Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ζαρντίμ: «Έμαθα να δουλεύω με αμφισβήτηση»

Χρειάστηκε να περάσει από χίλια κύματα και στο Μονακό, για να φτάσει να νιώθει λίγη ασφάλεια στον πάγκο της. Όμως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, έμαθε να δουλεύει υπό αμφισβήτηση, όπως ο ίδιος δήλωσε.
«Έτσι όπως έχει κυλήσει η καριέρα μου, σε κάθε ομάδα που έχω πάει, έχω αντιμετωπιστεί με καχυποψία, σχεδόν είχα αρνητικό αντίκτυπο με το που αναλάμβανα. Εκτός από τη Σπόρτινγκ. ‘Μα ποιος είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ;’ Αυτή η ερώτηση που άκουσα όταν έφυγα από την Καμάτσα για την Τσάβες, όταν πήγα στη Μπέιρα-Μαρ, στη Μπράγκα, στον Ολυμπιακό και τώρα στη Μονακό. Μία ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Φαλκάο και τον Χάμες (Ροντρίγκες) ήθελε έναν προπονητή με διεθνή αναγνωρισιμότητα» εξήγησε ο Πορτογάλος μιλώντας στη «Record».
«Καταλαβαίνω τον κόσμο και τα media. Καταλαβαίνω ότι η υπομονή τους για έναν προπονητή με φήμη, είναι μεγαλύτερη απ’ ότι με εμένα. Οπότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να δουλέψεις με αυτές τις συνθήκες και είναι μόνος ένας: να βάλεις την ικανότητά σου και να φέρεις αποτελέσματα» πρόσθεσε ο τεχνικός των Μονεγάσκων, καταλήγοντας: «Ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση. Ήταν η πρώτη φορά που είχα έναν στόχο και μετά από ένα μήνα άλλαζαν όλα. Έπρεπε να αλλάξω τις αρχές μου, να προσαρμοστώ και να αντιληφθώ την ιδέα των ανθρώπων γύρω μου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: