Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα γίνονται στο... έκτρωμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και και για την πίεση που νιώθει ο ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε και με το… Je suis Battion, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για να κάνουμε χιούμορ.

Αρχικά να διαχωρίσουμε για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν. Το πρώτο θέμα μας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το δεύτερο. Άλλο το τι γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλο τι κάνει ο ΠΑΟΚ και που δικαιούται να βρίσκεται… Όλα όσα αφορούν αυτό το έκτρωμα που βιώνουμε, θα τα αναφέραμε ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ ήταν όγδοος, ακόμη κι’ αν δεν συμμετείχε καθόλου.

Άρα, στο τέλος όποιος γράψει-σχολιάσει για το κύκλωμα… «ναι αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούνταν το πρωτάθλημα και είναι στο -5 ή στο -8» είναι απλά μικρής νοητικής δυνατότητας…

Διαπιστώνουμε λοιπόν από δηλώσεις παραγόντων του Ολυμπιακού, μία απορία για το μίσος με το οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα τους σε κάποια γήπεδα της Ελλάδας.

Να ξέρετε όλοι οι υπόλοιποι, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μιλάνε σοβαρά…. Κάνουν τους ανήξερους. Το παίζουν (έξυπνα) χαζοί! Δεν είναι όμως…

Με τον τρόπο που έμαθαν προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις που προκαλούνται σε κάθε γήπεδο της χώρας όπου «πρέπει» να κερδίσει ο Ολυμπιακός.
Έντεχνα ρίχνουν το βάρος στον Καλτσά του Παναθηναϊκού ή στον Μπαλάφα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ ή στο κοινό που… «δεν είναι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας».

Τι να πουν όμως για έναν Αργεντινό που τους κοροϊδεύει αναγκάζοντας τον Μανιάτη (από ντροπή) να τον προπηλακίσει;

Τι να πουν για έναν Ρουμάνο στην Ξάνθη και όσα τους καταλόγισε;

Τι να πουν για έναν Γεωργιανό στο Ηράκλειο;

Τι να πουν για έναν άλλο Ρουμάνο που λέει τα χειρότερα στην χώρα του;

Τι να πουν για έναν Σλοβάκο που λέει… « ότι δεν τα έχω ξαναζήσει όλα αυτά».

Τι να πουν στους φίλους του Αστέρα Τρίπολης για την σφαγή του αιώνα;

Τι να πουν για το κοινό της Κομοτηνής που φώναζε «αίσχος».

Για τους Πατρινούς που μπήκαν μέσα;

Στον παίκτη της Βέροιας που λέει: «Ό,τι και να κάναμε θα χάναμε;»

Τι να πουν για την οργή που προκαλεί ακόμη και η τιμωρία με εφτά χιλιάδες για τα… πυροτεχνήματα στον Γλύκο;

Τι να απαντήσουν σε τόσους άλλους που με όσους ποδοσφαιρικούς βιασμούς βιώνουν, αρχίζουν και αντιδρούν βγάζοντας μίσος γι’ αυτό το σύστημα;

Μήπως υπάρχει κάποιο ψέμα σε όλα αυτά; Μήπως είναι ψέμα το τι γίνεται με τους ορισμούς-επιβράβευσης (τύπου Σίπκα) και τους ορισμούς τιμωρίας τύπου Γουργιώτη -Παστρωμά;

Για όλα αυτά γιατί κανείς δεν απαντάει; Και πώς να απαντήσει όμως;  

Με το ζόρι θέλουν (πέρα από την υποχρεωτική μουγκαμάρα και την απαγόρευση δηλώσεων σε όσους κάνουν κριτική στα γεγονότα ) να επιβάλουν την σιωπή κι’ εντός γηπέδων.  

Στην Βέροια για παράδειγμα. Ξεκινάει το παιχνίδι με έναν κάκιστο Ολυμπιακό, ο οποίος όμως «απαγορεύεται» να κάνει γκέλα, όπως όλες οι άλλες ομάδες που δεν πιάνουν απόδοση σε ένα παιχνίδι.

Και έχουμε:

Στο 3΄ προβολή Καλτσά στη μπάλα δίνει φάουλ.
Στο 8΄ φάουλ στον Μπαργκάν από πίσω… τίποτα.
Στο 11΄ δίνει κάρτα στον Μπαλάφα για μαρκάρισμα και μετά τον αποβάλλει απευθείας για εξύβριση ενώ ο παίκτης φαίνεται ότι φεύγοντας δεν λέει τίποτα.
Στο 21΄ κίτρινη στον Ντουμίτρου για κοντρόλ με το στήθος
Στο 25΄ σκαριά Κασάμι… παίζεται
Στο 26΄ ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος Ραούλ Μπράβο
Στο 29΄ βρίσκει επιθετικό φάουλ του Καλτσά ενώ αυτός είχε την μπάλα
Στο 47΄ πέφτει ο Ελαμπντελαουί μόνος και παίρνει φάουλ
Στο 50΄ ο Γεωργαράκος αφήνει τον Μήτρογλου από θέση οφσάιντ πέντε μέτρα να διεκδικήσει την μπάλα
Στο 53΄ ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη στον Μπατιόν για απλό φάουλ
Στο 56΄ φράγμα στον Καλτσά, αλλά δεν δίνει τίποτα
Στο 61΄ αγκωνιά Μανιάτη σε Μπαργκάν αλλά κάνει πώς δεν βλέπει
Στο 65΄ ο Ελαμπνταλουί πέφτει μόνος πιάνει την μπάλα με το χέρι και κερδίζει φάουλ
Στο 70΄ ο Σιόβας διώχνει σε κόρνερ, αλλά δίνει άουτ..
Στο 75΄ ο Καλτσάς δέχεται νέα σκαριά από Κασάμι και δεν δίνει τίποτα.
Στο 76΄ αποβολή Μπατιόν που τους ξεφτιλίζει και γελάει-χειροκροτεί επιδεικτικά.

(Κάτι άλλα ψιλά που ακολούθησαν με κάρτες σε Μανιάτη ή Μήτρογλου που σκοράρει ενώ υποδείχθηκε οφσάιντ, τα αφήνουμε στην άκρη…).

Πρέπει να γίνονται ΠΑΝΤΑ 20-25 ή 31 λάθη (όπως στην Τρίπολη) υπέρ μίας ομάδας και οι άλλοι να σωπαίνουν; Να λένε και ευχαριστώ, όπως πράγματι γίνεται σε μερικά γήπεδα; Γιατί δεν έχει και ο Ολυμπιακός μία-δύο-τρεις τέτοιες διαιτησίες 20-25 «μικρών» λαθών για να δούμε πώς θα παίξουν μπάλα οι παίκτες του, ακόμη και αν δεν δοθεί υπέρ του αντιπάλου ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ; Πώς θα συγκρατήσουν τα νεύρα τους;

Όπου υπάρχει δράση, γεννάται αντίδραση και πέρα από κάθε πλάκα, είναι πολύ-πολύ σοβαρή η κατάσταση. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με το μίσος που δημιουργείται, ως αντιστάθμισμα σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι κινδυνολογία, δεν είναι λαϊκισμός, βρισκόμαστε πλέον στο παρά ένα…

Τι άλλο να γίνει για να το καταλάβουν οι αναίσθητοι του ποδοσφαίρου που συνεχίζουν κάθε εβδομάδα να διαμορφώνουν αποτελέσματα, μετά και από το γεγονός της Μηχανιώνας. (Το πραγματικό βέβαια και όχι όσα αρχικά αναφέρθηκαν).
Αντιλαμβάνεστε που φθάσαμε; Γονείς και οπαδοί ζητούσαν να μην παίξουν  τα παιδιά τους με τον Ολυμπιακό!!! Αδιανόητο!! Είναι 100% λάθος, είναι απίστευτο, αλλά δείτε που έχει φθάσει η κατάσταση…

Οι Έλληνες βλέπουν τι γίνεται κάθε εβδομάδα, ξέρουν ότι όλα αυτά συνδέονται με διάφορες ανολοκλήρωτες δικαστικές έρευνες για στημένα ματς του 2011 και εγκληματικές  οργανώσεις του 2014 και αντιλαμβάνονται ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Νιώθουν ανυπεράσπιστοι!

Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει και όσοι μένουν με το στόμα ανοικτό για τις αντιδράσεις, το κάνουν σκόπιμα και… δεν είναι βλάκες. Έτσι βολεύει να το «παίζουν».

Δικαιοσύνη περιμένουν όλοι και δικαιοσύνη δεν αποδίδεται. Και η δράση συνεχίζεται ανενόχλητη… Και ασταμάτητη μέχρι να βγουν τα νούμερα…

Με ορισμούς τύπου Μήτσιου (ναι αυτός που έκανε τα πάντα για να φέρει εις πέρας τον αγώνα Καλλονή-ΠΑΟΚ) στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος και Κομίνη στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ. Του ανθρώπου με την ειδικότητα να αποβάλει παίκτες του ΠΑΟΚ και ορίζεται λίγο πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αυτός που πέρυσι έβλεπε τους παίκτες του Άρη να κλαδεύουν  εν ψυχρώ και τελικά απέβαλε τον Κάτσε! Αυτόν που φέτος σε άδεια Τούμπα απέβαλε τον Περέιρα για το τίποτα!

Αντί δικαιοσύνης, επανέρχεται μετά από ΟΚΤΩ αγωνιστικές ο Παστρωμάς που έκανε ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κέρκυρα. Τον «έκοψαν» για 50 ημέρες επειδή έκανε ένα λάθος! Και τον άλλον που έκανε ακριβός το ίδιος λάθος υπέρ του Ολυμπιακού τον επιβραβεύουν με συνεχόμενους ορισμούς-μεροκάματα.    

Δείτε ένα παράδειγμα σχετικό με το παραπάνω περί δικαιοσύνης: Σήμερα τελείωσε η υπόθεση του τελικού κυπέλλου με την είσοδο Μαρινάκη-Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο. Είναι το γνωστό παιχνίδι με το.. ανθρώπινο λάθος της μανσέτας του Μανιάτη!
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο, αλλά κατά πλειοψηφία κρίθηκαν αθώοι.
Πολύ ωραία… Υπάρχει απόφαση! Τελειώσαμε… Κατηγορήθηκαν, δικάστηκαν, κρίθηκαν αθώοι και πλέον δεν εκκρεμεί κάτι. Ίσα ίσα υπάρχει δεδικασμένο!

Πάμε στο δεύτερο θέμα τώρα. Αυτό που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το παραπάνω για όσους και πάλι θα το «παίξουν» ηλίθιοι. Άλλο το σύστημα και άλλο ο ΠΑΟΚ και η θέση του…

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, αργά θα καταλάβουν το έγκλημα που έκαναν να ορίσουν ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα. Ήδη νιώθουν την πίεση.
Ο κόσμος περίμενε πρωτάθλημα και τους κρίνει επ’ αυτού; Ο κόσμος τους άκουσε να λένε γι’ αυτό και όχι για χτίσιμο ομάδας (όπως έπρεπε να κάνουν με βάση το ρόστερ που είχαν, αλλά και τα τρομακτικά δεδομένα που επικρατούν στη superleague) και τώρα τους αποδοκιμάζει επειδή βλέπει ότι όχι μόνο πρωτάθλημα δεν θα έρθει, αλλά ούτε κύπελλο, ούτε καλή Ευρωπαϊκή παρουσία και ίσως ούτε προκριματικά τσάμπιονς ληγκ…

Τα λάθη πληρώνονται όταν δεν σκέφτεται τι λες…  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: