Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Wonderkids FM 2015...!!

Μέρες που είναι ο Μιχάλης Τσόχος είπε να σας κάνει ένα δώρο για τις Γιορτές. Εψαξε και βρήκε τους παίκτες που κάνουν την διαφορά (για διάφορα πορτοφόλια) στο νέο football manager...
O μόνιμος καημός. Να κάνουμε καλό scouting να βρούμε τους παίκτες που από την πρώτη στιγμή θα παίζουν καλά, δεν θα χρειαστεί δηλαδή να τους περιμένουμε κανά δυο χρόνια για να αποδώσει η επένδυσή μας, αλλά φυσικά να μην πληρώσουμε κι' ένα σκασμό λεφτά για να τους αποκτήσουμε...
ADVERTISEMENT
Κοινώς να βρούμε εκείνα τα wonderkids (παιδιά θαύμα) ή περίπου τέτοια που θα έρθουν στην ομάδα μας θα την απογειώσουν για κανά δύο χρόνια και στη συνέχεια θα πωληθούν για πολλά, πάρα πολλά εκατ. ευρώ.
Φυσικά παίζει ρόλο η ομάδα που θα επιλέξουμε. Διότι ως γνωστόν τα wonderkids όσο φθηνά κι' αν είναι 9 στις 10 φορές είναι για μεγάλα πορτοφόλια ή τέλος πάντων για πορτοφόλια μεγαλύτερα των περισσοτέρων ελληνικών ομάδων.
Με λίγα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα wonderkids δεν είναι με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα προσπαθήσουμε να ταξινομήσουμε τα πράγματα. Θα μιλήσουμε πρώτα για τα πραγματικά wonderkids του παιχνιδιού που μπορείτε να τα αποκτήσετε σε όλες τις ομάδες των τεσσάρων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για την ειδική κατηγορία που είναι οι ελληνικοί σύλλογοι.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα δύο must buy πουλέν του παιχνιδιού. Τους δύο παίκτες που σε όποια ομάδα κι' αν είστε μπορείτε να τους αποκτήσετε πακέτο αν έχετε ένα μπάτζετ του τύπου 5 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια όχι μόνο στις κορυφαίες ομάδες των top πρωταθλημάτων, αλλά σχεδόν σε όλες.
Balanta και Romero...
Τα δύο πουλέν προέρχονται από ομάδες της Αργεντινής. Ο ένας είναι ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός Éder Álvarez Balanta που αγωνίζεται στην Ρίβερ και ο άλλος είναι ο Αργεντινός κεντρικός χαφ Lucas Romero που αγωνίζεται στην Velez.
Πρόκειται για τους δύο καλύτερους παίκτες σε σχέση απόδοση τιμής και άμεση προσφορά στην ομάδα σας. Και οι δύο μπορούν να αποκτηθούν με ποσό από 6-8 εκατ. ευρώ έκαστος, αλλά το ετήσιο μπάτζετ σας δεν θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 2,5 – 3 εκατ. ευρώ για τον καθένα από αυτούς. Με τον γνωστό τρόπο 1 – 1,5 εκατ. ευρώ μπροστά και άλλα 5 εκατ. ευρώ σε 48 δόσεις συν ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης μπορείτε να τους αποκτήσετε και τους δύο έχοντας χάσει από το ετήσιο μεταγραφικό μπάτζετ σας όχι περισσότερα από 5-6 εκατ. ευρώ.
Οι παίκτες αυτοί έρχονται σε οποιαδήποτε ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ακόμη και νεοφώτιστη αρκεί να έχετε τα χρήματα να τους πληρώσετε. Δεν έχουν απαιτήσεις για πολύ υψηλό συμβόλαιο αφού χοντρικά με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο στον καθένα την έχετε κάνει την δουλειά.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά από μία σεζόν μπορείτε να πουλήσετε τον καθένα από αυτούς με τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ. Είναι πιθανό μάλιστα αν είναι σχετικά μικρή η ομάδα με την οποία παίζετε, τον Ρομέρο να αναγκαστείτε να τον πουλήσετε γιατί θα το ζητάει επιτακτικά και θα σας κάνει την ομάδα μαντάρα με την γκρίνια του. Οπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα είναι μικρό γιατί με τα 25 εκατ. ευρώ που θα σας φέρει βρίσκετε πολύ εύκολα αντικαταστάτη του...
Να σημειωθεί ότι και οι δύο παίρνουν άδεια εργασίας στην Αγγλία έστω και μετά από ένσταση...
Ο άλλος Ρομέρο και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι...
Ο Lucas Romero δεν είναι ο μοναδικός καλός Romero του παιχνιδιού. Υπάρχει και o Gastón Gil Romero της Estudiantes LP. Και αυτός κεντρικός χαφ, λίγο χαμηλότερων κυβικών του Lucas αλλά επίσης παίκτη που κάνει για όσο υψηλό επίπεδο κι' αν παίζεται. Αντε να μην κάνει την διαφορά σε Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν... Η τιμή του είναι ανάλογη με αυτήν του Lucas και υπό αυτή την έννοια αν είναι να πάρετε έναν από τους δύο προτιμήστε τον πρώτο. Αν δεν τα καταφέρετε τότε κυνηγάτε τον Gaston Gil της Estudiantes...
Γενικά στο φετινό manager η Αργεντινή έχει βγάλει πολλά νέα και καλά φρούτα. Ο Matias Kranevitter της River είναι ένα πολύ αξιόπιστο αμυντικό χαφ που προσφέρει σχεδόν αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο “δεκάρι” της River τον Tomás Martínez αλλά και για το σέντερ φορ της ομάδας τον 19χρονο Lucas Boyé. Κι' αν θέλετε να πάρετε όλη την River εξαιρετικός είναι και ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Emanuel Mammana. Για όσους δε παίζουν με ομάδες που έχουν τεράστιο πορτοφόλι και μπορούν να κάνουν μεταγραφές εκατ. ευρώ εξαιρετικές περιπτώσεις Αργεντίνων είναι ο Icardi της Ιντερ και ο Iturbe της Ρόμα...
Βαλκάνια και πάλι Βαλκάνια...
Η Ρουμανία κυρίως, αλλά και η Σερβία με την Κροατία έχουν φροντίσει και φέτος για την καλή παραγωγή ταλαντούχων παικτών οι οποίοι εξελίσσονται σε top class players. Από την Ρουμανία ξεχωρίζει ο 19χρονος Dorin Rotariu της Rapid Buc. Από τη Κροατία το δεκαράκι της Ντιναμό ο Ante Coric και από την Σερβία το εξτρέμ της Παρτιζάν Andrija Zivkovic. Αν ψάξετε καλά αυτές τις αγορές θα βρείτε κι' άλλες αξιόλογες περιπτώσεις αρκεί να έχετε υπομονή και να τους περιμένετε για ένα δύο χρόνια τουλάχιστον, όπως για παράδειγμα ο 16χρονος επιθετικός του Ερ. Αστέρα Luka Jovic.
Η έκπληξη από την Νορβηγία...
Στο φετινό μάνατζερ υπάρχουν τέσσερις πέντε περιπτώσεις νεαρών Νορβηγών παικτών που εξελίσσονται σε σούπερ περιπτώσεις. Φυσικά ο μικρός που τα σπάει και στην πραγματικότητα ο Martin Odegaard αλλά εξαιρετικές περιπτώσεις είναι και ο Lundemo Marius όπως και ο Kristoffer Ajer.
Η ομάδα με τα περισσότερα ταλέντα είναι η...
Πολύ εύκολη απάντηση. Σε αρκετές θα βρείτε πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να ανήκουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας, αλλά στην Σάλκε θα βρείτε μάλλον τα περισσότερα και ποιοτικότερα. Αν εξαιρέσουμε της πρώτης ταχύτητας ομάδας όπως η Μπάγερν, η Μπάρτσα η Ρεάλ, τότε η Σάλκε είναι ο παράδεισος των wonderkids. Πρώτος και καλύτερος ο Leon Goretzka που από την πρώτη ημέρα είναι βασικός και σε 2-3 χρόνια θα είναι αν όχι ο καλύτερος ένας από τους δύο τρεις καλύτερους κεντρικούς χαφ στον κόσμο. Ακολουθεί ο Julian Draxler που από την πρώτη ημέρα είναι έναςαπό τους καλύτερους αριστερούς χαφ στον κόσμο και μετά από 1-2 χρόνια θα είναι ο καλύτερος. Στο ίδιο επίπεδο και ο 18χρονος επιθετικός χαφ που όμως παίζει και εξτρέμ Maximilian Meyer. Στην επίθεση θα βρείτε τον 17χρονο Avdijaj Donis που στις αρχές του παιχνιδιού είναι μόνο για ολιγόλεπτες συμμετοχές και για τα Κύπελλα, λόγω ηλικίας, αλλά μετά από 2 χρόνια θα σας προσφέρουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν και θα βάζει από 30-40 γκολ το χρόνο...
Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο...
Κι' εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Αν είστε σε ομάδα που έχει το πορτοφόλι δώστε από 60-70 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους και αγοράστε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 10 χρόνια. Το όνομα του είναι Paul Pogba. Θα τον χαρείτε μία τετραετία, πενταετία και μετά θα τον πουλήσετε για 150 εκατ. ευρώ...
Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο είναι ο...
Υπάρχουν πάρα πολλά wonderkids για όλα του γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Ο παίκτης που σε δύο τρία χρόνια όμως θα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο και ο μοναδικός στο φετινό football manager με PA 10 είναι ο 17χρονος Βέλγος μέσος της Αντερλεχτ Youri Tielemans. Βεβαίως είναι πανάκριβος από τα 17 του, καθώς θα χρειαστείτε καμιά 10άρια εκατομμύρια για να τον πάρετε. Είναι προτιμότερο τον πρώτο χρόνο να τον αφήσετε δανεικό στην Αντερλεχτ για να εξελιχθεί περισσότερο πριν έρθει σε εσάς.
Ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο...
Με διαφορά ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού Masuaku. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα και μετά από ένα χρόνο η Παρί, η Μαρσέιγ και η Λυών θα σας ακουμπούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν και με σωστές διαπραγματεύσεις θα τους παίρνετε 15. Αν παίζετε με Ολυμπιακό εμπιστευτείτε Διαμαντάκο τουλάχιστον για την Ελλάδα. Αν παίζεται με Παναθηναϊκό ο Ρισβάνης πρέπει να πάρει πολλές ευκαιρίες. Βάλτε τον από την αρχή στα περισσότερα ματς βασικό. Και επειγόντως δεξί μπακ. Στήριξη και σε Καρέλη. Αν παίζετε με ΠΑΟΚ θέλετε στόπερ, Κάτσε και Κλάους είναι λατρεία και ο Τζιόλης δεν κάνει ποτέ ότι και στην πραγματικότητα. Συμπαθητικός ο Γκολάσα. Αν παίζεται με μικρότερες ομάδες ο Θεός μαζί σας. Προσπαθήστε να βρείτε δανεικούς από Ισπανία (τις δεύτερες ομάδες των σημαντικών συλλόγων της χώρας) και από Αργεντινή επίσης το ίδιο. Με την ΑΕΚ τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπομονή μέχρι να ανεβείτε. Ετσι κι' αλλιώς με αυτούς που έχει τρένο πάει...
Και δύο μεγάλα δώρα...
Τελειώνω το κομμάτι με δύο “εξωτικά” σπάνια πουλιά του φετινού manager που πάνε παντού, όταν λέμε παντού ακόμη και σε μικρές ελληνικές ομάδες και τα σπάνε. Κάνουν ακόμη και για ομάδες τύπου Εβερτον και μπορείτε να τους πάρετε στον Παναιτωλικό ή τον ΠΑΣ για παράδειγμα. Ο ένας είναι ο Λευκορώσος Pavel Savitskiy ο οποίος είναι εξτρέμ που κάνει την διαφορά από την πρώτη ημέρα ακόμη και σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Μένει ελεύθερος τον Γενάρη και μπορείτε να τον κλείσετε από το καλοκαίρι ή να τον αγοράσετε με 70 ως 80 χιλιάρικα. Με κάτι περισσότερο αγοράζετε τον Ιρακινό Humam Tariq που επίσης πηγαίνει παντού και κάνει την διαφορά σε ελληνικούς συλλόγους από το πρώτο ματς.
Περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε και ένα live chat για το θέμα. Καλές γιορτές σε όλους και καλό... κάψιμο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: