Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κολομπούρδας: «Μπορεί να έχει απαιτήσεις ο ΠΑΟΚ»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικίσει φέτος το πρωτάθλημα, αρκεί να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και σταθερότητα στην απόδοσή του, εξέφρασε ο Νίκος Κολομπούρδας.

Κολομπούρδας: «Μπορεί να έχει απαιτήσεις ο ΠΑΟΚ»
Στην φετινή εικόνα που έχει σχηματίσει από τους αγώνες του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Νίκος Κολομπούρδας.

«Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια μπορεί να έχει απαιτήσεις. Μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο προπονητής του Εθνικού Άχνας και πρώην τεχνικός της ομάδας Νέων του «Δικεφάλου του Βορρά»:

«Δεν πρέπει να έχεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου. Αυτό θα το διακρίνουμε όταν βγει η αγωνιστική ταυτότητα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου μεσοαμυντικού στην «Σπορ του Βορρά»

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ;

«Είδα σχεδόν όλα τα παιχνίδια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η γνώμη μου είναι πως έχει ποιοτικούς παίκτες. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια μπορεί να έχει απαιτήσεις. Μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου όλα κυλάνε ομαλά. έχει πληρωμένους παίκτες, ισχυρό μεγαλομέτοχο, ο κόσμος του είναι στο πλευρό του, έχει όλα τα εχέγγυα. Εχει τις εγκαταστάσεις. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Εχει προπονητή με προσωπικότητα και γνώστες του αντικειμένου που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Τώρα και η πίεση είναι δικαιολογημένη από όλους. Γιατί τώρα υπάρχουν και οι προϋποθέσεις. Πριν δεν υπήρχαν».

Ποιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά;

«Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα. έχει Ελληνες διεθνείς παίκτες και αυτό είναι σημαντικό, όμως δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Σε όλες τις θέσεις έχει καλούς παίκτες».

Ποια τα στοιχεία που σου άρεσαν και ποια όχι;

«Μου αρέσει ως σύνολο ο ΠΑΟΚ, η ικανότητα των παικτών είναι μεγάλη. Δεν έχω διακρίνει όμως να έχει η ομάδα αγωνιστική ταυτότητα. Θα περίμενα να έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού».

Μήπως η έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας του ΠΑΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι προστέθηκαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Υπάρχει δικαιολογία;

«Δικαιολογίες υπάρχουν πάντα. Μπορεί να είναι και αυτή μια. Δεν μπορώ να απαντήσω. Σίγουρα εσωτερικά αυτοί που βρίσκονται μέσα στην ομάδα, γνωρίζουν περισσότερα. Περιμένω τον επόμενο μήνα, να υπάρχει ένα στιλ παιχνιδιού. Και με τον τρόπο που βγαίνει η ομάδα μπροστά».

Είναι ικανός για πρωτάθλημα;

«Θα πρέπει να είναι. Δεν έχει κάποια δικαιολογία να μην είναι. Είναι και οι άλλες ομάδες στο ρόστερ κατώτερες. Υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός που μπορεί να τον παλέψεις. Δεν πρέπει να έχεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου. Αυτό θα το διακρίνουμε όταν βγει η αγωνιστική ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: