Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Έμφραγμα» στο Παλατάκι, ήττα για τον ΠΑΟΚ!!

Σ' ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, το Ρέθυμνο πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 71-75, κι έκανε το 1-0 στη σειρά. Πάλεψαν μέχρι τέλους οι γηπεδούχοι όμως η αστοχία τους στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις τους στέρησε τη νίκη.

Ο αγώνας άρχισε και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά. Ο ΠΑΟΚ με το γνώριμο παιχνίδι μέσα από το ζωγραφιστό, εκμεταλλευόταν την υπεροχή του Τσαϊρέλη και του Παπαδόπουλου κοντά στο καλάθι και προηγούνταν στο σκορ. αντίθετα το Ρέθυμνο άνοιγε την αντίπαλη άμυνα με περιφερειακά σουτ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη οι Κρητικοί ανανεώνοντας συνεχώς επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ χάρη στα τρίποντα του Μπρέντ Πέτγουει.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ μπήκαν πολύ δυνατά. Παίζοντας πολύ πιεστική άμυνα υποχρέωσαν τους παίκτες του «Δικεφάλου» σε λάθη, τα οποία μετέτρεψαν σ? εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στο +11 εφτά λεπτά πριν τη λήξη. Χωρίς συγκέντρωση στο επιθετικό τους παιχνίδι οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, σπατάλησαν πολλές κατοχές με το να παίρνουν τραβηγμένες προσπάθειες, και στην άμυνα δέχτηκαν πολλά σουτ τριών πόντων.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη οι «ασπρόμαυροι» γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να παραβιάζουν το αντίπαλο καλάθι με τα τρίποντα των Ντούβνιακ και Κόμματου. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε διψήφιο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζεστά. Με τους Χάτσερ και Κασελάκη να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι, έριξαν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ αντέδρασαν άμεσα και με τα τρίποντα των Κάρτερ, Τσαρούχα και Προύιτ ανέβασαν ξανά την διαφορά στο +9.

Εξαιρετικό παιχνίδι από το Ρέθυμνο διαβάζοντας πολύ σωστά την άμυνα του «Δικεφάλου» έβρισκε τ? αμαρκάριστα σουτ, κι έχοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς ανέβασε εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο. Μοναδική «όαση» στην επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ο οποίος έβρισκε τον τρόπο να φτάνει μέχρι το αντίπαλο καλάθι.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους Κρητικούς, και στην επίθεση με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να κάνει θραύση έφεραν την διαφορά στους δύο πόντους. Οι φιλοξενούμενοι «βραχυκύκλωσαν» επιθετικά κι έπαιρναν σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Γιώργο Δέδα. Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και πήρε προβάδισμα έξι πόντων.

Στον χρόνο που απέμενε οι «ασπρόμαυροι» έκαναν μια τελευταία προσπάθεια ν? ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως ο Μιχάλης Τσαϊρέλης αστόχησε εξ επαφής 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αδυνατώντας να στείλει το ματς σε παράταση. Στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας Τσόχλας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP του αγώνα ήταν ο Μπρέντ Πέτγουει. Ο Αμερικάνος ψηλός έκανε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα του στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-38, 51-60, 71-75

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 18 (1), Κασελάκης 8, Χαραλαμπίδης 4, Τσαιρέλης 8, Δέδας 10 (3), Μαργαρίτης 15 (2), Παπαδόπουλος 8, Νικολόπουλος, Καλλές, Χρυσικόπουλος

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 7, Καλλινικίδης 1, Προύιτ 10 (1), Αγγελόπουλος, Τσόχλας 4 (1), Ντούβνιακ 8 (1), Κόμματος 7 (2), Κάρτερ 6, Λάτοβιτς 6, Πέτγουεϊ 23 (4), Τσαρούχας 3 (1) Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: