Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Κρέμονται απ’ αυτούς που βρίσανε!

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται όλοι πλέον στον ΠΑΟΚ. Ποιοι πρέπει να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους στα πλέι οφ, οι παίκτες – κλειδιά και το χειροκρότημα στον Κατσουράνη. «Ντου στα Αποδυτήρια» για την έκρυθμη κατάσταση στον ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν από το πλέον καθοριστικό ματς της Τετάρτης με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ δεν είναι καθόλου καλά, όπως λέγαμε και χθες από την στήλη. Έγινε και το σκηνικό με τον Ιτάνζ και γενικά η κατάσταση είναι σα να κρέμονται όλα σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Η ουσία είναι η εξής. Ο ΠΑΟΚ τα παίζει όλα για όλα στην Τρίπολη. Αν εκεί χάσει, τότε τελειώνει από τα πλέι οφ. Πολύ δύσκολα, δηλαδή, θα μπορέσει μετά να πάρει την πρωτιά. Θα έχει μείνει πίσω βαθμολογικά, ενώ η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο τεταμένη.
Στις πλάτες τους
Ποιος, λοιπόν, θα σηκώσει το βάρος για το ματς με τον Αστέρα; Δεν θα πρέπει να κουβαλήσουν κάποιοι παίκτες τον ΠΑΟΚ στις πλάτες τους; Και ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Τι πιο λογικό, λοιπόν, να το κάνουν όσοι έχουν ταυτιστεί περισσότερο με την ομάδα ή οι πιο έμπειροι. Τέλος πάντων, αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τι είναι ο ΠΑΟΚ.
Στα λαϊκά δικαστήρια
Και πού καταλήγουμε; Στον Σαλπιγγίδη. Και στον Αθανασιάδη. Σ’ αυτούς τους δυο, δηλαδή, που τα ακούσανε περισσότερο από οπαδούς μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ κρέμεται σε σημαντικό βαθμό απ’ αυτούς που βρέθηκαν περισσότερο στο επίκεντρο στα λαϊκά δικαστήρια.
Πάνω του
Και από έναν ακόμα παίκτη κατά τη γνώμη μου. Αυτός, όμως, δεν τα «άκουσε». Αντίθετα, τον χειροκρότησαν. Του είπαν, δηλαδή, «Κώστα, πάρε την ομάδα πάνω σου». Μιλάω για τον Κατσουράνη.
Τα πλέι οφ έχουν αρκετό δρόμο ακόμα. Αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει και συνέλθει σύντομα, και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, τότε θα έχει το πάνω χέρι ξανά. Θα ηρεμήσει και λίγο η κατάσταση στα αποδυτήρια και στον κόσμο.
Οι παίκτες – κλειδιά
Για να συμβεί αυτό, όμως, οι παίκτες – κλειδιά είναι ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης. Αυτοί, άλλωστε, αποτελούν και την αιχμή του δόρατος για να μπορέσουν να σκοράρουν. Και θα πρέπει τώρα να βρούνε μετά απ’ όλα όσα έχουν προηγηθεί την ψυχολογία, το ηθικό, το κουράγιο γι’ αυτά τα κρίσιμα ματς που έρχονται.
Όπως, βέβαια, λόγω εμπειρίας μπορεί να βοηθήσει πολύ με την προσωπικότητά του στο συγκεκριμένο τάιμινγκ και ο Κατσουράνης, ο οποίος, όπως είπαμε, δεν ήταν απ’ αυτούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο οπαδών.
Μοιάζει δύσκολο, άλλωστε, ο δικέφαλος να βρεί πολλά στηρίγματα σε ένα τόσο δύσκολο τάιμινγκ σαν κι αυτό κι ενώ το καζάνι βράζει. Κάποιοι, δηλαδή, θα πρέπει να σηκώσουν και την ομάδα από το καναβάτσο, αλλά και το ηθικό τόσο το δικό τους, όσο και των συμπαικτών τους.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: