Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι!

Μπεργκ και Παπαδόπουλος αναδείχθηκαν κορυφαίοι παίκτες για τη σεζόν 2013-14. Σάρωσε ο Ατρόμητος. Καλύτερος τεχνικός ο Αναστασίου. Δείτε αναλυτικά τα βραβεία που μοίρασε ο ΠΣΑΠ.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι
Αν η σημερινή διαδικασία, με την βράβευση των κορυφαίων του ΠΣΑΠ για την περίοδο 2013-2014, ήταν εκλογική, τότε σίγουρα ο Ατρόμητος θα ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος!

Η εξαιρετική περσινή πορεία των Περιστεριωτών αναγνωρίστηκε και με το παραπάνω στα ετήσια βραβεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών:

υποψήφιος για κορυφαίος προπονητής ο Γιώργος Παράσχος, τέσσερις παίκτες στην καλύτερη 11άδα και κερασάκι… η ανάδειξη του Δημήτρη Παπαδόπουλου σε κορυφαίο Έλληνα παίκτη.

Το αντίστοιχο βραβείο για τους ξένους παίκτες πήρε ο Μάρκους Μπεργκ, που ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Σημαντικό μερίδιο στην πορεία του «τριφυλλιού» είχε και ο Γιάννης Αναστασίου που τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου προπονητή.

Κορυφαίος τερματοφύλακας ποιος άλλος από τον Ρομπέρτο του Ολυμπιακού, παράγοντας ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας και διαιτητής ο Τάκος Κάκος, που κρέμασε την σφυρίχτρα του.

inner

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στέλνοντας το δικό του μήνυμα:

«Είναι αδιανόητο να βλέπουν άνθρωποι τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Είναι αδιανόητο νέοι άνθρωποι που μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον στη ζωή τους να επιδίδονται σε ακραίο φανατισμό. Εμείς λέμε σήμερα σε όλους, δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές. Έχουμε ανάγκη, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, όλοι οι εμπλεκόμενοι από καθαρά πρωταθλήματα. Αυτό είναι το μήνυμα της Κυβέρνησης».

Οι καλύτεροι της Football League

Καλύτερος προπονητής Νότιου Ομίλου: Τζάκι Ματάισεν (Φωστήρας)
1ος σκόρερ Football League Νότιος Όμιλος: Μάριο Γκούρμα (Ολυμπιακός Βόλου)
Καλύτερος τερματοφύλακας Football League Νότιος Όμιλος: Χρήστος Αθανασόπουλος (Ηρακλής Ψαχνών)
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Football League Νότιος Όμιλος: Κώστας Πλέγας (Παναχαϊκή)
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Football League Νότιος Όμιλος: Μάριο Γκούρμα (Ολυμπιακός Βόλου)
Καλύτερος ποδοσφαιριστής Football League Νότιος Όμιλος: Κώστας Νεοφύτος (Αχαρναϊκός)

Καλύτερος προπονητής Βόρειος Όμιλος: Μιχάλης Γρηγορίου (Κέρκυρα)
Πρώτος σκόρερ Βόρειος Όμιλος: Χρήστος Τζιώρας (Νίκη Βόλου)
Πρώτος τερματοφύλακας Βόρειος Όμιλος: Μανώλης Αποστολίδης (Νίκη Βόλου)
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Βόρειος Όμιλος: Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ηρακλής)
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Βόρειος Όμιλος: Ανιέτε (Νίκη Βόλου)
Καλύτερος ποδοσφαιριστής Βόρειος Όμιλος: Νίκος Πορτουλίδης (Ηρακλής)

Στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων, ο ΠΣΑΠ τίμησε:

–Τον Γιώργο Καραγκούνη που αποχώρησε από την ενεργό δράση, μετά από μία υποδειγματική καριέρα αλλά και ως αρχηγό της Εθνικής ομάδας που έφθασε στις 16 καλύτερες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες και τους προπονητές για τις επιτυχίες που είχαν. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον, με καλύτερες συνθήκες. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ήρωες. Τους εύχομαι να προσπαθήσουν για το καλύτερο ώστε να φέρουν κι άλλες επιτυχίες με τους συλλόγους τους και την Εθνική ομάδα», δήλωσε ο «Κάρα».

Ερωτηθείς ποια στιγμή θα ‘θελε να αλλάξει στην καριέρα του, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: «Την κίτρινη κάρτα που μου στέρησε την παρουσία στον τελικό του Euro 2004».

inner

–Τον Βαγγέλη Μόρα ως κοινωνικό πρότυπο και σύμβολο ζωής, για τη δωρεά μυελού των οστών στον αδελφό του.

«Ένιωσα μεγάλη χαρά όχι για το βραβείο, αλλά επειδή αφορά αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν. Το κατάλαβα με τον αδερφό μου. Ο λόγος που έδωσα φωτογραφίες, υλικό ήταν για να ενημερώσω τον κόσμο γι’ αυτό το θέμα και να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας. Το αφιερώνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Έστω και έναν άνθρωπο να αγγίξω, να γίνει δωρητής μυελού των οστών θα είναι επιτυχία», το μήνυμα του αμυντικού της Βερόνα.

inner

–Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των 16 του Μουντιάλ.

–Τους παίκτες της Βέροιας Νικόλα Ντουμίτρου και της Κέρκυρας Οράσιο Καρντόζο, για τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξαν.

—Την Σούπερ Λίγκα για το ενδιαφέρον που έδειξε για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τη συμφωνία για τις ριζικές βελτιώσεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους.

–Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, καθώς επί της προεδρίας του στη Super League, υλοποιήθηκε η αναβάθμιση της ασφάλισης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και των προστατευομένων μελών τους.

«Λύσαμε ένα σημαντικό πρόβλημα για τους παίκτες και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της λίγκας και νυν Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Κάνουν ένα δύσκολο επάγγελμα, που ακόμα κι αν βγουν υγιείς έπειτα από αυτά τα 10-15 καριέρας, σε μεγαλύτερη ηλικία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Γι’ αυτό έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος.

inner

—Την Ευρωπαική Πίστη για την άψογη συνεργασία της.

—Την Primary Link για την καθοριστική συμβολή της για την ασφάλιση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

—Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπεύθυνη στάση του απέναντι στον Ελληνα ποδοσφαιριστή.

—Τον Αγγελο Διγκόζη, για το ήθος και τη συναδελφικότητα του.

—Τον Γιάννη Χλωρό, για την Fair Play αντίδρασή του στο παιχνίδι Ηλυσιακός- Νέα Ιωνία.

–Τις ομάδες Κ-15 Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ως παράδειγμα προς μίμηση, για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών τους μετά απο το τέλος του μεταξύ τους τελικού του πρωταθλήματος στο Αγρίνιο.

–Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις Πίστη, για τον αγώνα του για τα παιδιά που έχουν ανάγκη την υποστήριξη και την αγάπη όλων μας.

–Την UNESCO (Ομιλος Πειραιώς και Νήσων ) για την κοινωνική προσφορά της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: