Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Βάρος σε όλη μου τη ζωή…»

Ως δράμα που θα τον στοιχειώνει περιέγραψε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι η ομάδα έπεσε για αγωνιστικούς λόγους και χαρακτήρισε ιδανική λύση τον Μελισσανίδη

«Βάρος σε όλη μου τη ζωή…»
Βάρος που θα κουβαλάει για την υπόλοιπη ζωή του χαρακτήρισε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ επί των δικών του ημερών ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Σε συνέντευξή του στο «aek-live», ο πρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχθηκε πως έκανε λάθη, αλλά τόνισε ότι μόνο του κίνητρο ήταν να βοηθήσει την ομάδα.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι εκείνη δεν έπεσε για οικονομικούς λόγους, αλλά για αγωνιστικούς (επιρρίπτοντας ευθύνες στον καλοκαιρινό σχεδιασμό Μαύρου, Βλάχου και Τσιάρτα) αναφέρθηκε και στους Βιντιάδη και Μελισσανίδη.

Έτσι, για τον μεν πρώτο εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπήκε τελικά επειδή δεν έγινε η ρύθμιση των χρεών κι επειδή δεν συγκέντρωσε τα κεφάλαια που περίμενε.

Όσο για τον Μελισσανίδη, τον χαρακτήρισε ιδανική λύση και σημείωσε ότι η ΑΕΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο τυχερή που δεν μπήκε κάποιος άλλος για να έρθει τελικά αυτός.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρέλος

Για τα χρέη και τα λάθη του: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ, τα χρέη ήταν 36,5 εκ. ευρώ. Τώρα χρωστάει 34-35 εκατ. Τα 24 είναι προς το δημόσιο και τα υπόλοιπα σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές κτλ. Θα το φέρω βάρος σ' όλη μου τη ζωή ότι υποβιβάστηκε η ομάδα. Το πρώτο λάθος το δικό μου είναι ότι ανέλαβα τον Φλεβάρη και αυτό γιατί πίστευα ότι τη δεδομένη τη στιγμή, αφού δεν έμπαινε άλλος, θα έπρεπε να βοηθήσω. Ήθελα να προσπαθήσω η ΑΕΚ να μην υποβιβαστεί».

Για την ψήφο στον Μώραλη: «Πίστευα ότι εκείνη τη στιγμή ήταν η σωστή απόφαση. Πίστευα ότι θα κερδίζαμε κάποια πράγματα, όπως συνέβη με την άδεια που πήραμε».

Για τον Μαύρο και το συμβούλιο απομάκρυνσης του Βλάχου: «Δεν είμαστε σκοτωμένοι με τον Μαύρο, δεν σκοτώθηκα ποτέ με τον Μαύρο. Ο αγωνιστικός σχεδιασμένος έγινε από τον Μαύρο, τον Τσιάρτα και τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο Βλάχος ήταν επιλογή Μαύρου. Εγώ δεν διαφώνησα με τίποτα και δεν πήρα θέση στα αγωνιστικά θέματα πλην, όπως σας είπα, στην υπόθεση με τον Μάντζιο. Θεώρησα ότι αυτοί ξέρουν να βαδίσουν στο αγωνιστικό πλάνο.

Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έγινε ένα συμβούλιο-αστραπή, με όλους να θέλουν αλλαγή Βλάχου. Ο Μαύρος ενημερώθηκε το ίδιο βράδυ. Το τηλεφώνημα έγινε από μένα και του είπα ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του Μαύρου. Ο ίδιος μας είπε να κάνουμε υπομονή. Εκεί έκανα το λάθος εγώ. Έπρεπε να κάνουμε συμβούλιο την Κυριακή, ώστε να βρίσκεται και ο Θωμάς».


Για τον Βιντιάδη: «Κατά την άποψή μου υπήρχαν δύο προβλήματα. Καταρχάς ότι δεν υπήρχε η ρύθμιση για τα χρέη και κατά δεύτερο ότι συγκεντρώθηκε ένα ποσό μικρότερο απ' ό,τι το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί (18 εκατ.). Είχαν μαζευτεί 9,5 εκ. συν το ποσό που θα έβαζε ο κ. Βιντιάδης σε βάθος χρόνου. Περίπου 3 εκατ. σε 16 μήνες. Δεν είχα κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσω. Δεν ήρθε ως υποψήφιος επενδυτής ο κ. Βιντιάδης. Εμείς είχαμε προσεγγίσει».

Για τον Μελισσανίδη: «Είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ. Μπορεί σε δύο χρόνια να φτάσει εκεί που αξίζει η ομάδα».

Για τις επιλογές των παικτών: «Δεν είχα και δεν έχω καμία ευθύνη στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Η μόνη εμπλοκή μου ήταν στη μεταγραφή του Μάντζιου, όπου είπα ότι δεν του δίνω τα 70.000 ευρώ προκαταβολή γιατί τα ήθελα για το «44», προκειμένου η ομάδα να πάρει άδεια συμμετοχής.

Πιστεύω ότι μου επιδόθηκαν ευθύνες περισσότερες απ' όσες μου αναλογούν. Επειδή μεταξύ άλλων μου αναφέρατε το όνομα του Φουρτάδο, να σας πω πως ο παίκτης αυτός ήταν επιλογή Βλάχου. Θεωρούσε πως με την παρουσία του στη Β' Εθνική και τα γκολ που σημείωσε, θα μπορούσε να δώσει στην ΑΕΚ 10 γκολ σ' αυτό το επίπεδο στη Superleague.

Εν συνεχεία πήραμε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και τον Κατσικοκέρη. Το ξέρετε ότι η ΑΕΚ είχε πέντε φορ, τους Φουρτάδο, Κατσικοκέρη, Σταματή, Φέτση και Παυλή με συνολικές αμοιβές 500.000 ευρώ και στον α’ γύρο καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις πέντε φορές»
.

Για τον Αδαμίδη: «Με έχουν κατηγορήσει ότι είμαι μπροστάρης του Αδαμίδη. Τον Αδαμίδη τον γνώρισα μία μέρα πριν μπω στην ΑΕΚ. Με τον Αδαμίδη έχω μιλήσει πολλές φορές πλέον για συμφωνίες και προβλήματα που υπήρχαν για να μπορώ να τις επιλύσω».

Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Θεωρώ ότι στο χρονικό σημείο που είναι η ΑΕΚ, ίσως να είμαστε τυχεροί εντός εισαγωγικών το ότι αυτή τη στιγμή δεν βρέθηκε κανείς και ήρθε ο Μελισσανίδης. Η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ είναι ο Μελισσανίδης για να μπορεί σε δυο χρόνια το όνομα της Ένωσης να φθάσει εκεί που πρέπει».

Για τα σενάρια συνομωσίας περί εσκεμμένου υποβιβασμού για απόσβεση των χρεών της ΠΑΕ: «Ζούμε στην Ελλάδα. Τα σενάρια που μπορεί να πλάσει ο καθένας τα κάνει όπως ο καθείς πιστεύει, δεν σημαίνει ότι κάποια σενάρια που μπορεί να επαληθεύονται μετά από χρόνια μπορεί να είναι αληθινά και επιμένω η ΑΕΚ έπεσε αγωνιστικά, όχι οικονομικά».

Για την επόμενη μέρα: «Τα χρέη της ΑΕΚ διαγράφονται από το νομικό πρόσωπο και μεταφέρονται σε φυσικά πρόσωπα, σε μένα, στον Αδαμίδη, τον Θανόπουλο, τον Κανελλόπουλο, τον Νοτιά, όλους… Το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να στραφεί κατά φυσικών προσώπων. Κάποια ακίνητα που είναι στο όνομα μας, μπορεί και είναι πιθανόν να τα χάσουμε. Ο Μελισσανίδης δεν ενδιαφέρεται μόνο για το γήπεδο. Υπάρχει ενδιαφέρον και για το αγωνιστικό, άλλωστε το είχε πει κατά το πρόσφατο παρελθόν».

Για τον ρόλο του Μπάγεβιτς στην επόμενη μέρα: «Ρωτήστε τον Μπάγεβιτς τι ρόλο θα ‘χει. Είναι αλήθεια ωστόσο πως τόσο ο Μπάγεβιτς, όσο και ο Δέλλας με τον Λυμπερόπουλο και τον Ζήκο βρίσκονται συνεχώς στα Σπάτα. Δεν ξέρω ποιος τρέχει τα αγωνιστικά θέματα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω με ποιους παίκτες μιλάνε, εμείς ασχολούμαστε μόνο με την εκκαθάριση».

Για το αν ο ίδιος θα ‘χει ρόλο στην επόμενη μέρα: «Δεν θα έχω ρόλο στην επόμενη μέρα με Μελισσανίδη, δεν επιθυμώ. Θα είναι παράλογο να ‘χει συνδυαστεί το όνομα μου με υποβιβασμό της ΑΕΚ και να είμαι μέσα στο Δ.Σ».

Για το αν ο Μελισσανίδης μπορεί να τα καταφέρει να φέρει την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει: «Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Πάντως, έχει σίγουρα τις δυνατότητες. Αν έχουμε και σε δυο χρόνια το γήπεδο και έχουμε καταφέρει τις ανόδους, τότε όλα θα πάνε καλά. Από τη μία η ΑΕΚ έχασε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και εν συνεχεία υποβιβάστηκε, διότι ο Τριτσώνης την τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί στο ματς με τον Πανθρακικό».

Για την πρόωρη αποχώρησή του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Έφυγα από το ματς στο 70'. Δέχθηκα απειλές κατά τη διάρκεια του ματς στον Πανθρακικό. Ήμουν μαζί με το παιδί μου και όταν του είπα ότι θα φύγουμε, με ρώτησε έχεις να φοβηθεί τίποτα και του απάντησα καταφατικά. Γιατί κινδύνευα και εγώ και το παιδί μου. Μίλησα τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές και με τον Δημητριάδη και με τον Δέλλα και με τον Γιαννίτση, μου είπαν μην έρθεις, δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: