Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τσάνας: «Θέλουμε να φτάσουν στην Ανδρών»

Δεν θα ήταν άσχημο για την Εθνική Ελπίδων να φτάσει στο Euro 2015 της Τσεχίας, όμως ο Κώστας Τσάνας τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως πρώτο μέλημά του είναι να παίξουν οι νεαροί διεθνείς στην Ανδρών.

Τσάνας: «Θέλουμε να φτάσουν στην Ανδρών»
Δύο σημαντικά παιχνίδια στην προσπάθεια που κάνει να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21 στην Τσέχία έχει να δώσει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Τουρκία και την Μάλτα.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Κώστας Τσάνας τόνισε πως οι νεαροί διεθνείς θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μην έχουν απώλειες στα προκρικατιμά και να δώσουν το «παρών» στο Euro του 2015.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, στόχος του ομοσπονδιακού προπονητή είναι οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που συνεργάζεται να καταφέρουν να αγωνιστούν στην Εθνική Ανδρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τσάνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη, Μηνά Τσαμόπουλο και Σωτήρη Ταμπάκο

Για το αυριανό παιχνίδι στην Τουρκία:

«Είναι κρίσιμο παιχνίδι. Έχουν δώσει τρία παιχνίδια, ένα στην Πολωνία, κέρδισαν την Μάλτα και ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο λεπτό από την Σουηδία».

Για τον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού:

«Είναι δύσκολο όμιλος, αμφίρροπος θα έλεγα. Είναι δυνατές οι ομάδες και τις έχουμε δει όλες. Δεν πρέπει να έχουμε απώλειες. Η Μάλτα είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά οι υπόλοιπες θα παλέψουμε για την πρώτη θέση. Το Ευρωπαϊκό είναι μία διοργάνωση – που οι δέκα πρώτοι της προκριματικής φάσης και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες ομάδες – θα δημιουργήσουν επτά ζευγάρια, από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες που μαζί την Τσεχία θα σχηματίσουν την τελική φάση»

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

«Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, όμως ευελπιστούμε ότι αύριο θα είναι όλοι στη διάθεσή μας».

Για τους στόχους έχουν τεθεί στην «γαλανόλευκη»:

«Είναι μία διοργάνωση που κρατάει αρκετά. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες, το γεγονός ότι έχουμε άλλα δύο ματς τον Νοέμβριο και μετά ξανά τον Μάρτιο. Το θέμα είναι οι καλοί παίκτες που υπάρχουν στην Ελπίδων να καταφέρουν να προβιβαστούν στην Ανδρών. Αν καταφέρουμε σαν ομάδα να φτάσουμε στα τελικά μίας διοργάνωσης, είναι καλό, αλλά εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να φτάσουν στην Εθνική Ανδρών».

Για το σύστημα που δουλεύουν όλες οι Εθνικές

«Υπάρχει κεντρική φιλοσοφία, ένα πλάνο ανάπτυξης που λειτουργεί από τότε που ήρθε ο κ. Σάντος. Μπορεί να είναι αστείο για κάποιους αυτό το πράγμα, αλλά αυτό δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Υπάρχει μία ελευθερία στους κάποιους σχηματισμούς, όμως η κεντρική ιδέα και φιλοσοφία είναι οι ποδοσφαιριστές να μπαίνουν σε έναν συγκεντρωμένο τρόπο παιχνιδιού και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσαρμογής.

Ουσιαστικά είναι ο αγωνιστικός τρόπος, οι σχηματισμοί που πρέπει να διδάσκουμε στους παίκτες. Από εκεί και πέρα, περνάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τον σχηματισμό του 4-3-3, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας και τον αντίπαλο. Η πιο σημαντική δουλειά, όμως, θα πρέπει να γίνεται στους συλλόγους, αφού τα βασικά πρέπει να τα μαθαίνουν εκεί και όχι στην Εθνική».

Για τον χρόνο συμμετοχής που έχουν οι νεαροί διεθνείς:

«Όταν πριν από μερικά χρόνια οι Νέοι έφτασαν στον τελικό του Euro, τότε αρκετοί σύλλογοι άρχισαν να ασχολούνται με τους παίκτες μας και τώρα έφτασαν να παίζουν στο εξωτερικό. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει και βλέπουμε τα Ελληνόπουλα να προσελκύουν τους συλλόγους του εξωτερικού».

Για το αν τον αγχώνει η παρουσία αρκετών ταλαντούχων παικτών:

«Η χαρά σε εμάς είναι πως έχουν επιλεγεί από εμάς και τους προηγούμενους προπονητές. Βλέπουμε ότι συνεχίζουν, εξελίσσονται και φτάνουν ψηλά. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό, είναι κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει άγχος».

Για το θέμα του τιμωρημένου από την ΕΠΟ, Γιώργου Κατίδη, ο οποίος έχει χρόνο συμμετοχής στη Νοβάρα:

«Είναι κάτι που αφορά την Ομοσπονδία. Δεν ξέρω αν και πότε θα μπορέσει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Τότε είχα πει ότι ένας ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία μπορεί να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Εγώ ξέρω ότι δεν ήξερε τι έκανε και αυτό είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ελπίζω να είναι σύντομα κοντά μας, επειδή είναι καλό παιδί και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: