Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτος και με... αποδείξεις!!

Επικρατεί στην πλειονότητα των επιμέρους αριθμών ο Ηρακλής.

Λένε την αλήθεια; Αποτυπώνουν την πραγματικότητα; Ή είναι ο... καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα; Όπως το δει κανείς. Ανάλογα με τη... μετάφρασή τους. Οι αριθμοί για τον φετινό Ηρακλή πάντως «μιλούν» από μόνοι τους. Ο Ημίθεος μπορεί τυπικά να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τη Λαμία (που δεν έχει κάνει το ρεπό της πάντως), ωστόσο πρωτεύει στην πλειονότητα των επί μέρους στατιστικών.


Τα περισσότερα εκτός

13 Τόσα τέρματα έχει πετύχει ως τώρα ο Ηρακλής. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στον όμιλο. Αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν επιτευχθεί σε 9 ματς, σίγουρα ο μέσος όρος δεν είναι εντυπωσιακός. Ο Ημίθεος όμως βρίσκει δίχτυα, παρουσιάζει αξιοπιστία στον τομέα αυτό και παράγει φάσεις. Ένα... μελανό σημείο στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι πως σε δύο ματς έμεινε στο μηδέν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 10 έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας!


Άμυνα... εγγύηση

1 Φορά μόνο είδε ο Χουάντερσον Σίλβα την μπάλα στα δίχτυα του. Ο Ηρακλής έχει την καλύτερη άμυνα σ' όλη την Ελλάδα και μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη! Ιδίως αν θυμηθεί κανείς το γκολ στο Αιγίνιο, στο φινάλε του αγώνα κι ενώ οι αμυνόμενοι ανέμεναν το έναυσμα για να εκτελεστεί το κόρνερ που εξελίχθηκε σε γκολ, το μηδέν δεν θα ήταν ουτοπία...


Δεν υπολογίζει... έδρες

15 Βαθμούς εκτός έδρας! Ο Ηρακλής έχει το απόλυτο των νικών μακριά από το Καυτανζόγλειο. Δεν έχει αφήσει βαθμό και σε πέντε αγώνες μετρά πέντε νίκες. Ευνόητα είναι η καλύτερη επίδοση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τους 23 συνολικά βαθμούς οι 15 ήρθαν μακριά από τη Θεσσαλονίκη.


«Πόνεσε» μέσα

8 Μόνο βαθμούς πήρε από την έδρα του ως τώρα ο Ηρακλής. Είναι η 5η καλύτερη επίδοση και γι' αυτό «ευθύνονται» οι δύο εντός έδρας «λευκές» ισοπαλίες με Σέρρες και Λαμία στο Καυτανζόγλειο. Είναι προφανές πως αυτό «πόνεσε» στη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί κι αυτό που καλείται να διορθώσει ώστε να μην επεκταθεί η βαθμολογική «αιμορραγία».


Έχει τα «κανόνια»

9 Τέρματα έχουν πετύχει μαζί Γιάννης Λουκίνας και Εμάνουελ Περόνε. Αμφότεροι οδηγούν την κούρσα των σκόρερ στον όμιλο με τον Έλληνα φορ να έχει βρει 5 φορές δίχτυα σε βάρος των Αιγινιακού (2), Τυρνάβου (2) και Ζακύνθου και τον Αργεντινό να έχει παραβιάσει τέσσερις διαφορετικές εστίες, των Πιερικού, Ολυμπιακού Βόλου, Φωκικού και Αναγέννησης Καρδίτσας.


Ο Παπαδόπουλος, οι επιλογές και η δουλειά

Ευνόητα σημαίνοντα ρόλο στη μέχρι στιγμής πορεία του Ηρακλή, έχει διαδραματίσει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο προπονητής της ομάδας μέσα από την καθημερινή δουλειά από το καλοκαίρι, με στόχο, πλάνο και προσβλέποντας στην προοδευτική εξέλιξη της ομάδας, έχει καταφέρει ο Ηρακλής να παρουσιάζει αγωνιστική υγεία στην καθημερινότητά του, αξιοπιστία σε επί μέρους τομείς και συνολική ουσιαστική αποτελεσματικότητα. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε στο «χτίσιμο» της ομάδας ο Παύλος Μυροφορίδης ο οποίος σε συνεργασία με τον «κυανόλευκο» τεχνικό προέβησαν σε επιλογές που είχαν συντριπτικό ποσοστό επιτυχίας επί του πρακτέου, στον εκ των πραγμάτων δύσκολο σχεδιασμό βάσει των ηλικιακών περιορισμών μεταγραφών λόγω της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ. Αυτονόητα μιας και οι ομάδες αποτελούν... αλυσίδα από πολλούς τομείς, η διοικητική σταθερότητα και η φερεγγυότητα του Σπύρου Παπαθανασάκη, έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε άπαντες να επικεντρώνονται απερίσπαστοι στη δουλειά τους.

Ομάδα

Το αποτέλεσμα του φετινού Ηρακλή μέχρι στιγμής είναι απόρροια της εφαρμογής, σ' όλα τα επίπεδα, της λέξης «ομάδα». Από τα αποδυτήρια, τις προπονήσεις, την παρουσία στο γήπεδο, τη συνολική συμπεριφορά σε ανασταλτικό κι επιθετικό κομμάτι μέσα από αλληλοβοήθειες και αλληλοκαλύψεις. Είναι το στοιχείο που έχουν τονίσει οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές πως αποτελεί τη δύναμη του Ηρακλή. Εύλογα τα άλλα υπολείπονται... 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: