλος επιθετικός είναι πλέον επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αφήνει οριστικά πίσω του τον «εφιάλτη» της οικοδομής. Το πρώτο διάστημα που αγωνίστηκε στη Σουίντον, ο Όστιν δεν μπορούσε να πιστέψει την τεράστια αλλαγή στη ζωή του. Η πρώτη αλλαγή ήταν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Από το Opel Corsa, στο Audi A3. Από ‘κει που μπορούσε να ξεχωρίσει στην κερκίδα που κάθονται ο πατέρας και ο παππούς του, τώρα τους χάνει μέσα στο πλήθος, που συχνά-πυκνά φωνάζει το όνομά του. Η μεγαλύτερη αλλαγή για τον Όστιν είναι άλλη όμως. Ενώ πριν λίγους μήνες έπαιζε με τα δικά του λασπωμένα ποδοσφαιρικά παπούτσια, τώρα υπάρχει άνθρωπος που φροντίζει για τα παπούτσια και για ό,τι χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής.
Το ρεκόρ και το... ''κάθε εμπόδιο για καλό''
Στη Σουίντον θα αγωνιστεί μέχρι το 2011, όταν και θα κάνει ένα βήμα παραπάνω. Επόμενος σταθμός η Μπέρνλι, που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Ο Όστιν συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς. Μέσα στο 2012 καταφέρνει να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που φτάνει τα 20 γκολ μέσα σε μόλις 17 συμμετοχές. Πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, με την Μπέρνλι να έρχεται σε συμφωνία με τη Χαλ, όμως ο Όστιν «κόβεται» στις ιατρικές εξετάσεις.
Κάπου εκεί εμφανίζεται η ΚΠΡ, η οποία λέγεται πως δαπάνησε 4 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου. Και δεν το μετάνιωσε ούτε εκείνη, ούτε ο ποδοσφαιριστής, που παρέμεινε σε ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Με 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την περσινή σεζόν, ο Όστιν συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των Λονδρέζων στην Πρέμιερ Λιγκ. Το όνειρο του Άγγλου επιθετικού έγινε πραγματικότητα, όμως τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.
Ο Mr. 89%
Φέτος, σε 17 συμμετοχές έχει σημειώσει 12 γκολ και βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από τους Σέρχιο Αγουέρο και Ντιέγκο Κόστα. Κι αν πέρσι η συμβολή του στην πορεία της ΚΠΡ ήταν απλά καθοριστική, φέτος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Από τους 18 βαθμούς που έχει μέχρι στιγμής η ομάδα του στο πρωτάθλημα, οι 16 προέρχονται από τα γκολ του Όστιν. Δηλαδή το 89% των πόντων της ΚΠΡ οφείλονται σε αυτόν. Ένα γκολ στο 1-0 επί της Σάντερλαντ, δύο γκολ στο 2-0 επί της Άστον Βίλα, ένα γκολ στο 2-2 με την Μάντσεστερ Σίτι, το νικητήριο γκολ στο 3-2 επί της Λέστερ, ένα γκολ στο 2-0 επί της Μπέρνλι και χατ-τρικ στο 3-2 επί της Γουέστ Μπρομ. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία δια χειρός Τσάρλι Όστιν.
Η αποθέωση από τον αγγλικό τύπο, οι μεταγραφικές «σειρήνες» και το σύνθημα στα χείλη των οπαδών συνθέτουν το όνειρο που ζει πλέον ο 25χρονος άσος. Ο ίδιος απολαμβάνει κάθε λεπτό, αφού στο μυαλό του ακόμη βρίσκεται ένα βροχερό μεσημέρι στην οικοδομή: «Ήταν περίπου 2 το μεσημέρι και ήμουν μούσκεμα από τη βροχή. Ήταν σαν κάποιος να μου είχε ρίξει κανάτες νερό στην πλάτη. Δεν μπορούσα να περπατήσω από τις λάσπες. Γι’ αυτό πάντα θα ευχαριστώ το Θεό που έγινα ποδοσφαιριστής και όχι οικοδόμος».





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: