Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σαλπιγγίδης: «Εμείς το χρέος μας»

Το καθήκον της πρέπει να κάνει η Εθνική Ελλάδας στους δύο αγώνες που απομένουν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Σαλπιγγίδης: «Εμείς το χρέος μας»
Το απόλυτο πρέπει να κάνει η Εθνική Ελλάδας στους δύο αγώνες που απομένουν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ με Σλοβακία και Λιχτενστάιν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Το ιδανικό θα ήταν να το συνδυάσουμε και με καλό ποδόσφαιρο γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν έρθει και κάποιο δώρο από το παιχνίδι της Βοσνίας, θα ήταν ό,τι καλύτερο», τονίζει μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Σάλπι» στο Goal

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τα δύο παιχνίδια με Σλοβακία και Λιχτενστάιν, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τη δεύτερη θέση;

«Θέλουμε να κάνουμε το χρέος μας σε αυτά τα δύο παιχνίδια και να πετύχουμε δύο νίκες. Το ιδανικό θα ήταν να το συνδυάσουμε και με καλό ποδόσφαιρο γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν έρθει και κάποιο δώρο από το παιχνίδι της Βοσνίας, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Αν όχι, εμείς θα σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με Σλοβακία και Λιχτενστάιν».

Μπορεί η Εθνική να ελπίζει ακόμη σε απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ;

«Και βέβαια μπορεί, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να συμβιβαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτα από όλα, όμως, θα πρέπει να κερδίσουμε εμείς τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας για να εκμεταλλευτούμε τυχόν στραβοπάτημα. Σκεφτείτε να στραβοπατήσει η Βοσνία και να μην το εκμεταλλευτούμε εμείς».

Έχεις πετύχει ορισμένα από τα πιο σημαντικό γκολ της Εθνικής ομάδας, όπως για παράδειγμα στο μπαράζ πρόκρισης του Μουντιάλ του 2010 με την Ουκρανία, το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Νιγηρία που ήταν και ιστορικό γκολ. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Όλα αυτά είναι κάτι χαρακτηριστικά που μου έχουν μείνει ως Δημήτρη, αλλά έπαιξαν ρόλο και η τύχη και οι συγκυρίες και φυσικά έπαιξε ρόλο το ότι η Εθνική ομάδα είναι μια σταθερά καλή ομάδα και μια σταθερά μεγάλη δύναμη. Αν δεν υπήρχαν αυτοί συνδυασμοί, ίσως δεν μπορούσαν να γίνουν όλα όσα αφορούν εμένα. Το ζητούμενο βέβαια είναι η συνολική επιτυχία και βέβαια είμαι πολύ χαρούμενος για όλα αυτά που είπατε».

Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο γκολ που θα πετύχεις;

«Δεν θα άλλα με τίποτα τη συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν με νοιάζει αν και ποιο γκολ θα πετύχει, αλλά να πάμε Μουντιάλ. Θα ήταν ό,τι καλύτερο».

Σε έχω δει πολλές φορές να πανηγυρίζεις γκολ της Εθνικής και να πιάνεις το εθνόσημο στη φανέλα. Τι σημαίνουν για εσένα η Εθνική ομάδα και το εθνόσημο;

«Λειτουργώ αυθόρμητα και θεωρώ μεγάλη τιμή και ευλογία για έναν αθλητή να υπερασπίζεται τα εθνικά χρώματα. Θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή».

Τι ελπίζει ακόμη να πετύχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την εθνική ομάδα;

«Η ζωή και το ποδόσφαιρό μου φέρθηκαν απλόχερα, δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτό που θέλω τώρα είναι να προκριθεί η Εθνική στο Μουντιάλ και να είμαι στην αποστολή και βεβαίως να έχω την υγεία μου για να πετύχω αυτά».

Το κλίμα στην Εθνική ομάδα είναι κατά γενική ομολογία πολύ καλό και λειτουργεί ως σύλλογος. Είναι αυτό το μυστικό ή ένα από τα μυστικά της επιτυχίας;

«Φυσικά και είναι και αυτό φαίνεται και στην πράξη. Μεγάλες εθνικές ομάδες με μεγάλους παίκτες δεν καταφέρνουν να πετύχουν και πολλά λόγω κλίματος. Το καλό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική και η χημεία που έχουμε μεταξύ μας μάς βοηθούν πολύ και αυτό είναι ένα από τα ατού αυτής της ομάδας».

Για αυτή την Εθνική ομάδα λένε πολλοί πως παρά τις επιτυχίες δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τι λες για αυτό;

«Αυτό έχει ειπωθεί και χρόνια, αλλά θεωρώ πως μια ισχυρή ομάδα κρίνεται εκ του αποτελέσματος και σε βάθος χρόνου. Αυτό συμβαίνει με την Εθνική ομάδα, η οποία έχει μία πορεία απολύτως επιτυχημένη, έχει ταυτότητα και ξέρει τι θέλει. Είναι μια καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και που έχει περιόδους, άλλες καλές και άλλες κακές. Σε αυτό που με ρωτήσατε εξαρτάται και από το κριτήριο που βάζει ο καθένας, έχει διάφορα το θεαματικό ποδόσφαιρο με το σωστό και το ωραίο ποδόσφαιρο και το θέμα είναι τι ζητάει ο καθένας. Αυτή η Εθνική έχει την ουσία και παίρνει αυτό που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: